.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Родителите ми постоянно са недоволни от мен

Сисска : В 6 клас съм и родителите ми очакват да получавам само отлични оценки. Искат от мен да стоя възможно най-малко време на компютъра, поставят ми ограничения докога да излизам и т.н. Едната ми най-добра приятелка е в пълна противоположност от мен. Техните не се интересуват изобщо какви са ѝ оценките (за което не твърдя че ми харесва .. но все пак ..) само майка ѝ понякога и набляга да учи, но тя не я суша. Бягала е много пъти от къщи (тоест хваща някой рейс и отива в Харманли или Свиленград или Любимец и се разхожда, а аз съм от Хасково) и родителите ѝ не я търсят и не ѝ звънят да ѝ казват да се прибира. Е, звъняли са ѝ, но много рядко. Оставят я да прави каквото си иска, когато си поиска ! Като я гледам си казвам: Не е честно ! Защо аз нямам и половината от нейния живот .. а тя дори не оценя и това което има .. Незнам, не я разбирам. А другата ми най-добра приятелка и същата като мен (тоест и на нея така и наблягат да учи и не и дават компютър и да излиза, но все пак повече и позволяват и не я стягат толкова колкото родителите ми стягат мен) и само с нея мога да споделям какво ми е. Може би ще ви се стори глупаво, но засега това ми е най-големият проблем, защото мога да кажа без да преувеличавам че те ме задушават. Понякога, когато съм с първото момиче, което споменах и тя отива с колелото до някое близко село или гора с други нейни приятели и покани мен аз отивам без да казвам на нашите, защото знам че ще ме спрат и по този начин те сами ме карат аз да ги избягвам и да ги лъжа (въобще не ми е приятно, но все пак и аз искам да се забавлявам ..) Може ли да ми дадете съвет какво да правя ? Как да се държа с тях, за да ме пускат на повече места ? Благодаря предварително и моля без обиди :P

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Само на 12 си. Ще пораснеш.

Голям фен Аватара на OnlyGirl
    Родителите ти се притесняват за теб. Само на 12 си, къде искаш толкова да ходиш? Свободията до нищо добро не води. До 7ми клас нямах вечерен час. Нямах, защото след 5 и 6 часа не можеше да излизам Родителите ми винаги ме търсят и държат телефона ми постоянно да е включен и да им вдигам. И съм им благодарна. Не разбирам какво те задушават? В 6ти клас ако не можеш да изкарваш шестици, не знам нататък какво ще правиш... Ако толкова искаш да те пускат наляво и надясно, или да седиш повече на компютъра говори с тях.
    Гарантирам ти, че след време като си четеш темата ще се срамуваш от желанието си да бъдеш като приятелката си.
    Последно редактирано от OnlyGirl : 06-04-2012 на 18:44
    <3 d(ˆˆ)b

Ами не, аз не искам да съм като нея .. даже незнам как може дотолкова да не се интересуват от нея техните, но тя все ми казва : то тебе не те пускат къде искаш да ходим ? или нещо подобно и ми става много гадно ..

Bad_like_them, била съм нейно място и не е никак приятно да знаеш, че никой не му пука за теб. Да, нещата се промениха оттогава ( не съм сигурна дали е слято, ама айде :P) и на нея не й е лесно. Не е хубаво да се изпада и в двете крайности. Направи промянат по примера на градацията - с отделни и по - малки стъпки се почва такава промяна.

Супер фен Аватара на Your.Passion
    Цитирай Първоначално написано от OnlyGirl Виж мнението
    Родителите ти се притесняват за теб. Само на 12 си, къде искаш толкова да ходиш? Свободията до нищо добро не води. До 7ми клас нямах вечерен час. Нямах, защото след 5 и 6 часа не можеше да излизам Родителите ми винаги ме търсят и държат телефона ми постоянно да е включен и да им вдигам. И съм им благодарна. Не разбирам какво те задушават? В 6ти клас ако не можеш да изкарваш шестици, не знам нататък какво ще правиш... Ако толкова искаш да те пускат наляво и надясно, или да седиш повече на компютъра говори с тях.
    Гарантирам ти, че след време като си четеш темата ще се срамуваш от желанието си да бъдеш като приятелката си.
    това е то !

