- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Какво по дяволите става с младите хора в БГ ?
Здр на всички!Реших да напиша един пост тук защото това което виждам че става в БГ вече ми идва в повече честно казано.Аз съм на почти 17 и живея в Испания от близо 10 години.Тук до сега съм контактувала предимно с испанци тъй като просто не съм попадала да бг компания на моята възръст.Попаднах на такава но просто не можах да си допадна с тях защото всичко е пълен фалш.Момчетата се събират само за да пият и този които се напие най-много и направи най- голямата простотия е най-готиния.Не учат и не могат да изкарат основното си образование и ако го направят то е с 300 зора и повтаряйки всяка година.Само едно им е в главата...Дискотеки,пиене и веселба!Добре,хубаво,на тази възръст би трябвало да се забавляваме но не и да базираме живота си според мен на тема алкохол.Момичетата са тотални комплексарки.Има една група които се мислят за най-готините и говорят зад гърба да другите но и се събират с тях и са приятелки.Много е жалко и ние младите хора да сме така извън БГ но това е самата истина.За това избягвам да контактувам с тях.Напоследък обаче ми прави впечетление колко по-зле са от нас тези които са в бг.В Фейсбук постояно чета някакви супер комплексарски коментари...Хората гледат да се хванат за първата глупост която им хрумне за да могат да обидят другия и така да направят жалкия си живот малко по-интересен.Обиждат хора които дори не познават лично..Но важното е да се направят на интересни макар че не са.В ютуб е същата история.По някога много ми липсва България.Но като прочета някакви такива глупости ми иде да не се връщам...Толкова завист,комплексарщина и простотия ми идват в повече...Не искам да обидя никого с постта си,просто давам мнение за това което виждам през моите очи.
За огромно съжаление си права, яко хейт навсякъде, ама дръж се, горе главата :S(hug)
Съгласен съм със теб... Но също така и испанците са пълни... и мислят само за напиване и party party.
ужасно е..такова напрежение се усеща от коментарите само..представям си какво е да живееш заобиколен от такива болни мозаци.. :S благодаря за отговора!))
Да,и те не са много стока.. но има и хубави хора..понякога са за предпочитане пред наще..
Ти си идвай в България, страната ни няма нищо общо с простаците в нея.
Идвай на екскурзия, обикаляй насам-натам и това е.
Баба Ванга беше казала, че България ще се оправи след години и много се надявам да е права, но като гледам няма да е в близките поне 30-40. Ти си живей живота в Испания, гледай си образованието и бъдещето и хич не се тормози с размисли за манталитета на хорицата в нашата държава.
И спря да се върти за миг земята..
Хаха. Не.
Не всички тук са чалгари, които ги мързи да си завлекат кълките до училище.
Простотията като цяло няма нищо общо с простата музика.
И спря да се върти за миг земята..
И аз мисля че чалгата не е виновна..Аз всеки ден слушам чалга и за сега мисля че си се държа доста добре..според мен всичко е въпрос да възпитание и зависи от това в каква среда си израстнал
Малко е пресилено, но като цяло вярно. И все пак - има хора и хораНе можем да сложим всички под един знаменател.
Абе не всички млади хора в България са изтръпнали. Има и свестни, ама че купона, алкохола и диското са повсеместни това е вярно.
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Гледайте себе си. Пишейки подобни коментари няма как да промените всички, още повече, че това пак си е обсъждане на маса хора и изказване на мнение без да има кой знае какво наблюдения. Аз мога да кажа, че на моята среда и няма нищо лошо. Не съм заобиколена от комплексари, лицемери, кифли и всякакви подобни крайности. Всичко си е в рамките на нормалното. Щом сте си осъзнати, учете си, гледайте си бъдещето. Не казвам, че и аз не го правя, просто е излишно всичкото това оплакване от другите.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Ако дойдеш в българияско училище или някой по ... "елитен" университети, пък камо ли в Студентдски, няма да оцелееш.![]()
И в моята среда нещата са наред. Винаги ще се намери някой пропадняк, но и много осъзнати симпатяги. Зависи от гледната точка, а най- важното ти какъв се стремиш да бъдеш.
always late but worth the wait!
И около мен всичко е наред. 50% на 50% е. Общо взето групите на идиотите и нормалните са равни тук по мои наблюдения. Подбирай си хората и се замисли дали проблема не е в теб. Също така имай впредвид, че в интернет пишат и избиват комплекси основно някакви утайки и комплексари и нещата от интернет са много криво огледало на действителността. Нали се сещаш, че злобния мишок няма да смее така да се заяде с теб, както в интернет и че отвън е съвсем друг човек (най-често мишка в живота и анонимен в интернет, защото те са злобни и в интернет се чувстват анонимни и в безопасност то точно това е идеята да крещиш и да обиждаш скрит зад монитора хора,които не познаваш, защото навън не можеш) . От доста време не ми се е случвало някой навън да се опитва да се заяжда с мен и да ме обижда, а в интернет има сигурно през ден подобни опити.
