- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- "Расовите" Философски течения - Пояснения + Помощ
Последно редактирано от Doctor_Satan : 06-18-2012 на 21:27
а, верно бе ган4о, ами не мога да запомня всички.
искаш да ти обърна внимание ли, кво.
тва химичните реакции ли те карат да го правиш
браво-браво, разби ме, айде споко,
отива да си лЕгам.
Лека
Знам го този от доста време. Има се за духовен учител, ама ако си поприказваш с него няколко месеца и ще видиш как ще взема да се повтаря. Аз лично бих бил скептичен към човек, който пуска уловки и предсказва реакции. Това е тъпа работа..., нищо смислено. Него не можеш го барнеш никъде. Той е изучил цялата психология, цялата философия, дори ги е променил и нагодил, дори е отишъл отвъд тях. Ако му противоречиш излиза, че си незрял и все още недорасъл, да не говорим, че има някаква графомания в постовете, изписва стотици километри постове, пък речта му е направо логореична. Абе кандидат измислен духовен учител, но както и да е, темата не е за него. Аз просто споделяв виждането си за него.
Според мен вярата не се разбира правилно и се свързва непременно с ортодоксална религия, вярата не може да бъде заблуда, Маркс е прав като казва, че религията е опиум за народите, но Маркс има предвид религията в този и вид, а не изобщо религията, както се опитват да го разбират. Духовността е част от човешката природа, вярата също, ако човек не вярва, значи не е човека. Майката вярва, че детето и ще проходи и ще стане развит човек, човек вярва, че нещата ще се наредят по най-добрия за него начин, друг вярва, че роднината му бързо ще се възстанови от тежка операция или че ще се оправи от тежка болест, трети вярва, че има някой, който бди над нас, четвърти вярва в хармонията на човека в природата. Вярата е важна. Аз не вярвам винаги на документалните филми, макар че ги гледам с интерес. Чета и книги и съпоставям мненията и осмислям разумно. Досега до тези неща съм стигнал.
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Ако не можеш да намериш пачката в джоба си,къде другаде очакваш да я намериш???
Доган
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
За Рамус сигурно си прав. Глупаво е да смяташ, че един човек е открил едва ли не истината за живота и вселената. Човекът сам по себе си е една вселена и на всеки вселената е различна. Рамус е открил истината в своята вселена, също както и npp е открил своята. Но според мен ако откриеш своята истина, играта свършва и оставаш просто в застой, в собствените си заблуди и вече не вървиш напред, а тъпчеш на едно място. Важното е да има прогрес на мисълта, да възприемаш нови идеи и да подлагаш на съмнение старите(а в последствие и новите).Но определено Рамус има попадения, които са общовалидни за всеки.... Поне така ми се струва.
Ясно е че всеки вярва в нещо и определено вярата е в човешката природа и тя го прави човек. Въпросът е дали искаш да бъдеш просто човек или нещо повече. Това което произлиза от вярата е надеждата. Имаш ли вяра и надежда, светът изглежда по различен начин, по-добър. Но това съвсем не значи, че света наистина е такъв. Така че вярвайки в нещо, МАЛКО ИЛИ МНОГО, си слагаш розови очила и губиш представа за деиствителността. Тук говоря главно за силно вярващите и религиозните. Както казах Вярата и Надеждата са много полезни са човека, но все пак си остават просто изпълнени от нереални неща, заблуди на мозъка. Всъщност има хипотеза, че хората с депресия имат по-обективна преценка върху реалността. Според мен най-близкото до истината е, че деиствителността е прекалено грозна и човешката психика развива тези заблуди за да стимулира индивида. Вярвайки че детето ти ще оздравее, не значи че ще се случи. на мен майка ми беше в кома и докторите казаха че има шанс да се оправи. Вярвах от най-дълбоката част на сърцето и душата си, че ще се оправи, но просто всичко е вселенски хаос - 50% на 50%. От вярата и надеждата само боли повече. Както и да е, това си е мое преживяване. Сигурен съм че има много хора, които са вярвали в " чудеса" и те са ставали.
