- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТИ,С ВЪЗМОЖНА ВРЪЗКА С ЧУЖДЕСТРАННИ
В една от най-новите статии на в тийн-а ''Как да изберем правилния университет?'' в една от стъпките пишеше следното ''Има ли връзка с международни университети и възможен ли е обмен.
Повечето университети у нас си сътрудничат с висши заведения в чужбина. '' И така можео един вид да се прехвърляш или нещо такова,да живееш и учиш за няколко години или нещо такова и аз не го разбирам,който знае нека ми разясни,много ще съм му благодарна,защото наистина ме интересува. И всъщност кои наши университети имат тази опция?![]()
Ами, ИУ-Варна, сиреч Винса, имат доста добри контакти. Едно от техните предимства е, че се ПРИЗНАВАТ месеците в чужбина, ако не се лъжа бяха единствените в България с подобна опция. Другите унита не го правят. За УНСС знам също, че имаха някакви сътрудничества, за другите нямам представа. Виж програма Еразъм, там трябва да има повече информация.
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
А някой всъщност може ли да ми обясни какво сиреч значи това ''връзка и обмен с международни университети'' .. за цял свят ли важи или само за ЕС,какво се прави,за колко време? Много ще съм благодарна,ако някой ми го обясни![]()