Последно редактирано от babati : 06-05-2012 на 09:44
Това, че в момента не сме цъфнали и вързали е ясно. Но във всяка страна има хора с различна култура, манталитет, образование и поведение. Всеки сам си избира в каква компания да бъде и с кого да общува. Разбира се, понякога това е по-трудно на едни от други. Лично мен ме дразни фактът, че нашето поколение - визирам поне от 18 и нататък, които сме вече пълнолетни и работоспособни, не сме настроени достатъчно борбено. Масово се избира чужбината, лесното. Но се замислете - всички очакват наготово хубавото, уреденото и те само да бъдат част от него, да си работят, учат и живеят, както искат. Това ти го предоставят другите страни, но не и България, но това е така, защото хората там така са си го направили, съответно и ние можем, но почти никой не иска. Оттук следват и причинно-следствените връзки - защо напусналите България си спазват законите зад граница, как стават примерни и си гледат работата сериозно. И най-вече, да му се не види, това са едни 60-70 години, в които сме изостанали, няма непоправими неща. Кратки примери - по време на Балканските и Първата световна война сме били на 1 място в Европа по производство на зърнени храни на глава от населението, 1 по БВП на Балканите и т.н. А сме били едно 2 милиона, разкъсани от Великите сили. Германия и Япония, които днес са едни от най-силните икономики и предпочитани дестинации за живеeнe, какво бяха след Втората световна война ? - Развалини ! Така че всичко е до хората, а българите сме борбен народ, или поне сме били. Така че цялото реване и оплакване няма да помогне. Аз самият до 15-16 годишна възраст само чаках да завърша и да си "бия камшика" за Швеция, но после се замислих над много неща. Няма да премълчавам, че и финансово едно подобно заминаване не би натежало на семейството ми, но главното е, че реших да се боря в България. Понеже има ли желание, всичко е възможно. Разширих този пост изключително много, но просто това ми е такава болна тема, че ми е трудно да събeра всичко на едно място. Колкото до Интернет - абсурдно е по един форум или фейсбук да се прави генерално обобщение на една нация. Аз самият като имам "фейс" от 5 години, а не го ползвам, само приятели ми качват снимки и пишат по стената, демек имам много малко неща в него, а всякакви "интелигенти" по цял ден драскат в него глупости - обобщава ли всички потребители ?! Без да е заяждане, момичето отворило темата, та ти самата си нямаш понятие от българска граматика, една запетайка нямаш в мнението, какво да говорим дали е правилна. Момчето след теб пише "незнам" като една дума, а те са две... Ако съдя само по това, то тогава трябва да сте едни повърхностни хора, избягали в чужбина, заради пари, които не си мърдат пръста. Но това не е така, нали ? Ясно е, че за 10 години зад граница си забравила много неща, но за сметка на това испанския и предполагам, каталунския ги говориш като местна. С две думи - виждате ли колко е грешен моделът да съдиш за нещо, някого само по пръв поглед. И добавка, че изпуснах - няма граждани/селяни, чалгари/всякакви други, това не опрделя манталитета на хората. Разбира се, ако спадаш към една от групите е по-вероятно да си съответно "интeлигент/простак", но в никакъв случай не е задължително. Просто пример - позната завърши Немската гимназия, отличника е, тази година ще е студентка в Германия, но е върла чалгарка. Вярно, че друга такава не познавам, но важното е, че има.
Последно редактирано от JagAlskarDig : 06-17-2012 на 12:02
„Зрелост, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности."
Хора не всички са пропаднали както мислите , аз съм на 14 и си имам перфектен живот ,приятели и също така успех в училище , много се дразня като видите 2-3 пропадняка и си създавате мнение за цяла България.
JagAlskarDig, щом смяташ, че ще се чувстваш по-добре в България, тогава наистина е по-добре да се развиваш там. Хора с твоето мислене така или иначе не се чувстват добре в чужбина.
Аз съм израснал в България, но сега живея в Испания. Познавам и поддържам контакти с едните и другите!
"Да и те не са много стока, но има и хубави хора..." - сама го каза!
Младите в България са като младите навсякъде по света има измет и нормални! Не можем да сме на едно ниво с децата на Германия, не можем да сме на едно ниво и с децата от Африка, нито Китай...
Проблеми има много, но всяко семейство си ги решава както сметне за добре!
Не си ме разбрал точно, изобщо няма значение как ще се чувствам, където и да живея, най-малкото вече веднъж ми се е случвало за около половин година да съм в Италия, заради майка ми, която пътува много по работа. Просто казвам, че не съм от хората, които избират лесния начин. В България далеч не се чувствам по-добре, отколкото в чужбина, но не бих я напуснал само, заради това. И би ли уточнил какво имаш предвид под "Хора с твоето мислене така или иначе не се чувстват добре в чужбина." ?
„Зрелост, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности."
Момиче съмИмам предвид, че някой ден ако ти се наложи по стечение на обстоятелствата да заживееш в чужбина ще се чувстваш много зле евентуално след като се окаже че лесното не било толкова лесно.
Аз и преди съм го казвала, че в чужбина не е по-лесно, даже напротив... Самата мисъл, че си сам и че трябва да друг език да контактуваш и че приятели и роднини са далече от теб и едва ли ще ги видиш скоро е просто смазваща. На мен ми беше много смешно последния път като си бях в България и го чух от няколко пъти това от различни хора, които се биеха в гърдите и бяха много горди от себе си все едно са мъченици някакви не знам, как се мъчат видиш ли пък слабите бягали хаха. Просто в чужбина евентуално всичката трудна работа, която си свършил ще се отплати все някога, докато в бг едва ли.
JagÄlskarDig, в Швеция ли си? Или учиш шведски? Ника ти в превод означава Обичам те на шведски. (предполагам знаеш, де)
Все пак различни държави, различни манталитети. Нормално е след 10 години живот в Испания да ти се струват едва ли не странни българите. Те са свикнали на един начин на живот, ти на друг. И така като не си била по-често покрай тях, за да им свикнеш на държанието, нормално е да ти прави впечатление...![]()
Have The Courage To Live... Anyone Can Die... ;]