Затова малко по напред казах, че най-добрата и неутрална позиция е да не вярваш в нищо и от нищо да не ти пука. Така си защитен от всякакви неприятности и имаш по-обективна оценка. Е вярно че ще живееш малко по-нещастно, но пък си има и своите предимства....В крайна сметка кой както си го направи. Може би най-вярно е това, което Хитлер е казал: "Всеки вярва в това, което му се иска"
Може би истината е някъде по средата между моето и твоето мнение. НЕ претендирам за универсална достоверност на това, което съм написал.
Животът няма смисъл, нямаме никаква възвишена цел. Ние сме просто торби с кокали, на които природата е дала малко повече мозък, за сметка на по-малко косми, кости и зъби. И ние като всяко живо същество имаме една едничка цел, да оставим поколението си и да бъдем част от природата. Някой замислял се е че може да сме възникнали само за да регулираме популацията на другите животни или пък да разнасяме семената на дърветата, като късаме плодовете им?
Както казва Чарли Менсън "No sense makes sense". Единственият смисъл който аз намирам е да оцелея, това е единственото смислено нещо в природата. И малко или много, всеки търси точно това, просто му придава излишна театралност и от там се вкарва в големи филми. Джим Морисън имаше една песен, в която се пееше " Ние играем в себе си, този древен и луд театър, за да пропагандираме жаждата си за живот".
След като животът няма смисъл, аз живея поради една проста причина. Тука е твърде забавно. Кой би искал да бъде в безвременният мрак на пустошта, която те очаква след смъртта. И затова не приемам нищо за свещенно, защото в крайна сметка нищо няма смисъл, тъй като и от теб и от мен накрая ще остане само храна за червеите и никой няма да си спомня за нас. Добре де може би ще ни помнят 10-15 години. А после? Какво са 10-15 години за човечеството, а за планетата която е на 4 500 000 000 години, а за вселената? Нищо! Затова и хората са измислили всички тези религии, за да си дадат надеждата за спокойствието в задгробният живот. А ние просто сме преходни.....нищо повече. Красива е заблудата, но пак е заблуда.
и кое му е толкова забавно........... от това което казваш, че си преживял не виждам да е толкова забавно
защо вярваш в това, това не е ли сляпа вяра.
в предишното си мнение каза че не вярваш в нищо за да си бил уж защитен от всякакви неприятности.
а това не означава ли че имаш страх от неприятностите и си слагаш розовите очила.
След като не приемам нищо на сериозно, нищо вече не може да ме уплаши. И всичко ми се вижда забавно, или поне интересно.За това си струва да живееш, да наблюдаваш и изучаваш всичко. За мен това е забавно. Според мен човек просто спира да съществува след като умре, това имах предвид под "безвременният мрак на пустошта" , така че не ме е страх. А пък и да ме е страх от това няма файда. Така че съм се примирил с това. Естествено няма как да знам какво има след смъртта, никой не се е върнал да разкаже. И не го вярвам, аз преполагам. Ако ми докажеш че има задгробен живот ще се съглася, но дотогава приемам най-логичното.
В момента в който от нищо и за нищо не ти пука, нищо не може и да те уплаши, защото нищо няма стойност За мен единствената ми ценност е разума ми и само за него се страхувам. Ако си загубя разума бих се хвълрил през балкона без много да му мисля.
Аз казах коя е най-добрата и неутрална позиция, не че в момента съм на нея. Това би ми отнело много време, за да унищожа 1 по 1 всички ненужни глупости създадени ми като като ценности от природата и обществото. Както и да е, не мисля че бих стигнал до тази крайност.
След като не вярваш в нищо и не ти пука от нищо, неприятностите губят неприятният си смисъл. А под неприятности имах предвид негативните чувства и емоции. Вярата води само до разочарования.... Иначе въпросът ти беше уместен. Може би не съм се изразил достатъчно точно и ти си ме разбрал погрешно.
