.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 63
    Извинявай, че имаме различно мнение от теб. Няма да се повтори. Какво безобразие. Да изказваш собствено мнение в страна където има свобода на словото и във това нещо форум, което е създадено с цел обсъждане и изразяване на мнение...

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Супер фен Аватара на Sarafina
    Град
    Пловдив
    Нелепо е защото вместо да излезеш, стоиш тук. Знаеш ли колко пъти съм виждала акции, на които никой не ходи (не е за животни, за други неща). А след това във фейсбука всички се жалват защо е така и така и никой не правил нищо... аз правя това, което мога - да защитавам своята кауза - ходя на протести, може и да не са много значими и да няма голяма полза, но показвам на света, че ми пука и се боря за това, което искам и смятам, че е правилно. Оставям вода и храна, не заради друго, ами животните не са виновни, че някой ги е изхвърлил щом са се разболели или примерно едно куче щяха да го убият, защото много се скубело (!!!)... да, истински случай. Показва колко сме велики и благородни хората. Или да кажа как миналото лято намерих 4 котета, току що прогледнали, изхвърлени в кашон. Дам... смесица от някаква порода, разбира се щом майката родила и айде малките на боклука. Нали никой няма да ти търси отговорност. Сега всяко си има дом и четвъртото е у нас.

Аз също съм надрана и по ръцете имам белези, даже сега имам и одрано по носа , свинчето ми също ме хапе всеки път, щом не му хареса нещо. Не до кръв де... Но аз съм поела отговорност над тях и няма да ги оставя никога. Хората си говорим, караме се и си крещим. Но животните не могат, именно там идва нарушеният диалог и стават проблеми. Ако уважаваш животното и то ще те уважава. Баща ми също го е хапало куче, но сега не ги мрази. Достатъчно интелигентен е за да си направи сам заключението, че именно той сбърка. Даде храна на куче и се опита да вземе хартийката. Кучето не го познаваше.

А или може би трябва да говоря за великата г-жа Фандъкова, която щяла да глобява всеки, който ги хранел... и явно не може да се сети от последствията... а именно, че ще озвереят от глад и нататък е ясно.

О, забравих - в България никога нищо не се спазва.

Да, съжалявам за дългия и объркан пост, а също и за това, че ти загубих времето. Не знам защо написах всичкото това, май имах нужда.
    Последно редактирано от Sarafina : 06-15-2012 на 08:25

Мега фен
    То за тия хора сме виновни ние хора,а не кучетата..Най-малкото не трябва да има бездомни кучета.От друга страна и хората са необразовани на тази тема...Видиш куче да те лае и тръгваш да бягаш или не знаеш кво да правиш ) Your problem dude

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse Виж мнението
    sаrafinа, горното мнение cъдържа cнимки на реалноcтта. Много cа cи подходящи за форума. Нека не cи крием главите в пяcъка.
    :*

всеки има мнение и според Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи, член 10, т.2. , всеки има право на мнение
    в случая моето поне е по-разумно , ако не нещо друго
    ако ти пуснат 2 песа върху теб, да те ръфат, да останеш без крака, недай си боже да наядат детето ти някой ден, така ли ще мислиш? още ли ще ги защитаваш гнусните псета?

българия е такава и ще остане такава, заради много причини, но едната от тях е , че хората не ценят собственият си живот, човешки живот, и го поставят по-ниско от кучешкия такъв
    със здраве, повече няма да се занимавам с псевдо-аз-обичам-животните-теми, най-малкото защото аз обичам хората и живота на мен и на околните ми е по-скъп от този на бълхясала котка или гладно куче!
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Град
    Пловдив
    Много елементарно и тесногръдо разсъждаваш. Сигурна съм, че дори не прочете поста ми.
    "ако ти пуснат 2 песа върху теб, да те ръфат, да останеш без крака" а защо да ме ръфат песовете, а? Кой ги е научил да ръфат хората? Не е ли самите хора, които са им крещели и са ги биели с пръчка? Защо когато видя улично куче веднага ми се умилква без дори да го познавам. Изумявам се от простотата ти. А доколкото съм те срещала по теми, съм те имала за интелигентна.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Това е форум ,моето момиче, тук ,както ти , така и всеки друг си изказва мнението и щом си пуснала темата,би трябвало да го знаеш. Следователно - ще получаваш всякакви мнения,което не значи че хората с различни мнения от твоето са злобни.
    Преглътни го и не бъди тесногръда,защото се излагаш в момента. Аз също много обичам малки ,сладки,невинни животинки,но темата с бездомните кучета преля чашата.
    Замисли се ,ако след години някое бездомно псе заръфа теб,детето ти или близък ,как ще се почувстваш?!
    Замисли се...
    Писнало ми е да ме е е страх да минавам по някои улици,защото е бъкано с кучета,които са на групички и ще ме оглозгат до кокал...
    Едит: тесногръдото ТИ изказване ме уби,аз никога не съм била куче,никога не съм се и опитвала да нараня, ама и на мен ще скочи нали.
    Кучетата са животни, вярно и ние сме животни,но с една разлика,ние имаме съзнание, за разлика от нас-те нямат. Те имат онзи инстинкт ,заради който някой ден,ще се прибереш на решето например... не ти го пожелавам,но съм виждала нахапани хора и после съм виждала какъв страх изпитват от тези милички,иначе,животни.
    Последно редактирано от granger : 06-15-2012 на 08:37
    maDamn