Нормално е родителите ти да се държат по-строго с теб. Все пак искат след време да станеш умно момиче и да преуспееш. А как ще успееш, ако не учиш и не изкарваш високи оценки? И моите родители се държаха с мен много строго, аз като бях на твоята възраст, също се сърдех така, както ти сега. Сега разбирам защо е било всичко това. А пък приятелите, чиито родители са ги държали по-отпуснато, сега са лентяи и се молят, за да получат някоя тройка в училище. Вярно, сега ти е неприятно, но ще видиш как в бъдеще ще благодариш на родителите си, че са били по-строги с теб.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    За добро е, да знаеш.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Повече от фен Аватара на SunnyWinter
    Град
    Бургас
    Не е много приятно, да, дори на моменти може да ти идва да вземеш един голям чук и да започнеш да трошиш всичко около теб, но има една поговорка (която между другото майка ми ми каза): "Който се мъчи, после се пъчи". Пък и ти си на 12, къде толкова искаш да излизаш? Родителите на приятелката ти явно не се интересуват кой знае колко от нея и това е доста по-неприятно от това, родителите ти да са по-строги. За добро го правят, не ти мислят лошо.
    И повярвай, всъщност изобщо не ти трябва дори половината от живота на приятелката ти.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    За добро е, да знаеш.
    Дам.
    И след някоя годинка ще им благодариш за това, ще видиш.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

честно казано аз също съм на 12 и нямам такива проблеми, т.е. не ме задушават но се интересуват от мен
    и все пак най-добре наистина почакай до 1/2 години и на нас ще ни дойде времето да сме самостоятелни и СВОБОДНИ

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Момиченце, разбери родителите си, които се притесняват за теб и не искат да ти се случи нещо лошо. Направо е ужасно да имат родители, като на първото момиче - непукисти, незаинтересовани и подобни. Тази свобода , която са й дали не е никак добре, особено на нейната възраст - след време се знае каква ще стане. Нищо лично.

Авторке, учи си , излизай си и толкова. На 12 - 13 си, нормално е да имаш ограничения относно вечерния час. Къде ще ходиш на тая възраст и какво ще правиш?
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Кирилицата е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.

GregoryHouse
    Последно редактирано от GregoryHouse : 06-07-2012 на 10:56 Причина: латиница

Фен Аватара на SuperSizee
    Град
    ... ~_~ ...
    Това което казваш е похвално за вашите. За някой неща може да са малко по-строги от необходимото, но ще разбереш, че е за добре. Колко в по - голям град живееш толкова повече ограничения ще имаш, което е напълно нормално. Това което казваш за оценките е нещо нормално, но в крайна сметка не на всички се отдава. Те се опитват да те стимулират, а ти не трябва да им обръщаш чак толкова внимание когато недоволстват, а да си поставяш цели и да ги изпълняваш. Аз също бях подценяван, но това лично мене ме мотивираше и сега си поставям цел след цел, стъпка по стъпка получавам това което искам.

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    Подкрепям повечето мнения, имаш добри родители!

До
    Цитирай Първоначално написано от rosy_99 Виж мнението
    честно казано аз също съм на 12 и нямам такива проблеми, т.е. не ме задушават но се интересуват от мен
    и все пак най-добре наистина почакай до 1/2 години и на нас ще ни дойде времето да сме самостоятелни и СВОБОДНИ
    С риск да ви подразня, мечтаните "самостоятелност и свобода" ще ги имате най-рано след 20.
    Не бързайте да порасвате толкова бързо!

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    Подкрепям повечето мнения, имаш добри родители!

До
    Цитирай Първоначално написано от rosy_99 Виж мнението
    С риск да ви подразня, мечтаните "самостоятелност и свобода" ще ги имате най-рано след 20.
    Не бързайте да порасвате толкова бързо!

Като пораснеш и се осъзнаеш, ще бъдеш много благодарна на родителите си, не гледай най-добрата си приятелка, така като е тръгнала, след 10 години може и в KFC/Mcdonald's/Subway/Burger king etc. да работи. Ако не учиш, няма да успееш в живота, а другата учебна година ти е доста важна и после ще съжаляваш. ; )))

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    ми аз съм на 17, недоволни са, мърморят нон-стоп, ама не ми пука особено 8–)
    а за бягането от вкъщи-имаш време
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си