.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18
    Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland

Национална гимназия за древни езици и култура

Познавате ли някой, който учи там? Какви са отзивите ви за въпросната гимназия?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Супер фен Аватара на JagAlskarDig
    Аз тази година я завършвам, всъщност след 7 дни. Накратко казано - заслужава си, но трябва да учиш сериозно, ако не ти се ходи на поправки и искаш да изградиш нещо стойностно. Казвам го, защото от моя випуск за 5 години си отидоха към 20 души, които не издържаха на темпото. Използваш ли си шансовете - огромни възможности и кръгозор ще придобиеш, както аз направих, вече съм приет още от предварителните изпити в СУ да уча, а за чужбина се отказах ( заради финансите на семейството ми ). Принципно, за отличния си успех не съм се озорвал много. ( В тази графа не влиза старогръцкия, който мраазя от дъното на душата си, което е продиктувано от "звяра", който ми се падна, но това е лично виждане. ) В общи линии - това е. Да знaеш, че пътуванията до Италя, Гърция, Египет и Турция си струват.
    Последно редактирано от JagAlskarDig : 05-07-2012 на 18:50
    „Зрелост, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности."

Град
    Dreamland
    Благодаря за полезния коментар. Аз в момента проучвам въпросната гимназия, тъй като имам оценка 5.50 на националната олимпиада по история (можеше и по-добре всъщност) и доколкото разбрах ще ме приемат там без изпит. Много искам да уча латински, за старогръцкия нямам мнение... но ако уча както трябва и без да се разсейвам, надявам се, че няма да имам проблеми с успеха.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Повече от фен Аватара на zlatko98
    Братът на един приятел я завърши миналата година и според неговите разкази мога да кажа почти само хубави неща. Дава много добра подготовка, ако искаш да се занимаваш с хуманитарни науки занапред. Латинския е много добра основа за голяма част от западните езици, което ще ти бъде от полза. Резултатът от олимпиадата означава, че няма да се явяваш на изпита на НГДЕК по история (на 3 юни доколкото знам), но освен с него се кандидатства и с оценката по БЕЛ от матурата. Може би най-лошото е мястото, което е практически в гетото.

Град
    Dreamland
    Благодаря за информацията.

Супер фен Аватара на brutaLxxbunny
    В момента уча там, кажи ако те интересува нещо по-специфично. Училището има и добри, и лоши страни, както всяко едно училище. Определено е по-различно от всички останали, това мога да го кажа със сигурност, защото имам познати по езиковите и НГДЕК няма нищо общо с тях.
    Бях хиляди пъти Жулиета.
    Само че накрая не умирах.
    Милост ли?Проклятие е,Боже,
    че след любовта оставаш жива

Град
    Dreamland
    Искам да питам по колко часа средно учиш на ден (извън училище) и какви съвременни езици се изучават (в сайта на гимназията пишеше, че се изучават древни и съвременни езици, но така и не можах да намеря къде са споменатите съвременни езици).
    Последно редактирано от dreamwalker : 05-18-2012 на 17:31

на 06.07 майка ми била на изпит по история за тази гимназия и я скъсали защото била дъщеря на работещи хора в кремиковци и била много разочарована!Директорката е била много подкупна така че не очаквайте да ви приемат с изпити!

Град
    Dreamland
    Ама тя още същата ли е?

Не е споко йоана говори за комунизма когато в много гимназии е било така

Голям фен Аватара на mrankoniiii
    Братовчедка ми учи там и мога да ти кажа , че от 2 години бял ден не е видяла . Избери си някое др. училище не си заслужава поне според мен...
    Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Още от създаването си през 1977 година гиназията се слави не само с отличната подготовка на учениците си, но и със свободата, която им дава. Имаме правото да се изразяваме и да бъдем толерирани като големи хора. Голяма част от учителите ни говорят на "вие". Вярно много се учи и е трудно, но е изключително интересно. От западните езици можеш да си избереш френски, немски или английски, като в 8 клас се учат по шест часа седмично, а 9-12 по четири. География се учи само в осми и девети клас, а математика, химия, физика и биология включително десети. След това си избираш профил, който е по шест часа седмично. Класическата гимназия е едно от най-елитните (ако не и най-елитното) училища в България. Колкото й контролни и изпитвания да имам, колкото и часове да трябва да уча никога не съм съжалявала за избора ми.
    Успех и те чакаме догодина!
    Последно редактирано от wasser : 05-19-2012 на 14:02

Град
    Dreamland
    ^
    Много благодаря, че ме информира за западните езици. Многото учене никога не ми е било проблем, а и историята винаги е била любимата ми наука...

Понеже ти отговориха вече за езиците ще ти споделя за времето - значи случвало се е учене преди контролни да ми отнеме цял ден, нещо от рода на 7-8 часа. Случвало се е и въобще да не уча за следващия ден. За сега не съм имала проблем за общ успех над 5,50 , като имаш в предвид, че аз се занимавам и с мноого извънкласни дейности. Нещата са трудни, не отричам, но не невъзможни. НО ако са ти трудни езиците, НГДЕК не е твоето училище.
    Бях хиляди пъти Жулиета.

Град
    Dreamland
    Благодаря. Така и така съм започнала да си задавам въпросите... ^.^ В осми клас какво се учи по история?

Почва се от Адам и Ева и се стига до Рим. Древна история, с една дума. Ще ти преподава най-уникалният човек на света.
    Бях хиляди пъти Жулиета.

Повече от фен Аватара на Challenger
    Радвам се, че пак ще учим за епохата Древност. И аз кандидатствам там с оценка от олимпиадата. Виждам, че тук учениците от НГДЕК отговарят и искам да питам какви извънкласни дейности се организират там. Видях в сайта на гимназията, но си е друго да питам учениците.
    Последно редактирано от Challenger : 05-22-2012 на 14:51

На сайта не вярвай много Първо, спортните дейности - има волейбол, баскетбол и футбол. Учителите се занимават бая сериозно. Освен това има актьорско майсторство и хор - мъжки и женски, СИП по География. От тази година се въведоха и много СИП-ове по една програма на Министерството - "Успех". Там вече са доста наброй не мога да ти кажа всичките.
    Бях хиляди пъти Жулиета.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си