.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 77
    Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...

Вече не получавам мускулна треска ?

Защо вече нямам мускулни трески ? Първите 2-3 седмици като ходих на зала направо след това не можех да мърдам, а сега дето тренирам повече и с повече тежести нищо не ме боли ? Вчера например след залата бях счупен, ръцете ми, гърдите гърба бяха стегнати 2 часа, блъсках яко около 1 час, и днеска нищо ми няма. Тва значи ли че нищо не прая ?

Супер фен
    Нормално. Значи,че вече свикваш с тежестите и придобиваш добра физическа форма и тренираност. Вече не е толкова остра реакцията на мускулите на все още леките тежести. Занапред ще получаваш лека мускулна треска само на отделни мускулни групи,когато увеличаваш рязко използваната тежест в добрите периоди на бърз растеж на силата.

Град
    Значи утре +10 кила на всичко

Повече от фен Аватара на Тарикатче
    Привикваш към упражненията и тежестите.. Разнообразявай повторения, килограми, упражнения.. Изцеждай мускула като правиш правилно упражнението.. Прави по интензивни тренировки и ще имаш мускулна треска.. По лека ще е от колкото в началото но няма значение.. ТРЯБВА да имаш мускулна треска

Град
    значи повече кила и максимално бързи повторения. Абе да питам за бутилка фащам дъмбел 10 кила и правя по 35 надигания с китката, така около 5 серии, направо ръката ще се пръсне, не мога да я завъртя, а изобщо не ме боли, дори първия път не ме боля. Ако пробвам с 20 кила там да направя едно 10 повторения на серия и така 2-3 серии ще има ли файда? Иначе бутилката расте няма спор, но искам да боли.

ти да не си мазохист че иска да те боли ?

Град
    Цитирай Първоначално написано от Lunin Виж мнението
    ти да не си мазохист че иска да те боли ?
    като ме боли нещо поне знам че не съм спал в залата

Супер фен Аватара на fatrat
    Цитирай Първоначално написано от xXxAngerfisTxXx Виж мнението
    като ме боли нещо поне знам че не съм спал в залата
    Или ,че възстановяването ти куца и всъщност не правиш нищо в залата

Супер фен
    Значи утре +10 кила на всичко
    Нещата не стават така. Първо на първо по принцип се увеличава с най-малката възможна тежест. Примерно 2 диска по 1,25 кг или общо това са 2,5 кг. Второ,ако ти можеш да вдигнеш тежестта с цели 10 килограма,значи началната тежест е нереално ниска и недобре подбрана.
    Първо тема за фитнес се започва с това какво искаш да постигнеш? Мускулна маса или сила или релеф? Ако целта ти е мускулна маса трябва да правиш по 3-4 серии с 6-10 повторения. А тежестта избираш така,че последните 1-2 повторения да правиш с максимално усилие. И ако избереш тежестта си по тоя начин е почти невъзможно за начинаещ да прибави още 10 килограма. Ако можеш да прибавиш още 10 кг значи тежестта е била прекалено лека за теб и нереална.

В първите 2-3 месеца не е добра идея да се хвърляш на прекалено тежко заради риска от травми. За да няма такива се прави добро разгряване с много повторения и съвсем лека тежест.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    ще ти кажа какво се случи с мен. А аз съм и тренирал, и чел. В началото боли. После мускулатурата ти свиква на натоварване и усещаш мускулната треска по - леко или не я усещаш. Това е моментът, в който увеличаваш килата. Само не прекалявай. Успех

Град
    вчера правих за гръб с 50 кила на скрипеца, а преди правех с 35... 5 серии по 10, 10-тото с един милион зора, правих за трицепс, бицепс с 15 кила, пак 5 серии по 7 че повече не мога, гребане с 30 кила, за гърди със 45, и днеска нищо ми няма... само гърдите като ги стегна много и съвсем лека болка усещам. Другото не боли. Утре да правя ли с 55 или 60 за гръб ?

Супер фен
    Утре да правя ли с 55 или 60 за гръб ?
    Ако смяташ,че можеш да направиш поне една серия с 6-7 повторения защо не. Опитай. А какво е това гребане с 30 кг? Щанга,дъмбел,скрипец?

Град
    Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    Ако смяташ,че можеш да направиш поне една серия с 6-7 повторения защо не. Опитай. А какво е това гребане с 30 кг? Щанга,дъмбел,скрипец?
    дъмбел... също правих и за трапец с 2 по 30

Супер фен
    Ооо,това е много добре. Щом е с дъмбел,значи имаш голяма сила и голям потенциал за развитие в залата. Ако се пазиш от травми ще постигнеш отлични резултати.

Град
    Ооо,това е много добре. Щом е с дъмбел,значи имаш голяма сила и голям потенциал за развитие в залата. Ако се пазиш от травми ще постигнеш отлични резултати.
    мен ме е страх да не хвана херния... е то засега не може но по нататък. Като почнах много ме болеше кръста, сега пак боли но по-малко и е приятно. Нещо като мускулна треска е
    Последно редактирано от xXxAngerfisTxXx : 05-29-2012 на 19:31

Супер фен
    дъмбел... също правих и за трапец с 2 по 30
    Оценка Отличен-6 и за двете упражнения. Разбира се гледай да запазиш и правилната техника на изпълнение доколкото е възможно.

