- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Избор на гимназия в Бургас след 7 клас ?
ЗдравейтеОт доста време ме мъчи изборът на училище след 7 клас. Мечта ми е да уча испански, затова смятам да пиша като първо желание ГРЕ Раковски - Бургас. Обаче ме притеснява това, че не е от най-елитните. За немски и английски гимназии изобщо не ми се мисли, не искам там, както казах, мечта ми е испанския. Какво е вашето мнение?
кВо речИ кВо?... Притеснява те това че не е от най-елитните ли??? Я хващай даскалото и си учи езика... не било от най-елитните...
Привет от Бургас :P Аз пък искам във френска...Не ми пука особено дали е елитна или нещо таковаИзбери това, което ти се учи...
Да, обаче майка ми ме натиска за английска или икономическия. Това е един от проблемите. А някой знае ли какъв е бала за испанската?
И аз съм от Бургас и също желанието ми е да уча испански и това ще пиша - стига да ме приемат ! Изобщо да не ти пука дали е елитна или не,учи си това което ти е интересно.А и другите гимназии не са толкова елитни,колкото само ги говорят.Може да се паднем и в един клас.![]()
хахааможе, може ;д Oт кое училище си
Последно редактирано от nutellaxx : 05-28-2012 на 11:36
Испанска 30 бал?
и с 28 - 29 може да влезешАпък колкото до англииска - ужасно прехвалено училище, апък за нищо не става.Само наркомански истории там
Кажи на майка ти, че живота си е твой - все пак ти ще се блъскаш 5 години.Преди няколко дни и аз бях пуснала темичка за Раковски Бургас![]()
Завърших ГРЕ-то, ако някой има някакви въпроси да пише на ЛС ...
Съветвам те да не ходиш в руска.Ще пропаднеш.ГРЕ-то винаги е било прехвалено даскало за мене,ама ти си знаеш.С 28 влизаш без проблеми.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
В Бургас има само 1 що годе прилично даскало - ПМГ
Идвайте в строителния, за трета година съм там и хич не съжалявам, че влязох в тази гимназияПреди 2 години я ремонтираха изцяло и сичко е 5 точки.Пишете,ако имате въпроси
Не се подлъгвайте от външния вид на ПМГ/ГРЕ-то, това че има хубав двор не означава, че вътре е мега якото.
Точно ГРЕ щях да ти предлагам. Лично аз исках в Английската, но уви... Приеха ме в ГРЕ мога да ти кажа, че на испанския и италианския им е по-високичък балът в сравнение с френския. Ако имаш 28.5...и нещо ще ти стигне за френската (ако искаш, де), а ако искаш италиански или испански поне 29.4-5.. и нещо. Според мен гимназията си е много добра, провеждат се DELF и PTE и там какво друго имаше и така, доволна съм. ГПАЕ-то наистина е прехвалено, осмокласниците учат в мазетата!!! Повечето излизат оттам с знания по английски, които имаме в началното образование и са пълни наркомани. Язък за хубавия език. Иначе, друго дакажа, в ГРЕ още от 8-ми клас се учи английски (4 часа седмично), а другия език (френски, италиански, испански) са 18 часа на седмица.
В ГРЕ е добре да.Аз съм с френски език,но щом искаш испански ти си човека.Испансикят не е труден като цяло,лесно се схваща, а и нов език е винаги добре дошъл.![]()
Fate has a way of putting in front of us that which we most try to leave behind. "Mozzie"
не влизай в икономическия , това ще е най-голямата грешка през живота ти
Аз ще кандидатствам в търговската ... защо да е грешка да влиза там