.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 68
    "Алкохолизмът може да доведе до сериозни неприятности и може да бъде физически и психически разрушителен. В момента половината от всички престъпления, убийства, смърт при катастрофи и самоубийства са свързани с употреба на алкохол."

да не те ебе какво става около теб ми звучи доста по-безопасно.

"Страстното им желание за алкохол е толкова голямо, че то потиска способността им да спрат да пият. Болшинството алкохолици се нуждаят от помощ, за да спрат да пият."

Това не ми звучи по-различно от това само да мислиш как да се напушиш и едва ли има някой, който не е слушал някой познат или приятел да мрънка и да се ядосва, че са му свършили цигарите.

Няма голяма разлика между зависимостите дори тази към марихуаната звучи по-безопасна.

И не искам декриминализация(ако те хванат просто няма глоби, съд и т.н.), а легализация (със закони се урежда разпространяването) и то не само за коза, а и за всички останали наркотици.

По-смислена причина има. В нашия свят всичко опира до пари и доста по-малко до грижа за здравето на хората. На фона на това на мен следното ми седи доста по смилено - на диларите ако им легализираш бизнеса колко пара ще избугят. Покрай тях и политици, и полицаи, и митничари. На кратко казано много хора ще изгубят много пари.

ПП: Моята дебилност в боравенето с езика си е по рождение, а не е ефект от пушенето

Повече от фен Аватара на babati
    До 2 пъти на месец я удобрявам. От алкохола бира и червено вино. Цигари НЕ

Повече от фен
    Ясно.

Не можеш да видиш по-далеч от носа си просто защото си наркоман

Абе Ukhtar ,не знам какъв си бро ама си много назад с материала ... Алкохола и цигарите убиват!Посочи ми един смъртен случай от марихуана ..не намери нали!?Няма и да намериш,защото такъв не съществува.Знаеш ли колко гениални хора употребяват,дори и вече покойният Стиив Джобс-създателят на Apple! Не мога да разбера как още съществуват толкова консервативни хора.. И защо си мислиш,че употребяващите марихуана са наркомани!?!?!? Оставам с впечатление,че или си кука или застаряващ човек,който още носи соца в себе си.
    Много поздрави от Боб Марли )

Повече от фен
    Аз може да съм кука, ама на теб четенето с разбиране не ти се удава особено...

Повече от фен
    Декриминализация е отговорът, чада.

Само веднъж съм пробвала, но бях пияна, така че не помня как беше. Но все пак съм против това... не знам и аз защо, може би просто защото е наркотик, въпреки че като гледам моите познати, които пушат трева.. невинаги води до пристрастяване.
    Постъпи грешно... с правилното момиче.

луди ли сте....??? който не я харесва да не я пушиииииии

Супер фен Аватара на Cloud9
    В Америка всеки пуши. Гениалността на някои хора като Стийв Джобс не е от марихуаната. И все пак най- гениалният човек, когото аз познавам лично, пуши като парен локомотив. И все пак е гениален и невероятно добър човек. Не мисля, че марихуаната трябва да се легализира. За съжаление тя може да доведе до паранои и още по-зле-желание за нещо по-тежко за "повдигане на духа".

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    ей, наркоманче, ако не знаеш как стоят нещата, ще ти кажа. Тютюнопушенето влияе пристрастяващо поради съдържанието на никотин, който е вид опиат. Алкохолизмът е тежък бич за хората, които страдат от него. Алкохолът бавно, но славно, те кара да привикнеш към редовна употреба, като после спирка няма или е много трудно. Тревите и другите лайна ВОДЯТ до зависимост. Веществото THC в тревата води до деменции и други ментални повреди. По - напреднали случаи халюцинират. Та ти си реши, драго ми наркоманче, какво ще взимаш

Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Алкохолът бавно, но славно, те кара да привикнеш към редовна употреба, като после спирка няма или е много трудно.
    Никотинът бавно, но славно, те кара да привикнеш към редовна употреба, като после спирка няма или е много трудно.
    Кофеинът бавно, но славно, те кара да привикнеш към редовна употреба, като после спирка няма или е много трудно.
    ТНС бавно, но славно, те кара да привикнеш към редовна употреба, като после спирка няма или е много трудно.
    Хероинът бавно, но славно, те кара да привикнеш към редовна употреба, като после спирка няма или е много трудно.
    Кокаинът бавно, но славно, те кара да привикнеш към редовна употреба, като после спирка няма или е много трудно.
    Амфетамина бавно, но славно, те кара да привикнеш към редовна употреба, като после спирка няма или е много трудно.

И как стана така че само незаконните водят до зависимост.

http://drugsinfo-bg.org/bg/drugs-alphabet.html/ прочетете тука часта с пристрастяването.( и да това е сайт, който иска да те откаже от наркотици, ако случайно някой иска да ме храни по тоя въпрос)

Само ефекта от ТНС си споменал, но си пропуснал и че цигарите, и алкохола могат до доведат до болести и увреждания със същата тежест.

прочети по - внимателно и ще видиш, че съм споменал и цигарите, и алкохола. А темата е конкретна - много ясно, че колкото по - хард, толкова по - лошо

Повече от фен
    Вартбург,

при толкова вещества, които са позволени от закона и водят до зависимост с тежки последици, защо да се легализират още редица вещества с още по-тежки такива?