Град
    Оценка Отличен-6 и за двете упражнения. Разбира се гледай да запазиш и правилната техника на изпълнение доколкото е възможно.
    еми да де - кръста изправен. Мен много ме е страх да не фана херния, щото операция и поне една година без тренировка. Аз мъртви тяги вече не правя.

Град
    например на скрипеца като правих с 50 кила, последните повторения ги правя със всичка сила, просто напъвам на макс, и не знам що корема почва много да ме боли - имам чувството че ще повърна. И гребане после като зема да се пъна пак почва да ме боли. Да не би да е щото пия много вода в залата ?

Супер фен
    мен ме е страх да не хвана херния... е то засега не може но по нататък. Като почнах много ме болеше кръста, сега пак боли но по-малко и е приятно. Нещо като мускулна треска е
    Ами да. Има го и това. Знам едно момче,начинаещ. Което започна още в началото с 90-100 кг тяга. След 2-3 седмици получи херния и приключи с фитнеса. След това имаше и операция за хернията. Има случаи и на дискова херния на гръбначни стълб.
    Трябва човек много да се пази. В първата 1 година стават най-много травми. Но и при напредналите също стават когато увеличат тежестите на максимум. А при начинаещите ставите и сухожилията още не са свикнали. Няма изградени здрави мускули,които да поемат натоварването и то пада почти изцяло върху ставите,костите и други структури. Трябва и дишането да бъде правилно. Да не се задържа много защото това увеличава налягането в коремната област и нарастват рисковете от херния и други травми.

Супер фен
    например на скрипеца като правих с 50 кила, последните повторения ги правя със всичка сила, просто напъвам на макс, и не знам що корема почва много да ме боли - имам чувството че ще повърна. И гребане после като зема да се пъна пак почва да ме боли. Да не би да е щото пия много вода в залата ?
    Ами трудно е да се предположи какво е и се даде полезен съвет. Защото не знам обстоятелствата,колко серии,с какви тежести са останалите и т.н. Обаче е добре последното хранене да бъде поне 1 час преди фитнес. За да няма инциденти. За корема също е добре да се правят разни упражнения за по-силни коремни мускули.

Град
    Ами да. Има го и това. Знам едно момче,начинаещ. Което започна още в началото с 90-100 кг тяга. След 2-3 седмици получи херния и приключи с фитнеса. След това имаше и операция за хернията. Има случаи и на дискова херния на гръбначни стълб.
    Трябва човек много да се пази. В първата 1 година стават най-много травми. Но и при напредналите също стават когато увеличат тежестите на максимум. А при начинаещите ставите и сухожилията още не са свикнали. Няма изградени здрави мускули,които да поемат натоварването и то пада почти изцяло върху ставите,костите и други структури. Трябва и дишането да бъде правилно. Да не се задържа много защото това увеличава налягането в коремната област и нарастват рисковете от херния и други травми.
    аз тяги не правя щото файда от тях не видях, само за гръб, ръце, гърди и трапец правя. Въпроса ми е за трапец правя общо със 60 кила, може ли да се изсипя с тях? Дишам на всяко повдигане, гърба изправен, корема не го стягам. цялата тежест пада на кръста, после малко ме боли но минава.
    Последно редактирано от xXxAngerfisTxXx : 05-29-2012 на 19:59

Супер фен
    Е,60 кг не са някаква супетежест за по-напредналите. Обаче за начинаещи,нещата са малко според зависи. Колко е личното тегло и за колко време се стига до 60 кг. В началото трябва известно "технологично време" за да се стегнат мускулите и заякнат. Примерно в първите 2-4 месеца. И в това време трябва по-голяма предпазливост.

А за корема и скрипеца. Трябва да запазваш изправена стойка. Като теглиш лоста надолу да не лягаш назад. Както някои правят в залата. Стоиш с изправен гръб,не се прегъваш в кръста надолу докато теглиш. Опитваш се да дърпаш с гръбните мускули и по-малко с бицепсите. То пълно изолиране на ръцете не може да стане,но все пак тегленето да не идва само от ръцете. И да не се ляга назад сякаш теглиш с кръста. А трябва с горната част на гърба от почти статично положение.

Супер фен
    От голямата тежест могат да се получат и мускулни спазми и крампи,които са болезнени. Трябва време за да се адаптират мускулите. Добро загряване преди тренировката и да се тренират всички мускулни групи без изключение. За да не се получи дисбаланс в отделните групи,което води до травми.

Град
    ами аз съм 88 кила... ходя някъде от 3 месеца на зала, почнах с 30 кила и малко по малко стигнах до 60. Аз правя с голямо тегло макс по 10 повторения (аз и повече не мога) по 4-5 серии.

Град
    От голямата тежест могат да се получат и мускулни спазми и крампи,които са болезнени. Трябва време за да се адаптират мускулите. Добро загряване преди тренировката и да се тренират всички мускулни групи без изключение. За да не се получи дисбаланс в отделните групи,което води до травми.
    аз първия път като ходих на зала на скрипеца нещо ми се прецака трицепса, още докато правих рязка супер силна болка в трицепса, и 2 седмици едвам си движех ръката. Сега трицепса на тая ръка ми е по-силен от другата.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си