.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 47 от общо 47
    Според мен давай английски, пък за втори нека да бъде немски.

По принцип съм за английския, но той е сравнително лесен. Аз го научих от телевизията, филмите и отделно в Интернет правих тестове за граматики и като срещна непознати думи си ги пиша в един речник. Обаче немският и той наистина ще ти трябва щом си в строителен техникум. Той е по-труден ако не се лъжа има и падежи, гадни правила и т.н. За първи език запиши него, поне да понаучиш нещо, да има кой да ти предава, защото от Интернет, повярвай ми, специално немски не можеш да научиш на добро ниво. По-нататък мисля, че ще може да се избира и втори език (в 9 клас май) и там вече можеш да избереш английски.

Мега фен Аватара на Chacho
    Без английски няма как да се справиш и съм почти сигурен, че ще ти е по-важният от двата езика. Стига да не отидеш да живееш в Германия. Немският е хубав за втори език. Техническата литература я има и на английски, не се притеснявай. Може би руската е по-трудна за откриване в превод. Запиши немски в гимназията и си намери частни уроци по английски, за да дръпнеш повече на англ. Немският е доста по-лесен откъм граматика, много по-подреден е и е падежен, затова ще ти е полезно един такъв да ти мине през ръцете. По английски пък лесно можеш да добиеш прилично ниво, но всеки е на прилично, ще е добре да имаш по-завидни умения. Безупречна граматика, изключително богата лексика и приемливо произношение трябва да са ти цели. Като си изкараш след това разни тойфели, йелтсове, 3ти кеймбриджски сертификати, сатове, ще ти се открият разни врати. Но като го развиеш в някоя техническа насоченост, тогава ще видиш истинската полза.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на Anichkaxxwee
    Град
    Бургас
    Ако си учила досега английски, ти предлагам да учиш немски, защото немският е сложен език и трябва да се осъвършенства(поне аз така мисля). А пък и английският вече е навсякъде - в песните, по табели и тн .. Но изборът си е лично твой
    Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...

Голям фен Аватара на mMemories
    Град
    MaiNa TowN
    АНГЛИЙСКИ!

И двете .
    Но захванеш ли се с немския .. знай , че граматиката е трудна

И двете ги уча, вървят ми и двата езика, но за предпочитане английски, все пак се говори в целия свят, но и немският не е за изключване, ти решаваш!

английски

Много ясно че немски!

Голям фен Аватара на JuStElly
    Зависи какъв език си учила до сега. Не прави грешката да запишеш немски,ако си учила английски,защото двата езика са от едно езиково семейство и много ще се бъркаш.. В крайна сметка няма да научиш нито единия. Английския е много по - разпространен и ако до сега си го учила,записвай английски.

Цитирай Първоначално написано от JuStElly Виж мнението
    Зависи какъв език си учила до сега. Не прави грешката да запишеш немски,ако си учила английски,защото двата езика са от едно езиково семейство и много ще се бъркаш.. В крайна сметка няма да научиш нито единия. Английския е много по - разпространен и ако до сега си го учила,записвай английски.
    Извинявай за израза,но ти чуваш ли си?Или никога не си училa един от двата езика или не знам.....Просто това е един силно разпространен и много глупав мит!В английският език няма глаголи с делими представки,правилните глаголи в Past simple и Past participle завършват на -ed,а в немския,ако окончанията на глаголите не са типичните в сегашно време,глаголът се счита за неправилен и има много други разлики,сега няма да изброявам.Така че следващият път недей да се изразяваш неподготвена,защото си смешна ......но то е така - като си фен на Джъстин Бийбър,затъпяваш ...

немски
    go on and try to tear me down, i will be rising from the ground, like a skyscraper...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от SÜß Виж мнението
    И двете .
    Но захванеш ли се с немския .. знай , че граматиката е трудна
    Те това е.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от mariqanastasova Виж мнението
    За училището съм категорична ,но за езика не -АЕ или НЕ... Който има опит да казва ...

Запиши немски, след това английският ще ти се стори много лесен и по-лесно ще го научиш. И аз бях като теб и учих 2 години засилено немски, сега вярно че не ми трябва ама благодарение на това научих английският много по-лесно.
    бтв моята г-жа есе казваше "Почти всеки който говори немски знае и английски, но са много малко хората които знаят английски, и гоеорят перфектно немски" просто немският е много по-труден.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от DesireToFire Виж мнението
    Аз съм за английски. По-добре да знаеш 1 език, но да си е на повече от прилично ниво.

A не е ли далеч по-добре в днешно време да знаеш 2, пак на повече от прилично ниво? Ако човек примерно е учил английски от 1 до 7 клас и после почне от нулата с немския, какво ще му попречи да знае на ниво и двата? Наученото за 7-8 години по английски го надгражда с неинтензивни курсове, с четене на книги и гледане на филми без subs и накрая си полага без проблем изпит за сертификат. Немския го учи като основен 5 години в гимназията и там също докарва нещата до сертификат. В моето даскало масово има дванадесетокласници с ниво С1 по немски (DSD) и с ниво C1 по английски (CAE).

Английски
    אויב איך מאַך אַווערטאַד

Най-добре ще е немският да ти е първи, а английският втори. Т.е. паралелно учене.
    Английския не виждам защо да го пишеш като главен език, то ако ще искаш да изкарваш сертификат, все ще трябва да тръгнеш на уроци. Иначе няма да стане.
    Пиши си немски, Германия е моторът на Европа. Инглиша щеш-не щеш ще можеш да го говориш така или иначе. А и съм почти сигурна, че до сега само него си учила, което ти дава едно добро ниво на владеене.

И не ти препоръчвам да слушаш съвети от типа "пиши АЕ, по-добре да знаеш 1 език но на прилично ниво", в днешно време английският е нещо, за което никой не пита, просто се приема, че го знаеш. Не ти е никакъв плюс пред другите, само с него не става.
    Трябва ти още поне един, да не кажа два.
    Последно редактирано от MsMiracle : 08-31-2012 на 16:52

За мен по добре е немски !

най-голямата глупост, която моеш да направиш е да запишеш АЕ за първо език. ако запишеш немски ще знаеш 2 езика много, ако запишеш АЕ първи ще знаеш само АЕ. ас бях и в такава гимназия, че си изкарах ц1 на немски, дето е макса, възможен още 12 клас... сега знам 2 езика и имам сертификат по немски за максимално ниво и само да пратя едно писмо и отивам да уча в германия където си искам, дето е страна номер1 в света. ама щот искам да напрайм нешто за Родината ше останем тука

Голям фен Аватара на mrankoniiii
    Учи този който си учила до 7 клас , защото иначе ако не ти вървят езиците ще затънеш с напълно не познат език
    Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Колкото повече езици можеш да говориш, толкова по-добре! Аз бих те посъветвала немски, защото все в АЕ имаш познания.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си