Последно редактирано от Doctor_Satan : 06-19-2012 на 10:42
ок, мерси, поне с тебе може да се говори нормално. (засега)
уравновесен си.
Ааами уравновесен, бие ме сачмата яко![]()
Абе доктор Сатана,какво ти е мнението за Фюрера ?
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Айде бе, нищо не можело да те уплаши? Болката не те ли плаши? Не те ли плаши, ако има вероятност да загубиш скъп приятел, който не може да замениш, ако се издъниш по глупав начин? Не те ли плаши, че може да останеш инвалид след катастрофа? Няма ли да те плаши (някой ден) мисълта къде е детето, ако не се прибере?
Иначе сентенцията "No sense makes sense" буквално е "и в глупостите има смисъл", с което Менсън всъщност иска да каже, че дори някой да дрънка откровени глупости, все ще се намери някой егоцентрик смятащ себе си за изключително проницателен, така че да изцеди някакъв смисъл насила. Примера с НПП - пичагата е шизофреник, нищо смислено не казва и пак има хора, които са готови да проявят търпение да спорят с него, защото все пак са се хванали за нещо сторило им се достатъчно смислено, така че да акцентират върху него и да дадат повод за безмислена дискусия, в която никой няма да е в полза на другия (да даде някакво полезно знание, с което да обогати общата култура на другия).
Много е трудно да не ти пука от нищо. Може би, ако не си отраснал в общество (нещо като Маугли), тогава няма да ти пука за нищо. Просто злобата, суетата, завистта ще са ти непонятни... Няма да има начин да си ги изпитал... Искам да кажа, че единствения начин да не ти пука за нищо е да не знаеш изобщо за съществуването на себеподобни. Хората за това са хора, защото за разлика от животните осъзнават за какво им пука и за какво не. Ама и на някои животни им пука, поне на по-първично ниво. Ако отделиш кученцата от кучката насила, те и тя със сигурност ще скимтят. Ако вземеш няколко попови лъжички и ги отделиш от блатото като ги сложиш в буркан, на жабата едва ли ще й пука... (не съм сигурен, но мисля, че схващата примера ми...)
Последно редактирано от WeNeedMoreDrugs : 06-19-2012 на 16:37
npp, защо продължаваш да акаш в темите? Някой да те е учил, че не е учтиво да прекъсваш другите или да отговаряш вместо тях? Явно единствената причина да се задържиш тук толкова дълго е непопулярността на раздела и рядкото му чистене. Ако модераторите разглеждаха мненията ти, до сега да си аут както в други форуми. (няма да ги назовавам, че нали все пак анонимността ти е неприкосновено право...).
акащият мижитурски лигльо си ти, след като просто надумваш другите с своите мнения, наистина бяхме изгонени перманентно от много форуми, обаче всички те бяха форуми на човешката(666) религия, тук никой не ни изгони, но свидетелствуваме ли в религиозни форуми, там винаги се намира кой да ни изгони, защото последователите на човешката(666) религия никак не обичат Истината, но са най-върлите нейни противници, докато в форумите на невярващите/нерелигиозните/неокултистите винаги се намира място за истинският Господ Бог и неговите свидетели
Последно редактирано от npp : 06-19-2012 на 17:33
А защо "свидетелствате", където не му е мястото? Навсякъде и по всякакъв повод? Такива ли сте наживо? И кои сте вие? ПИТАМ?
ние сме свидетели на истинският Господ Бог - Отца и Исус, а мястото където свидетелствуваме е най-вече където ни приемат и не ни гонят
"И в кой да било град или село, като влезете, разпитвайте кой в него е достоен, и там оставайте докле си отидете..... А когато ви гонят от тоя град, бягайте в другия; Няма да изходите Израилевите градове докле дойде Човешкият Син(т.е. истинският Господ Бог)." Матей 10: 11-23
ахахах, тая тема стана голЕм майтап.