Не е вредно да се пуши .. стига да не е постоянно, да се напушваш като идиот и после да не знаеш къде си |( .. Все пак човек от всичко трябва да опита

Цитирай Първоначално написано от Ukhtar Виж мнението
    Вартбург,

при толкова вещества, които са позволени от закона и водят до зависимост с тежки последици, защо да се легализират още редица вещества с още по-тежки такива?
    Ами мнението ми като цяло няма общо с прекия ефект от наркотиците върху индивида (в кампаниите се набляга именно на него), а с ефекта който имат върху обществата.

Начина, по който се разпространяват и произвеждат, а именно мафията, различните картели из латинска америка и др. - примери за въоръжени групи, които извършват голяма част от работата си чрез насилие и много хора страдат от тяхната дейност. Един наркоман за да си вземе дрогата отива при дилър. Този дилър има някви биячи, неговия доставчик и той си има своя свита, производителя и той си има хора да пазят стоката - колко престъпници станаха? Сложи корумпираните ченгета и политици, и разните войни между различните групировки. Също и полицията се бори с тези престъпници чрез престрелки, арести и т.н. И всияко това защото някакви хора искат да се надрусат и да си направят кефа. Няма ли да е по-лесно просто да отидат в магазин и да си купят към каквото са зависими без то да е придружено от опашка от 100 главореза.

Цялата ситуяция около наркотиците е абсурдна и има какво още да се каже, но за сега толкова.

Мега фен Аватара на thegreenzombie
    Град
    On The Wall xDD
    само не разбрах, защо смятате, че хората, които пушат трева, са наркомани.... и защо определяте тревата като наркотик.. по тази логика и алкохола и кафето също са наркотици.. i don't get it
    fear4o <--- май bro' xDD
    darkPaladin <--- *миг, мииг*

So what we get drunk
    So what we smoke weed
    We’re just having fun
    We don’t care who sees
    So what we go out
    That’s how its supposed to be
    Living young and wild and free

по дефиниция наркотик е вещество, при чиято употреба човек изпада в състояния, неприсъщи за него и като цяло за човек със здрав разум, води до пристрастяване и силна абстиненция при прекратяване на употребата. Тревата е наркотик. Тютюнът също е вид наркотик, но по - лек и се различава от наркотиците с това, че не нанася тежки психологически травми.

Град
    On The Wall xDD
    в такъв случай, обясни ми легализацията на най-масово консумиращия се продукт - алкохола..
    fear4o <--- май bro' xDD

So what we get drunk
    So what we smoke weed
    We’re just having fun
    We don’t care who sees
    So what we go out

алкохолът не е наркотик, въпреки че води до зависимост. Алкохол можеш да си произведеш в домашни условия и много продукти го съдържат. Доказано е с горчива практика, че вето върху алкохола не води до по - добро, а напротив - тези, които употребяват редовно, намират алтернативни начини да си го набавят - припомни си сухия режим в русия и масовата консумация на одеколон тройной. Та, алкохола не можеш да го забраниш, няма как, винаги може да бъде набавен по един или друг начин. Но легализиран и с аксциз носи печалба на държавата и се гарантира един вид ниво на качество и поне, че този, който употребява, няма да се натрови от метил и така нататък. Между другото, в някои западни държави има частична забрана, която се изразява в забрана за продажба на алкохол по магазините след определен час, примерно

Град
    On The Wall xDD
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    наркотик е вещество, при чиято употреба човек изпада в състояния, неприсъщи за него и като цяло за човек със здрав разум, води до пристрастяване
    няма никаква логика по принцип, но всичко се случва, именно заради ползата на държавата.. ако нямаше полза от акциза, всички щяхме да си варим ракията в домашни условия.. все пак, легализирана или не, трева можеш да си намериш навсякъде, стига да искаш.. общо взето, въпрос на личен избор
    fear4o <--- май bro' xDD

So what we get drunk
    So what we smoke weed
    We’re just having fun
    We don’t care who sees
    So what we go out

така е - въпрос на личен избор е дали ще се самоубиеш или не

Алкохолът и цигарите убиват!Марихуаната-НЕ!

некомпетентно изказване

негативно е мнението ми.
    смешни и противни са ми хората, които се напушат и почват да се държат нахилено и неадекватно като пълни малоумници.
    самото растение само се спекулира колко е добро и ква е билка и тва главно някви изпилени или хора със склонност към пропадане го твърдят.
    още по-гнусни са люде, търсещи вдъхновение в марихуаната за музика или поезия. мисля си, че явно са толкова жалки, та не могат да измислят само с душа и живо въображение нещо прекрасно, а търсят стимуланти.

не уважавам никаква, абсолютно никаква дрога и наблюденията ми върху редовни пушачи на трева не са положителни за жалост..
    донякъде разбирам веднъж месечно и по-рядко да си опъваш, но за мен това си остава нещо гнсуно.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Повече от фен Аватара на babati
    Не пуша цигари. Алкохол - само бира и червено вино. А може и някакво сладички питие с ниско съдържание на алкохол.

Марихуана - да. С удоволствие, но не редовно. Иначе веднъж месечно да се напавкам не виждам проблем. Самата субстанция (ако е чиста, но дори и друсана е доста по-безвредна от сериозните наркотици) не е вредна, но самата трево култура те прави отрепка при редовна употреба. Между другото от тревата се затъпява за постоянно при редовна употреба. Който ще ми спори първо да види тревоманчетата колко са кухи пръчки.

Вече лечебните и вълшебни свойства на това растение (мисля, че при депресия върши работа, но и алкохола би те накарал да забравиш временно проблемите) са митове между кухите тревоманчета.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си