- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Деца по на 13 - 14 - 15г., НЕ ПАЗЕТЕ ДИЕТИ, пазете се!
И това с метаболизма не е точно така - на всеки в един момент започва да му се отразява това, което хапва. Нормално е ако си на 14-15 и имаш т.нар. бърз метаболизъм да си щека - което и не значи дори хубаво тяло, защото в това да имаш физика на малко момченце, без извивки няма нищо хубаво. А това, че някой е слаб не пречи да е отпуснат, защото е решил, че няма нужда от тренировки. Друг е въпросът, че дори и нищичко да не качваш за здравето ти не е добре да ядеш само сладки работи, бургери и пържено и това не е мечтата на хората, които не ги ядат.
Те не се чувстват така. Правят го за показност и като средство за избиване на комплекси. Както примерно се държат момичетата, които се чувстват самотни около обвързана приятелка: "На мен ми е по-хубаво да съм сама. На кого му е нужно гадже да го ограничава?" Или моя позната на 20 години, девствена, която буквално носи дрехите на баба си, не се епилира и въобще е доста невзрачна твърди, че няма желание за секс и дори се нарече асексуална веднъж. Гроздето е кисело се проявява по много начини.
"Аз си се харесвам така."
" Мъжете предпочитат да има и гъз, и коремче, и да не скърцат кокали."
И тн. фрази, които се казват хем за лично успокоение, хем, за да не се чувстват унизени. И всички останали стават: "Ония анорексички."
Нещо във волята им им пречи да се стегнат и да се вкарат в норма (не да станат клечки, а в норма), това им се отразява зле на самочувствието и се самонавиват, че всичко си им е наред. И демонстрират как всичко си им е наред. На ум, обаче, си казват друго.
Мазните вкусотийки и сладките неща са за поводи, за определени периоди, за определени случаи. Парченце шоколад е супер, когато седнеш да учиш и е доказано, че помага на мозъка. В някоя кръчма да си вземеш картофки с нещо месно си е в реда на нещата. Да си вземеш някоя баница, когато си изгладнял след 4-5-часово упражнение в университета... И тн. Когато не е стил на живот и се случва тук таме, не е вредно, а напротив - нормално е.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Аз пък си спортувам активно иии не пазяя диетиии![]()
:Д Пък и е трудно да се откажеш от сладоледа..който гледаш със светещи очи :Д ....Аз си знам,че когато се спортува не се дебелее...Но под спорт нямам предвид да ходитеее 1-2 пъти в седмицата на модерни танци :Д :Д :Д ..btw на 13 съм
:Д
Един пример защо не трябва да се гледат кг.
http://cdn.stripersonline.com/2/28/5...cbd2o1_500.png
Оказа се, че тежа колкото това на първата снимка, а изглеждам по-слаба от втората, като на височина разлика почти няма.
Ох, много хубава тема! Дано повече деца се вслушат, че като чета в този форум какви идиотии се пишат и ми настръхва косата... а някои индивиди по - назад дори си мислят, че много разбират...
Ами не съм съгласен с повечето написано. От днешните деца 90 % са с наднормено тегло, няма значение годините. Много от децата не са спортували никога (училище, ядене, компютър и спане). Аз лично не спазвам диета, ям всичко но за сметка на това редовно ходя на фитнес и тичам почти всеки ден. Моето предложение е да се намалят малко мазнините и всякакви високо калорийни храни (чипсове, и всякакви пържени боклуци). Да се спортува по често и да се яде по - малко. Не казвам да не ядете, напротив - яжте но с мярка и избягвайте консумацията на много хляб. Ще ви дам един съвет, вечери никога не яжте сладки неща, и подобни които съдържат много захар и калории, защото ако изядете тези неща и след това си легнете веднага - тези калории няма къде да бъдат изгорени и за сметка на това се трупат по вашето тяло с формата на мазнини, също така неизрасходваните калории намалят хормона на растежа. !
Абе честно казано, точно в жегите сладките неща не ме блазнят особено. Аз ям повече сладко зимата с кафе или чай. Лятото плодовете и зеленчуците, измити със студена вода ми се услаждат повече.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Мда, в жегите ми е отвратително да ям мазнотии, сметани, торти, тежки храни като цяло. Салатки-зеленчукови и плодови, плодов сладолед (с цели плодове, замразени) евентуално.
Everything changes, but beauty remains ...
Аз ще ви кажа един нимер - купете си голяма туба с минерална вода (най-добре си наточете ако има около вас извор, защото и във водата слагат разни неща за трайност, но това не означава, че купената е вредна) и малко шише от половин литър. Като ви се дояде си пълните пишето с вода стайна температура от тубата, слагате за 5 минути в камерата и я изпивате. След като сте я изпили 5 минути по-късно ядете. Пробвайте да видите. След ядене още една чаша вода и така. Ще се наяждате с 2 пъти по-малко. Гарантирам. Родата трябва да е леко хладна (но не студена), защото леко хладната вода създава по-силна реакция на усещане и залъгва организма.
И спортувайте. На ден по литър и половина вода. Само това ако спазвате и сте пълни вигарантирам 10 кила по-малко. Спортувайте каквото и да е.
А винаги преди дапиете плакнете малко шишето с вода. Шишето за всекидневна употреба е перфектен инкобатор на микроби и могат да направят чак проблем. Като пиете от него вътре капе слюнка с микроби от най-мръсното ви място по тялото (устата). В устата те не се развиват лесно, защото слюнката ги убива, но като паднат в шишето тази слюнка се разрежда с остатъците вода и им става една конфортна среда за развитие.
Точно пък сладко и най-вече сладоледи трудно могат да ме изкушат, защото не обичам и ям по 2-3 пъти в годината макс...
Това с тия картинки стана като "луд на шарено се радва"![]()