.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Право или археология

Здравейте.. тази година съм 11ти клас, насочих се към матура история, но не мога да реша какво да уча... мисля Право или Археолагия и двете специалности ми харесват много, но не знам наистина. Вие кое бихте избрали, според вас кое има по- голямо бъдеще в България?

Супер фен Аватара на slicky
    Право
    10 букви

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Всички вече учат право или икономика. А бих се засилила към археология.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Повече от фен Аватара на maximxxl
    много прависти се навъдиха и без връзки няма лесно да си намериш работа...затова се насочвай към археологията !

Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Мхм... И колко точно преуспели археолози познавате? В България? Археологията е интересна наука, но колкото и прависти да са се навъдили истината е, че с археология пари хич не се печелят в Бг.
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

Право и Археология са коренно различни специалности, прецени кое ти харесва повече. Археологията е наистина интересна, но според мен става по-скоро за хоби, не е нещо, което може да ти донесе сериозни доходи. Над правото имам по-преки наблюдения. Това е много сериозна специалност, с която не бива да се захващаш ако не ти се учи. Както казаха, в момента има много прависти и за да се справиш с конкуренцията, трябва да се трудиш много здраво. В началото ще е трудно, но ако си кадърен и упорит, ще пробиеш. Имам братовчед-адвокат, който ми е разказвал как в началото взимал заплата 400лв., а сега само бонусите му достигат 2000 . И ако ще е Право, задължително СУ- там влизат и излизат най-добрите.

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Археологията няма никакво бъдеще в България

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от BrokenInnocence Виж мнението
    Мхм... И колко точно преуспели археолози познавате? В България? Археологията е интересна наука, но колкото и прависти да са се навъдили истината е, че с археология пари хич не се печелят в Бг.
    именно
    и право, но съм ''малко'' пристрастна
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Хмм.. ами благодаря ви много. А какви по- доходоносни специалности можете да ми препоръчате?

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Цитирай Първоначално написано от sunshineee16 Виж мнението
    по- доходоносни специалности
    т`ва е доста относително.....

брокер
    юрист
    стоматолог
    хирург
    психиатър
    различните видове мениджъри, финансисти, счетоводители и т.н

Мега фен
    Град
    Earth...
    Не се записвай да учиш нещо само защото гледаш колко парички би могла да изкараш в някой от твойте сънища. Това което човек трябва да учи е това което найстина го интересува и го влече, това от което той се интересува адски много и това което му идва от вътре. Само тогава ти ще си добра в работата си и това ще се преведе като доход.

Не всички могат да са богати и не всички трябва да са!

Аз това го знам много добре... все още не съм взела решение, мога пък да се насоча към съвсем различно нещо от археологията. А и между другото правото ми допада повече, но не съм сигурна дали ще ме приемат.

А за УНСС вярно ли е, че е много корумпиран и такива като мен от малките градове не ги приемат? Чувала съм и хубави неща за университета и ако уча Право искам да е там..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си