.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5
    gosho02
    Guest

Как да използвам градския транспорт ?

Скоро се преместих в София , но досега не съм използвал градски транспорт. Може ли да ми обясните как хората се ориентират кои автобуси, тролеи, трамваи да хващат, кое метро и т.н... Най-голямото ми притеснение е, че не знам откъде се взимат билети за горепосочените превозни средства. Не обичам да ставам център на внимание ако нещо объркам и за това ми е много притеснено. Билетите след това трябва ли да се дупчат? За колко време важат? Всякаква информация ще е полезна. Благодаря предварително

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    ох ;д
    има си сайт, който да отговори на всичките ти въпроси. иначе - с питане. билети за метрото си продават в подлезите, а за другите по разни бутки и да, дупчат се. важат за един път, лол?? можеш да си купиш и еднодневна карта или там имаше некви други преференции като да пътуваш 10 за 8лв /?/ най-добре си извади карта.

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    ...
    Да допълня от пресен опит:
    На метрото трябва много да внимаваш на кой перон слизаш, защото повечето нови станции са със странични перони и веднъж слязъл на погрешния перон трябва пак да се връщаш през касите и да се таксуваш втори път за да си слезеш на правилния. Билетче за метрото можеш да си вземеш от входовете на метростанциите, както от касата, така и от автомат за билети на цена от 1 лев.

Билетчета за градския транспорт също са на цена от 1 лев, а има и талони от по 10 билета на цена 8лв., като така билетчето ти излиза 80 стотинки. Билетчета се закупуват от будките на спирките, от шофьорите, а в електрическите превозни средства (тролеи и трамваи) има и автомати за билети. Билетчетата закупени от будка или шофьор се дупчат при качване в превозното средство и важат докато трае пътуването ти в него. Билетчетата издадени от автомат в ел. превозно средство не се дупчат и важат също за едно пътуване.

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението
    ...веднъж слязъл на погрешния перон трябва пак да се връщаш през касите и да се таксуваш втори път за да си слезеш на правилния...
    Как само си личи кои не са истински софианци, без да се обиждаш брат ! Можеш да се прехвърлиш на другия перон като минеш зад касите, без да излизаш от зоната на таксуване ! Огледай се и пробвай . Вярно губи се повече време да се качваш пак нагоре и да отидеш до правилния перон, но не е наложително да изгориш с билета .

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Как само си личи кои не са истински софианци, без да се обиждаш брат ! Можеш да се прехвърлиш на другия перон като минеш зад касите, без да излизаш от зоната на таксуване ! Огледай се и пробвай . Вярно губи се повече време да се качваш пак нагоре и да отидеш до правилния перон, но не е наложително да изгориш с билета .
    Пробвай да го направиш това на Обеля, на Надежда или на Софийска света гора. На някой станции е помислено за това, но на други не.

И не се обиждам, наистина не съм от София.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си