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Това е форум ,моето момиче, тук ,както ти , така и всеки друг си изказва мнението и щом си пуснала темата,би трябвало да го знаеш. Следователно - ще получаваш всякакви мнения,което не значи че хората с различни мнения от твоето са злобни.
    Преглътни го и не бъди тесногръда,защото се излагаш в момента. Аз също много обичам малки ,сладки,невинни животинки,но темата с бездомните кучета преля чашата.
    Замисли се ,ако след години някое бездомно псе заръфа теб,детето ти или близък ,как ще се почувстваш?!
    Замисли се...
    Писнало ми е да ме е е страх да минавам по някои улици,защото е бъкано с кучета,които са на групички и ще ме оглозгат до кокал...
    1-во - не съм пуснала темата аз. Можеше да си направиш труда да видиш
    2-ро - можеше поне де видиш, че няма въпрос за дискусия, вие я започнахте. Първият пост беше информативен, който иска да го прави, който не иска - не.
    3-то - а защо не ми прочете горния пост, ей онзи - дългия. Ама ред по ред, не по диагонал. Щеше да прочетеш, че баща ми е бил хапан от кучета, това не ме прави злобна като вас. Нито него.
    4-то - казвам, че сте злобни, тъй като ако изобщо беше прочела предишните на теми на момиченцето по-горе и беше забелязала как ме нарече. Да не говорим с какъв хъс го беше писала.
    5 - то - не се изказвай неподготвена. Прочети ми коментарите и после прочети своите. Не е трудно, а?

P.S. - Злобно е защото авторката толкова мило беше написала какво иска и ви моли и вие започвате да я нападате. Хм, колко зряло.

P.P.S. - Мен ме е страх от хората, не от животните...
    Последно редактирано от Sarafina : 06-15-2012 на 08:45

Град
    Beyond reality
    Защо да съм злобна ми обясни?!
    Чела съм постовете,без значение е ,че не си я пуснала ти, а идеята че ,че нападаш ТИ хората,за това че не са съгласни с твоето мнение...не е ли глупаво?!
    Извинявай,че не ти споделям мнението,но това не ме прави нито злобна, нито глупава и тесногръда.
    Не е трудно да не се заяждаш и да лепиш етикети на хората, а?!
    maDamn

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Защо да съм злобна ми обясни?!
    Чела съм постовете,без значение е ,че не си я пуснала ти, а идеята че ,че нападаш ТИ хората,за това че не са съгласни с твоето мнение...не е ли глупаво?!
    Извинявай,че не ти споделям мнението,но това не ме прави нито злобна, нито глупава и тесногръда.
    Не е трудно да не се заяждаш и да лепиш етикети на хората, а?!
    Аз вече нямам сили да се занимавам. Мисля да забравя за тази тема.
    Не нападам хората, споделям мнението си по интелигентен начин, не като bloodyF, която дори ме обиди. Това е доста интелигентно, а? Я погледни кой първи напада и кой наистина е злобен. не съм те нарекла глупава или тесногръда. Нито злобна. Не теб. Казах "злобни като вас" в мн.ч. и имах предвид коментарите най-вече на предната страница. Ти ме нарече тесногръда, не ме карай да цитирам точно, не ми се занимава. Но не съм скокнала веднага да ти държа сметка, а?

Град
    Beyond reality
    Много елементарно и тесногръдо разсъждаваш.
    Не беше към мен и какво?! Все тая ... и на мен не ми се занимава.
    Темата съвсем си промени значението.
    Хубав ден на всички.
    maDamn

Град
    Пловдив
    Айде две снимки разведряване:

Хубав ден!

Мега фен Аватара на Colouring
    Ох, то не са спорове, не е чудо. Вижте сега - всички сме на ясно, че правилното решение е кучетата да се приемат в приюти и да се грижат след това за тях, както е прието в много държави. Разликата е, че тук това никога няма да стане - и да, може би ние сме си виновни, но в сегашни дни сме опрели да избираме между нашия живот и живота на кучетата - еми, естествено, че ще изберем нашия. Не било хуманно - точно пък е много хуманно, че искаме да си запазим живи децата.
    Миналия ден чух в нашия град, че са нахапали една стара жена и направо ми кипна. И след това - кастрирали го. Боже, нали не му махат зъбите? Кой знае утре пак какво ще стане..

Град
    Пловдив
    Colouring, виж снимките, мила, виж снимките. Иначе съгласна съм с теб, но не ми се пиши вече. Ако някой иска, да довърши делото ми, да заповядава Макар че както казах, съм съгласна с теб.

