- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Полезна ли е?
Исках да попитам дали е полезно да ям тези бисквити "Tuc" докато съм на диета и също така "Маги Вкусна Чаша". И този пълнозърнестия Бейкроус.![]()
Последно редактирано от nocoment : 05-20-2012 на 17:51
I understand. I just don`t care !:P
Храни се здравословно и няма да пълнееш + спорт, ако това питаш, 'щото много не ти разбирам за к'во ядеш такива неща, ама все тая.
Да не би да си на диета за покачване на кг? Щото после се скъсвате да питате как да свалите 10 кила за 14 дни. Като ще правиш нещо, го прави както трябва. Без тук-мук, бейкролс-ове, чипсове, кроасанчета, диетични Белвитки и абсолютно нищо от този род, че какъв е смисълът иначе?
Въобще не разбирам как можеш да употребиш думата "полезно" и да изредиш след това тия боклуци, и то в едно изречение, хм....
Последно редактирано от FuckingFreak : 05-20-2012 на 17:47
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Белвитите не бяха ли за отслабване? Или аз бъркам нещо?
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
На Маги абсолютно всички продукти да им много вредни и пълни с консерванти.
Ако искаш супа, по-добре си я свари сама.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Не, Белвита не са за отслабване, просто са уж с по-дълго освобождаване. Не ми се коментира, че е само рекламен трик, за заблуждаване на наивните момиченца и жени, всичко си е от брашно тип 500.
...но във тебе като рана
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
18 калории на бисквита.
Всичките такива боклуци са направени, за да те заблуждават и да си мислиш, че можеш с бисквити да отслабнеш и да си дадеш парите. Акъл.
Оле, кви са тия глупости? Как може да бъде полезно или пък подходящо за диета да ядеш разтворима супа на прах - чиста химия или пък тия гадни блажни бисквити. Една колежка си беше взела и черпи, то това....ръцете ти като го вземеш стават мазни все едно са пържени, смятай какви са, тия другите зърнени боклуци също. А и на вкус всички тия бисквитки и бейкролс на мен са ми отвратителни - никога не бих си купила такова нещо.
Яж месо и зеленчуци - не такива боклуци.
Вие така ги виждате нещата, обаче за някои момичета, които по цял ден нагъват макдоналдс и KFC, маги вкусна чаша и Tuc си е диета. Защото и аз съм яла по две банички на ден за закуска само и разни други боклуци и не съм напълнявала, а когато ограничих баничките до една, започнах дори да свалям. Но вие пак ще кажете - ядеш боклуци. Еми да, ама отслабвам... Така че за всеки организъм идеята за диета и режим за отслабване значи нещо различно.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Дали ще отслабнеш зависи от калорийният баланс,а не какво ядеш. Като ядеш по-малко отколкото гориш ще сваляш , сега въпросът е какво ще сваляш и какво ще качваш ,защото има процеси,които вървят 'ръка за ръка'
http://www.zdravoslovno.com/calculators/
Eто ти едно полезно cайтче
Не всяко нискокалорично нещо е полезно и не всяко висококалорично е вредно. Може и да сваляш с тия боклуци за по 30 калории, ако ги ядеш цял ден. Но не се заблуждавай, че са полезни.
Ама тука не става дума само за сваляне и качване, а за това какво ядеш изобщо. И това нещо има влияние върху организма на човек. Ако приказки за болести и имунна система не могат да накарат някой, който не качва от джънк фууд да се храни здравословно (не диета за сваляне! ), то поне фактът, че качествената храна оказва влияние върху състоянието на косата, кожата и ноктите може да има ефект. Ако някое момиче млати бургери и чипс и за момента е ок след няколко години ще има отрицателен резултат върху здравето и външния и вид, дори и да не е пълна. Няма да може да се сравни с някоя, която е яла риба и салати.
