.
Отговор в тема
Страница 6 от 6 ПървиПърви ... 23456
Резултати от 126 до 140 от общо 140
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ние сме свидетели на истинският Господ Бог
    npp, а ти как и кога разбра, че си станал "свидетел" на словото и че имаш мисия свише да спасяваш.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от JungleJaguar Виж мнението
    Абе доктор Сатана,какво ти е мнението за Фюрера ?
    Фюрерът е бил пич. Такива като него се раждат веднъж на 1000 години. Опитал се е да възстанови природното в човека и да създаде нова реалност. И го е направил. Отвъд всичкият фанатизъм и безсмислени вярвания, той все пак е създал нация от суперхора. Това за свобода, равенство между класите и справедливост, е било просто реклама с която е спечелил доверието на Германският народ и с която се е издигнал, но тази социалистически идеи не са истинското лице на националсоциалзима. Затова и много често разни новоизлюпени либерали слагат знак на равенство между НС и комунизма. Но само човек, който е прочел доста книги писани от националсоциалисти всъщност може да разбере истинската цел на НС, а тя е да създаде общество в което всички позиции се заемат само от най-способните и качествени хора. Той е искал да създаде едно общество, доближаващо се най-много до най-правилната, от гледна точка на човешката природа, система на управление. Такова общество би било идеално, и за разлика от комунистическото то реално се е осъществило. Но трябва да се замислиш и над следното - искаме ли такова общество? Все пак борбата и насилническият характер на всяка една революция е породила най-възвишените пориви у човека. Ако обществото е идеално, то накрая всички биха се уеднаквили и тъй като всеки ще е щастлив, то накрая човеците ще се превърнат в безидеини и интелекта ще деградира. Така ще се върнем до първичната си природа и ще живеем в хармония с природата, както може би и трябва....
    А Хитлер е бил паганист и сатанист и е мъкнел всякакви предмети и артефакти от цял свят. Даже е правил ритуали с тибетски лами, развивал е технологии от отминали цивилизации, има и доста вмъкната нордическа митология и т.н.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от WeNeedMoreDrugs Виж мнението
    Айде бе, нищо не можело да те уплаши? Болката не те ли плаши? Не те ли плаши, ако има вероятност да загубиш скъп приятел, който не може да замениш, ако се издъниш по глупав начин? Не те ли плаши, че може да останеш инвалид след катастрофа? Няма ли да те плаши (някой ден) мисълта къде е детето, ако не се прибере?
    Иначе сентенцията "No sense makes sense" буквално е "и в глупостите има смисъл", с което Менсън всъщност иска да каже, че дори някой да дрънка откровени глупости, все ще се намери някой егоцентрик смятащ себе си за изключително проницателен, така че да изцеди някакъв смисъл насила. Примера с НПП - пичагата е шизофреник, нищо смислено не казва и пак има хора, които са готови да проявят търпение да спорят с него, защото все пак са се хванали за нещо сторило им се достатъчно смислено, така че да акцентират върху него и да дадат повод за безмислена дискусия, в която никой няма да е в полза на другия (да даде някакво полезно знание, с което да обогати общата култура на другия).

Много е трудно да не ти пука от нищо. Може би, ако не си отраснал в общество (нещо като Маугли), тогава няма да ти пука за нищо. Просто злобата, суетата, завистта ще са ти непонятни... Няма да има начин да си ги изпитал... Искам да кажа, че единствения начин да не ти пука за нищо е да не знаеш изобщо за съществуването на себеподобни. Хората за това са хора, защото за разлика от животните осъзнават за какво им пука и за какво не. Ама и на някои животни им пука, поне на по-първично ниво. Ако отделиш кученцата от кучката насила, те и тя със сигурност ще скимтят. Ако вземеш няколко попови лъжички и ги отделиш от блатото като ги сложиш в буркан, на жабата едва ли ще й пука... (не съм сигурен, но мисля, че схващата примера ми...)
    Още снощи щях да ти отговоря но бях изпушил един здрав коз, и сигурно щях да изглеждам по-зле от npp . Тъй като все още малко ме държи, има вероятност да изпиша един куп глупости, така че не го приемай сериозно. След два дена може да съм на съвсем различно становище. И така.....
    Първо трябва да кажа че тук се проявява една четиристранна заблуда, за която съм виновен както ти така и аз:
    1. Това което съм написал и това което си прочел са две различни неща.
    2. Това че съм казал какъв трябва да бъда, не значи че съм такъв.
    3. Това какъв искам да бъда и това което мога да бъда са също две различни неща.
    4. Всичко което съм написал са просто хипотези и разсъждения, които тепърва започвам да прилагам в живота си и още не съм напълно установил достоверността им.
    На базата на тези четири неща, прибавени с това че често се изразявам двусмислено, те объркват.

Но като оставим това.....