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    ако ти пуснат 2 песа върху теб, да те ръфат, да останеш без крака, недай си боже да наядат детето ти някой ден, така ли ще мислиш? още ли ще ги защитаваш гнусните псета?
    Винаги съм мислела,че си умно момиче,но тук направо ме заби в земята
    За да бъдат пуснати тия два песа върху мен или някой друг те трябва да са нечий и да са научени да "ръфат"!!!Къде си видяла някой човек да хваща злобно куче от улицата и да го пуска на някого?!
    Второто,което е - едно куче,хранено от хората от блока/квартала НИКОГА не напада,защото няма смисъл да напада.То е социализирано,не се страхува от хора и не му се налага да търси храна.В моя квартал има платен паркинг,в който има една кучка с 5-6 малки (е малки,малки те вече са почти колкото нея) и нито лаят,нито се спускат на хора,нито нищо ... Защо ли?!
    Едно куче не налита без причина!!!И не ми обяснявай,че говоря така,защото не са ме хапали.Хапали са ме точно 3 кучета и то все домашни.Имам белези по гърдите,имам и на ръката (е вече е малък),на крака също имам,но продължавам да обичам кучетата и знам,че едно куче без причина не напада.Домашните нападат,защото така са научени,а уличните нападат ако се почувстват застрашени.Между другото все се чудя къде са тия зверове дет' описват всички,защото аз съм си наивно добричка и когато видя куче му виквам,посягам да го пипна дори да не го познавам и до сега нито едно не е посягало да хапе Само едно ме излая веднъж,докато се прибирах,но се спрях за да не го изплаша и то веднага се отдръпна.После видях,че имаше малки в едно ъгълче и явно си ги е пазела.

Нека всеки си изразява мнението ама поне запазете добрия тон,а не псувайте като селяндури,защото е грозно ... Най-вече,когато псуващия е момиче Това,че някой не е на вашето мнение не означава,че трябва да го обиждате ... А говорите за свобода на словото (?!)

А по темата:В моя квартал котки и кучета гладни и жадни не остават.В съседните три квартала е същото.Адски много са хората,които се грижат за тях.Само дано не се появи някой виетнамец,че к'вит са охранени ... Много ще им се зарадва
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Град
    Пловдив
    Благодаря ти! Но никой не коментира снимките

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    ще отговоря сериозно по темата, ама не мога да се сдръджа да не кажа следното - преди малко комшията отгоре "напои" животинките под терасата, изсипвайки някакъв леген с вода, поради някаква причина, от прозореца. Ех, простотията на ходи по гората.

А сега - сериозно - за да е жива идеята, сутринта отрязах една туба 11 литра, направих от дъното паничка, напълних го с вода и го оставих пред блока. Едва ли като сляза следващия път ще е там още, но все пак

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    FACEWALL
    вие добре ли сте?
    да бе, нека съм злобна и глупава, не ме интересува вашето плоско мнение
    и може да има хора, които си учат кучетата да хапят, обаче когато едно куче е на улицата и е потенциален 'убиец', може да захапе всеки във всеки момент вие пак ми ги защитавате?!
    пък ти не знам каква си, мазохистка, наивна или просто толкова ги обичаш, че от белези и от нахапано и пак да продължаваш да се занимаваш с песове
    и в моя квартал има 10+ бездомни, сигурно 50-60 котки и 1 кучка с 10-тина кученца и всеки път ми скачат, дори и малките,които вече не са толкова малки
    и след като майка ми са я хапали кучета, братовчедка ми също-не , никога не бих си променила мнението, независимо кво е мнението на някви си кифлички от 'за животните с любов'
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен
    Гледайте тук http://www.cesarsway.com/

Град
    Пловдив
    Ceasar Milan <3
    Сигурно и тоя е кифла псевдо-обичащ животните На бас, че го прави само за пари и всъщност е като горната г-ца

Мега фен
    Нямам си напредстава,но особено преди следях постоянно с интерес по National geographic говорещият с кучетата . Интересно е , не знам до колко е приложима тази "кучешка психология" както той я нарича

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    От к'во да ме е страх?!Не познавам нито един човек,който да е бил хапан от улично куче или такъв,на когото улични кучета да са се спускали да го лаят.Това,че някой не си е обучил кучето,както се очаква и то ме е ухапало не означава,че трябва да ме е страх от всички кучета - нека не бъдем толкова тесногръди
    Ти като искаш си ги мрази - никой не те кара да ги обичаш.Аз обаче нямам намерение да ги мразя пък ако ще още 10 пъти да ме нахапе нечие ДОМАШНО куче ... Не мога да мразя животните,а кучетата и по-специално породите,спрягани като "кучета убийци" (питбули,СТАФ-ове,ротвайлери ...) са ми такава слабост,че при първа възможност бих си взела едно такова сладурче <3
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Град
    Пловдив

Всички се правите на "Света вода ненапита", обаче блъди еф си е до някаква степен права. Много пъти са ме гонили кучета, от малък ме е страх от тях и за мое добро и за моето лично спокойствие и за доброто на близките ми, предпочитам да ги няма уличните. И си е абсолютно вярно, че сами си намират всичко, не ги мислете тях

Правя го през всички сезони.Давам им храна,вода абе все едно са си мойте деца.До такава степен са свикнали с мен,че вече като ме видят и им светват очичките.

според мен идеята е доста добра, свалям шапка, много благородно мислене malkasladka

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си