.
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 146
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Ама защо просто не си признаеш, че излъга за 600-те книги?
    Не лъжа бе, не знам дали са с точност 600, но са много, защото както казах на Гандалф някои книги са ми разделени на файлове по отделни глави, но ако сложа и там разни статии, които имам, всичко общо става над 1000. не съм ги чел още всички книги и не знам дали ще успея, но си ги пазя.

ПП: Скарлет вие с ган4о сигурно сте някакви познати, нали? Прекалено много си приличате!
    Последно редактирано от defender : 05-18-2012 на 07:42

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ПП: Скарлет вие с ган4о сигурно сте някакви познати, нали? Прекалено много си приличате!
    Гандалф е чел доста повече и освен това отделя време да спори с такива като теб, а на мен рядко ми се занимава. Иначе по принцип наистина съм съгласна с повечето му позиции, които представя във форума.

Между другото ти се оплакваш, че те обижда и те иронизира, обаче като се регистрирах във форума бях с доста по-негативна представа за вярващите и точно Гандалф ми каза, че трябва да съм толерантна. За това поне трябва да му признаеш заслугата.

Нямам нищо против атеизма, но имам против атеизъм под чиято маска се крие езичество, подчинение под неведоми сили, които дори не се осъзнават (всеки вярва, че съдба има - хахаха), вярата в това че може да ни е писано еди какво си. Атеизмът отрича Бог, но повечето атеиста отричат Бог и го заменят с някоя щуротия, която е по-лош Бог от този, който са се отрекли. По същия начин нямам против вярващите, но имам против тези под чиято вяра се крие нещо лъжовно, нещо тяхно си, един отзвук, един отпечатък на техния характер, тогава тяхната вяра вече е лична вяра. Вярвай в Бог, но Бог няма да слезе, няма да те предпази от изскачащата кола, няма да нахрани гладните деца, няма да спре изнасилвача, нито убиеца. Всяка подобна вяра е изключително заблуждаваща. Никой не може да поправи човешките дела, освен самия човек.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon Виж мнението
    Нямам нищо против атеизма, но имам против атеизъм под чиято маска се крие езичество, подчинение под неведоми сили, които дори не се осъзнават (всеки вярва, че съдба има - хахаха), вярата в това че може да ни е писано еди какво си. Атеизмът отрича Бог, но повечето атеиста отричат Бог и го заменят с някоя щуротия, която е по-лош Бог от този, който са се отрекли. По същия начин нямам против вярващите, но имам против тези под чиято вяра се крие нещо лъжовно, нещо тяхно си, един отзвук, един отпечатък на техния характер, тогава тяхната вяра вече е лична вяра. Вярвай в Бог, но Бог няма да слезе, няма да те предпази от изскачащата кола, няма да нахрани гладните деца, няма да спре изнасилвача, нито убиеца. Всяка подобна вяра е изключително заблуждаваща. Никой не може да поправи човешките дела, освен самия човек.
    ами според мен ти в този пост описа и сам себе си, това означава ли че си и против себе си.

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Ilikeliljon, на мен пък ми прави впечатление, че повечето атеисти не вярват в съдба и изобщо свръхестествени явления. Ироничното е, че точно религиозните по-често го правят без да обръщат внимание кое противоречи на вярата им и кое не. Ако вярваш във висш разум, който ни е създал и ни контролира, без доказателства, то ти определено си доста по-склонен да повярваш и в съдба, прераждания, духове и разни такива, независимо че нямат нищо общо с това, което се казва в религията ти.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^+1

asdasdasdasdasdsdasd
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на RagioL
    То между другото и аз имам 600 книги на компа. Подведох се да дръпна един архив с книги от нета. Интересен подбор на книги! Ню ейдж глупости, религиозни дрънканици, някакви тъпотии за астрология.

Та мисълта ми е че защитника може да има някаква подобна колекция с помия.

Нямаше ли преди в този раздел един християнин, който вярваше прераждането, имаше титанични познания за битието и също така богата колекция от книги?

^ Тапата ли D

Той имаше ЕДНА книга от която твърдеше че изхождали знанията му за прераждането и някакви други глупости. До колкото помня това че дръпнах въпросната книга и му показах че не само никъде из нея не пише такива работи ами точно обратното той нещо позамлъкна, отказа да каже къде бърка книгата, къде пише нещо друго.

А гейски си е с 15-ина файлчета някакви и толкова фолдера. Не знам как си ги е организирал ама стотици книжа не виждам. Имам едно подозрение че ей за т'ва говори http://www.pravoslavieto.com/books/index.htm ама ще се види още
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    То между другото и аз имам 600 книги на компа. Подведох се да дръпна един архив с книги от нета. Интересен подбор на книги!
    Ама сериозно ли? Аз пък си мислех, че с gandalfepi4 не правите нищо друго освен да се заяждате във форума за НЕверието си. ;]] След целодневните ви спорове и време да четете ви остава значи!? Смешно ми е да ви чета. Радвам се, че поне някой тук се забавлява.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    ^
    хатака, само една умна жена ше ги сложи на място.

