.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Hybrid View

А някакви друга информация около тази специалност, по подробно ако някой знае да сподели.

Не знам къде има специалност журналистика, но знам, че има специализация такава, отделно от специалността, в която ще си. Аз сега следвам българска филология и специализирах журналистика тази година, което се води двугодишен курс, с който ще си набавиш и кредитите, които (поне в моя университет ПУ искат такива) ти трябват, за да завършиш успешно (споменатите кредити можеш да набавяш и като записваш избираеми дисциплини, но както казах не зная в другите университети дали искат). На мен ми остава още една година от българската филология и една година от журналистиката, и когато завърша, ще се дипломирам два пъти - като журналист и като филолог. Моят съвет е, ако действително искаш да се занимаваш с журналистика е, да запишеш българска филология. Понеже за да бъдеш журналист ти трябва да знаеш: как да съставяш текст (хубави текстове, не тези от училище :д), да знаеш как да работиш с него, да имаш дар слово (богат речник), да имаш елементарни познания в реториката. Това са само малка част от това, което ще получиш като филолог, което ще ти е само в + в специализирането ти като журналист. Ъъъъм, ако имаш някакви въпроси прати лично, че не влизам, да проверявам, кой какво е отговорил

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си