Понеже съм доста кльощав и искам да направя малко мускули, започнах да ходя на фитнес и да правя упражнения у дома. Ходя и на тренировки по футбол(понеделник-петък), та програмата ми е горе-долу следната: сутринта съм на тренировки, следобяд на училище и вечерта на фитнес(през ден ходя). През другото време вечер(когато не съм на фитнес) обикновено уча или правя по няколко серии лицеви опори или вдигам гиричка.
Снощи бях на фитнес. Тази сутрин си вдигам гиричката (8кг) за бицепс. После мога да направя неколко серии по 20 лицеви. Вечерта пак може да дигам гиричката или да правя кофички на пейка(правя ги на бюрото, като слагам краката на стол. Искам да попитам такъв вид тренировка дали е добре или не помага с нищо.

Иначе съм 15г и половина, 184см, 63.5 кг.

Храня се правилно, но понякога имам някаква тъпа фобия и ме е страх като ям да не ми се лепи като мазнина. Може би и заради това не обичам мазните храни и особено пържените. Внимавам да не преяждам. Може да ви се стори смешно, но понякога не знам колко точно ми се яде(това е най-вече сутрин).

Искам да попитам и още нещо: виждам съм хора, които са слаби да правят от дадено упражнение повече повторения(в конкретния случай бяха силови набирания), отколкото други с повече мускулна маса и видимо доста по-здрави(без да взимат химия)?