Болката не те ли плаши?
    - Болката е просто импулс в мозъка, който според мен може да се контролира. Направих си експеримент в зъболекарският кабинет. И просто приех болката като нещо нормално, не по-различно от чувството на еуфория. И изведнъж тя доста намаля, като сега прагът ми на търпимост е доста висок. Ти как си мислиш че се ходи по жарава, или тия в африка се режат и пробиват с всевъзможни работи. Всичко е mind power батка. Освен това имам мазохистични наклонности и контролираната болка даже може да ми достави удоволствие..... колкото и да звуча като психопат.

Не те ли плаши, ако има вероятност да загубиш скъп приятел, който не може да замениш, ако се издъниш по глупав начин?

- Не, не ме плаши защото не се обвързвам емоционално с нищо. То на мен по принцип емоционалният ми спектър е доста ограничен. Кокато почина майка ми бях тъжен, но може би защото така се очакваше от мен, а не защото съм бил вътрешно емоционално наранен. Може да ме обвиниш в животинско мислене, но липсата на емоции е адски полезна, и заедно с нихилизма и безверието, те правят по-недосегаем и по-ефективен. С приятели се събирам само за бира и коз, но дефакто от тях не зависи живота ми, така че не ми пука дори и да умрат. Да, доста съм егоистичен и коравосърдечен....

Не те ли плаши, че може да останеш инвалид след катастрофа?
    - Това не ме плаши толкова, даже си има и положителни страни. По цял ден си гледаш кефа и си насаме с мислите си. А глупаците ти дават кинти и ти помагат.... Все пак си е страшничко, бих се замислил дали ми се живее повече, ако това се случи. Естествено шанса да ми случи това е малък, защото шофирам разумно и не поемам излишни рискове.

Деца, нямам, а ако имам, моята функция на родител ще бъде да се грижа за детето. Ако имам дете бих му дал най-големият дар - да не му промивам мозъка с излишни глупости и да го оставя да си прави каквото си иска. Аз имах щастието, моите родители да не ми забраняват почти нищо и да не ми четат морал всеки ден.
    Ако се тревожа, сиреч ако ме е страх, дали ще се прибере детето ми или не, нищо няма да се промени, така че тази тревога е излишна. И все пак тази тревога е закопана толкова дълбоко в човешката природа, че едва ли някога, някой би успял да я премахне. Така че, да, сигурно ще ме е страх, но не защото реално има някакво значение, а защото е в мен и не мога да се боря с този страх.

За Менсън, от пасквилите ти виждам че не знаеш нищо и го смяташ за поредният изперкал затворник, който за да се направи на интересен, говори разни заплетени измишльотини. Но той сам казва че не иска никакви последователи и гледа само собственият си живот и оцеляване. Чарли си е създал сам религия, предназначена само за него си. Той боготвори природата и музиката и приема двете начала в човека, доброто и злото, като нещо общо, с което доброто и злото губят смисъла си. И аз споделям част от възгледите му. За мен добро е това което ми помага, или ако бях активен социален член, това което помага на племето, народа, нацията. В случая ако трябва да те убия и да те изям за да не умра от глад, бих го направил без да ми мигне окото. А Чарлс Менсън говори заплетено и прави физиономии само за да тролва медиите, които по този начин го правят популярен. Но вътре в себе си , Чарли си има свой собствен свят, за които ти можеш само да мечтаеш.

Наистина е много трудно да не ти пука за нищо и на практика е невъзможно. Така че съм се изразил грешно, когато съм казал че не ми пука от нищо. Но човешката природа те кара да ти пука за едни неща, а човешкото общество за съвсем други. Аз се старая да елиминирам тези , натрапени ми от социума, простотии които нямат никакво практическо значение. Не ми пука за гладуващите в Африка, не ми пука че вчера е умряла баба ти, не ми пука и че може да те обидя(освен ако не искам нещо от теб). За непукизъм от подобен тип ти говоря, а не че не ми пука от това дали ще умра. И отново прави разлика между това което изглеждам, това което искам да бъда, това което мога да бъда, това което си мисля че съм и това което съм. Понякога и аз ги бъркам и си създавам погрешна представа за себе си, въпреки напълно противоположната представа в съзнанието ми. Всъщност в всички нас е така. Иначе за това че пълният непукизъм в крайна сметка би довел до деградация на първично ниво, си прав. Ако това имаше предвид. Но аз не искам това....
    Последно редактирано от Doctor_Satan : 06-20-2012 на 10:34

Щом не възприемаш приятелите си като нещо повече от хора, с които да циклиш в пушене, пиене и разговори за глупости, значи изобщо не възприемаш тези хора за приятели. Или разбирането ти за приятелство се свежда само до тези няколко неща. И все пак нима има нещо, което да замени приятелската помощ, когато се нуждаеш от нея? Ако един ден затънеш в блатото и на повърхността се подава единствено шнорхела ти, няма ли да е добре някой да те хване за него и да те издърпа от там? Това би направил само човек, който те възприема за нещо повече от щрих към свободното си време (пушене, пиене и разговори за глупости). Това те прави личност, която няма доверие на никого и на която никой не може да има доверие за нищо. Ами, ако един ден имаш нужда от парична гаранция, нужда от пари за лечение или свиждане в болницата, колкото да ти се повдигне духа? Трябва ли да изпиташ чувството, че наистина си изоставен от целия свят, който и без това е достатъчно голям, враждебен и неуютен?
    Тук те поздравявам те с едно тракче със смислено послание. Много тематична лирика по повода.
    http://www.youtube.com/watch?v=X5o5PqXc9N0

