Сисска : В 6 клас съм и родителите ми очакват да получавам само отлични оценки. Искат от мен да стоя възможно най-малко време на компютъра, поставят ми ограничения докога да излизам и т.н. Едната ми най-добра приятелка е в пълна противоположност от мен. Техните не се интересуват изобщо какви са ѝ оценките (за което не твърдя че ми харесва .. но все пак ..) само майка ѝ понякога и набляга да учи, но тя не я суша. Бягала е много пъти от къщи (тоест хваща някой рейс и отива в Харманли или Свиленград или Любимец и се разхожда, а аз съм от Хасково) и родителите ѝ не я търсят и не ѝ звънят да ѝ казват да се прибира. Е, звъняли са ѝ, но много рядко. Оставят я да прави каквото си иска, когато си поиска ! Като я гледам си казвам: Не е честно ! Защо аз нямам и половината от нейния живот .. а тя дори не оценя и това което има .. Незнам, не я разбирам. А другата ми най-добра приятелка и същата като мен (тоест и на нея така и наблягат да учи и не и дават компютър и да излиза, но все пак повече и позволяват и не я стягат толкова колкото родителите ми стягат мен) и само с нея мога да споделям какво ми е. Може би ще ви се стори глупаво, но засега това ми е най-големият проблем, защото мога да кажа без да преувеличавам че те ме задушават. Понякога, когато съм с първото момиче, което споменах и тя отива с колелото до някое близко село или гора с други нейни приятели и покани мен аз отивам без да казвам на нашите, защото знам че ще ме спрат и по този начин те сами ме карат аз да ги избягвам и да ги лъжа (въобще не ми е приятно, но все пак и аз искам да се забавлявам ..) Може ли да ми дадете съвет какво да правя ? Как да се държа с тях, за да ме пускат на повече места ? Благодаря предварително и моля без обиди :P