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Ама сериозно ли? Аз пък си мислех, че с gandalfepi4 не правите нищо друго освен да се заяждате във форума за НЕверието си. ;]] След целодневните ви спорове и време да четете ви остава значи!? Смешно ми е да ви чета. Радвам се, че поне някой тук се забавлява.
    Ама ти на сериозно ли се вземаш бе моето момиче! Наистина ли си мислиш че се отделя толкова ненужно внимание?!
    Е аз се заяждам не си давам труд за нещо повече, но Гандалф предлага доказателства. А друг е въпроса как ще бъдат асимилирани от ограничен разум.

Мега фен
    ^
    хихиххи

и няма да ми обиждате момичето, ей.
    Последно редактирано от defender : 05-18-2012 на 20:19

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Ама ти на сериозно ли се вземаш бе моето момиче! Наистина ли си мислиш че се отделя толкова ненужно внимание?!
    Е аз се заяждам не си давам труд за нещо повече, но Гандалф предлага доказателства. А друг е въпроса как ще бъдат асимилирани от ограничен разум.
    Честно казано, аз в тази тема не се вземам много на сериозно, не виждам защо.;]] Друг е въпросът дали ти се вземаш на сериозно. Доказателствата на Гандалф няма как да ги пропусне човек, освен ако не е с 24 диоптъра късогледство.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Честно казано, аз в тази тема не се вземам много на сериозно, не виждам защо.;]] Друг е въпросът дали ти се вземаш на сериозно. Доказателствата на Гандалф няма как да ги пропусне човек, освен ако не е с 24 диоптъра късогледство.
    На мен си ми е много забавно, нужно ли е да се вземам на сериозно?!

Град
    Dreamland
    ^
    Аз откъде да знам.

Libiamo ne'lieti calici beyotchez! To и вие нещо почнахте много насериозно.

The Bird of Hermes

^
    Аз откъде да знам.
    Помоли се за откровение свише, може да ти бъде даден отговор.

Егати спора стана

Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Ilikeliljon, на мен пък ми прави впечатление, че повечето атеисти не вярват в съдба и изобщо свръхестествени явления. Ироничното е, че точно религиозните по-често го правят без да обръщат внимание кое противоречи на вярата им и кое не. Ако вярваш във висш разум, който ни е създал и ни контролира, без доказателства, то ти определено си доста по-склонен да повярваш и в съдба, прераждания, духове и разни такива, независимо че нямат нищо общо с това, което се казва в религията ти.
    Скарлет напротив повечето атеисти не вярват в съдбата само на думи. Или дори и да не вярват в нея имат някакъв пътеводител, ако нямат обикновено се държат цинично към живота и към другите хора. А циничното държание не е в никакъв случай по-добро от вярата и от атеизма. Човек не може да живее без обяснителна рамка на света, иначе би се побъркал. Вярата е една такава обяснителна рамка, атеизма втора. Разликата между хората в този смисъл не е дали имат или нямат обяснителна рамка, а дали тя е по-добра (по-съобразена с реалността, което не означава непременно с видимите човешки отношения) или по-лоша. Дефендър според теб съм описал себе си, според мен описах човек до какви заблуди може да достигне. Аз също съм минал през някои от заблудите, останалите съм ги видял в мои приятели и познати.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Супер фен Аватара на пAteNцЕ
    не съм чела коментарите над мен но ще кажа
    че дори и да не принадлежиш към някоя религия все има нещо,в което вярваш

^ В к'во например? Дай не'кви алтернативи - аз примерно не вярвам в съдба, живот след смъртта/прераждане, магии, духове, нищо паранормално или че има извънземни които правят някакви интересни работи с хора. В какво "вярвам" аз, дето не съм религиозен, нито пък вярвам в някакви богове?

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    ^ В к'во например? Дай не'кви алтернативи - аз примерно не вярвам в съдба, живот след смъртта/прераждане, магии, духове, нищо паранормално или че има извънземни които правят някакви интересни работи с хора. В какво "вярвам" аз, дето не съм религиозен, нито пък вярвам в някакви богове?
    Помисли и сам ще си отговориш. Всеки има нужда да осмисли света около себе си и своето място в него. Можеш да не вярваш в това, но вярваш в адронния колайдер,черните дупки, специалните операции, летенето в космоса, и нито едно от тези неща не си го виждал и не знаеш дали е вярно това, което става ти се казва, че става.

Не смяташ ли че има някаква доста фундаментална, и смея ли да кажа красива и най-чиста и човешка, разлика в това да "вярвам" в пикочния си мехур, който никога не съм виждал и това да "вярвам" в това че мъртви мои роднини са по някакъв начин все още съществуващи?

The Bird of Hermes

Не разбирам къде това, което аз казвам има нещо общо с това, което ти казваш. Какви мъртви, какви пет лева

Мъртви - дадох тази често срещана "вяра" като пример, репрезентиращ вярване в неща тип божества, паранормални явления и способности и (в частност) живот след смъртта

Направих го като реакция на изказването ти че всеки "вярвал" в нещо, дори и да е нещо доста несакрално и немистично тип черни дупки и тн.

Опитах се да започна малък Сократов диалог с цел постигане на някакви заключения по въпроса има ли разлика между вярване в по-сакрални и мистични неща тип съдба, бог, живот след смъртта и неща които са профанни (вземам думата в оригиналния ѝ смисъл).

Един вид че има разлика между вяра в паранормални, духовни неща и вяра в битови, натуралистични неща.

The Bird of Hermes

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си