Аз пък харесвам Белвита и Бейкролс. Не ги ям всеки ден, макар че почти цялата учебна година ядох през голямото междучасие само Белвита и се чувствах добре и ме засищаше до края на деня. Колкото и да казвате, че са вредни, ен могат да се сравнят с един бургер/дюнер , които ядяха моите съученици. Бургер ям 2-3 пъти на година, а дюнер веднъж опитах - бляксс, много е противен! Може Белвита да не са полезни, но със сигурност не вредят колкото да изядеш един мазен бургер/дюнер/друга тестена закуска . Ядях Белвита, защото ми бяха вкусни и засищащи за няколко часа, не защото мислех, че ще отслабна. Но, ако ме питате, истинската храна е в пъти по-добра и полезна от тези пакетираните и готовите закуски. За съжалени, много късно се осъзнах. Тази учебна година вероятно ще ям по ябълка/друг плод през голямото. Трябвало просто да осъзная какво е по-добре за мен. Разно или късно всеки го прави. Сега се опитвам да се поправя, като ям повече истинска храна, отколкото купена и пакетирана. Наистина човек се чувства по-добре и изглежда по-добре. Съжалявам за нзачина, по който се хранех допреди няколко месеца и сега се опитвам малко поне да се поправя. Тези Белвити, Тук, Бейкролс, са за залъгване на града. Истинската храна не идва от фабриките за бисквити и снаксове.Е, не казах нещо ново, всеки го знае, де.
![]()
Тук не става въпрос дали на фона на мазни банички, бюреци, бургери и дюнери, Белвита е по-добра, а дали като цяло е полезна. Правиш ли разлика въобще?
Последно редактирано от FuckingFreak : 08-02-2012 на 19:13
...но във тебе като рана
"Защо?"
Честно казано, един дюнер без картофки и сосове, от някакво чисто място, би бил в пъти по-полезен от Белвитата..
Пф. Каква е логиката да караш цял ден само на ябълка/какъв да е плод? Ако нямаш нужда от отслабване, вземи си пълнозърнест хляб и си прави сандвич. Плюс въпросната ябълка.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Не мисля, че Белвита е полезна. Не съм и казвала, че аз смятам да карам цял ден с въпросната ябълка, а че ще я ям за междинна закуска. Няколко часа след това ще си обядвам. Сравнявам я с мазните закуски, защото има хора, които ядат по 2 тестени закуски на ден и за тях дюнерчето е междинна закуска. А до това дали ако е с истинско месо ще е по-полезно - не знам. За мен винаги ще е все така противен и пак не бих го яла. Съжалявам, че въобще си споделих мнението по темата.![]()
По принцип дюнерът трябва да е арабска питка с агнешко/пилешко (и двете меса са добри/не се пържат и агнешкото дори не е толкова калорично и е много полезно), а сосът е от мляко и чесън. Другото е домат и краставица. Като махнем картофите дюнер е в пъти по-добре от някакви бисквити, освен това и час след като го изядеш няма да огладнееш пак. При него проблемът (поне при мен) е в мястото/хората, които го правят и не бих си взела.
Белвита не е вредна, чела съм състава и е много по изчистен от другите неща на пазара. Същото важи и за бисквитите Мюсли на Престиж. Като въглехидрати, протеини, мазнини не знам как са, но състава им не е пълен с боклуци. Бейкролс също бива, както и продуктите на Марети.
Все пак човек не може да яде постоянно здравословни храни или когато е навън да си носи от вкъщи, просто се случва да си купиш нещо от магазина.
Иначе супите на Маги са пълни боклуци, както и останалите им продукти, блааа...
Glam0rous - може и аз да мисля, че не е вкусен, защото съм яла само от училищната лавка. Но откакто ядох там не смея да си взема въобще отникъде.
Rebirthing - подкрепям те! + да, супите "Маги вкусна чаша" са пълни боклуци. Но харесвам кремсупите им (макар и да не са здравословни като истинските супи)
Аааа...аз за вкусен не казвам, защото както споделих имам някаква психологическа бариера да си купя, заради местата, на които ги правят. Просто си правя някъв анализ на съставките![]()