.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Hybrid View

Повече от фен Аватара на evilgirl95

Информатика

Здр на всички
    Накратко започнахме да изучаваме програмиране и С++ и нищо не разбирам. Не съм от хората, които не учат. Мъчих се да разбера но не ми се получава Имах само шестици по информатика и то напълно заслужени, но бяха на сравнително по лесен материал (бройни системи; алгоритми).. но сега ни доведоха и нова госпожа, която обяснява като за профилирана паралелка и аз нищо не мога да и разбера.. Може би не е в нея вината.. още като почнахме С++ със старата госпожа нищо не схващах...
    Та мисълта ми е.. моля ви обяснете ми долу горе за това програмиране.. дайте ми някакъв нагледен пример.. например как във средата С++ да направим програма, която да изписва някакво съобщение... в петък имам практическо много ме е страх.

Кажете на учителката да не ви занимава със глупости ами почвайте да учете Java там е хляба а не в C++

Голям фен Аватара на Starless
    Настина ли си 95? Уау .. явно това се учи чак в 10 клас.. аз съм профилирана паралелка и сега точно това учим - 8 клас съм. Аз за сега нямам проблеми, задай по-конкретен въпрос и ще се опитам да ти отговоря. Ние първо се научихме там да правим алгоритмите, т.е това писмено (начало, въведи, изчисли, изведи, край) даже все още ги учим.. днес взехме и видовете - линейни (без проверка на условието), разклонени (с проверка) и циклични (при които при грешно въведено услови се връща отново в началото). Разгледай тук. Добре обяснено е.

Да 10 клас съм, но моят профил е биология.. няма защо да наблягаме на информатиката.. и в 8-ми клас дори сме нямали такъв предмет...
    Благодаря ти Starless но алгоритмите отдавна ги взехме и са много лесни.. проблема ми е програмирането със С++ .. И моля ако някой може да ми обясни с конкретна задача програмиране че не разбирам откъде идват тия ....scanf("%d",&N).....
    и така нататък.. това китайски ли е :@.. ужасно ме е страх за утре ;(

Голям фен Аватара на Starless
    Ъъ.. е госпожата не ви ли обяснява като ги пишете? Това са съкращенията на английски думи.. Не съм много компетентна, тъй като сравнително от скоро се занимаваме със С++, но защо трябва да разбираш кое от къде идва :Д ? Просто учиш кода и това е. Я напиши един примерен, който сте писали в час ако ти се занимава... Ако искаш може и аз да пусна такъв, който сме писали... Ние работим с геометрични фигури за сега.

П.П Знам, че в 8 клас няма такъв предмет ако не си такъв профил, тъй като другите паралелки в нашето училище също нямат в 8 клас, но за 9 не съм запозната... А освен Информатика имате само ИТ, нали? Защото ние имаме и ИТ СИП, който ако не се лъжа догодина и по-догодина изчезва.. и се връща чак в 11 клас, защото в 9,10 и 12 СИП-ът ни е Математика. Never mind, отплеснах се.

Ето пример :

Да се напише програма, която да намира сумата на първите N естествени числа:

#include<stdio.h>
    #include<stdlib.h>
    void main()
    {
    int I, N, S
    S=0; I=1
    printf("vuvedete:/n")
    scanf("%d", &N);
    while(I<=N)
    S=S+I
    I=I+1
    }
    printf("sumata na chislata e %d/n",s);
    system ("PAUSE")
    return 0
    }
    Ок .. разбирам от къде идват горните то навсякъде започва така, но откъде идват тия scanf("%d", &N); ......("sumata na chislata e %d/n",s); ... кви са тия % и т.н. ;(

моля ви дайте ми пример за програма, която изписва някакво съобщение.. например "Здравейте"

...

scanf("%d",&a); e оператор за вход. същото е като cin>>a; само че няма особен смисъл да го учите в даскало. По-добре е cin та със сканф- а се въвежда по-бързо.

%d уфф как да ти го обясня... ами процент д указва на компилатора, че ще въвеждаш извеждаш цяло число от тип int ако например искаш да изведеш string пишеш същото само че не процент д ами "%c".

printf e оператор за изход. работи по същия начин както сканеф, само че не пишеш амперсант - & преди името на променливата. няма да ти обяснявам защо е така. Явно е прекалено сложно за 10 клас. нищо че съм 96 и го знам от 6 клас.

А примерната програма дето я искаш е:

#include<iostream>
    #include<stdio.h>

int main()
    {
    printf("Zdraveite\n");
    system("pause");
    return 0;
    }

П.С дължиш ми 2 лева.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    #include<iostream>