Голям фен
    Щом не възприемаш приятелите си като нещо повече от хора, с които да циклиш в пушене, пиене и разговори за глупости, значи изобщо не възприемаш тези хора за приятели. Или разбирането ти за приятелство се свежда само до тези няколко неща. И все пак нима има нещо, което да замени приятелската помощ, когато се нуждаеш от нея? Ако един ден затънеш в блатото и на повърхността се подава единствено шнорхела ти, няма ли да е добре някой да те хване за него и да те издърпа от там? Това би направил само човек, който те възприема за нещо повече от щрих към свободното си време (пушене, пиене и разговори за глупости). Това те прави личност, която няма доверие на никого и на която никой не може да има доверие за нищо. Ами, ако един ден имаш нужда от парична гаранция, нужда от пари за лечение или свиждане в болницата, колкото да ти се повдигне духа? Трябва ли да изпиташ чувството, че наистина си изоставен от целия свят, който и без това е достатъчно голям, враждебен и неуютен?
    Тук те поздравявам те с едно тракче със смислено послание. Много тематична лирика по повода.
    http://www.youtube.com/watch?v=X5o5PqXc9N0
    На човек като мен приятели не му трябват. Аз съм достатъчен на себе си.....Винаги съм бил .......колкото и претенциозно да звучи . Не бих помогнал на никой, когото не смятам за ценен(ценен за мен). Всяко приятелство е егоистично. Просто трябва да се разгледат мотивите. Ти си приятел с някой не заради самият човек, а защото така удовлетворяваш свои нужди(от съвет, помощ или просто разговор). Така че приятелството е просто форма на кооперативност, колкото и да му придаваш смисъл, в крайна сметка е просто това. Приятелите са полезни и удобни, аз ги използвам и те ме използват. Няма защо да си правим илюзии. От там нататък всичко е просто игра на недоволни и фалшиви чувства. Аз лично, много не обичам чуждата помощ, особенно безплатната такава. И по принцип не искам никой да ми помага в нищо. Не смятам че мога да затъна толкова, че да имам нужда от нещо, което сам не мога да си набавя.

Искаш или не искаш, ти си сам на този свят и умираш сам като куче. Само за да се почувствам по-добре не бих злоупотребил с вниманието и чувствата на никого, както не бих искал и с мен да злоупотребяват по този начин. И още повече не бих си набивал филмите, че ми пука ако някой ще мре, или че на някой му пука, ако аз ще мра. Може би на някои им пука, но според мен повечето просто си ги измислят тези чувства, за да не се чувстват гузни, че не са ги изпитали(трик на мозъка, с който се компенсират противоречията). Но дори и да има такива хора, които искренно ги боли, когато някой близък почине, аз не съм от тях, така че за мен това не е проблем.
    Тия ми ти разни gangsta shit-ове с техните уж мъдри текстове, са всъщност доста малоумни. Повечето са разни пишлегари дето като ги затворят за по 6 месеца и като пушат козина всеки ден, се мислят за Шекспир. А в действителност са доста жалки.

Eдит: http://www.youtube.com/watch?v=DaFS0...eature=related поздрав от мен
    Последно редактирано от Doctor_Satan : 06-20-2012 на 12:49

Това въобще не бяха gangsta shit-ове, но явно не си направил труда да чуеш повече от 20-30 секунди. Не те обвинявам, вече спомена, че си егоцентрик и разбирам, че не те вълнува нищо препоръчано от други, ако не е в спектъра на нещата, от които се интересуваш. Няма лошо де. Единственото негативно в този план е, че не допускаш до общата си култура други стилове, за които общата ти представа е добита на базата на повърхностен поглед. Има си хип хоп, който не е мейнстрийм, така както аз не се ограничавам да допусна, че метъла е само разни "Nightwish-ове" както ти се изрази в една друга тема. Но както и да е, музика е съвсем отделна тема.
    Иначе кооперативност има и между колеги на работното място. Ако възприемаш приятелите си просто като "квартални колеги", това е отделен въпрос. Лично аз смятам, че чувствата не се измислят, а се изпитват реално. Ако се измислят, те са просто плод на лицемерие. А не смятам за невъзможно да нямаш лицемерни приятели. Все ще има някой, който да ти даде истинска критика или да ти помогне безкористно. Жалко, че гледаш толкова роботизирано на нещата (приятелство = единствено на кооперация). Истинско удоволствие от общуването може да изпиташ само с приятели, а не просто със слушатели, за които ти е през оная работа дали ще те разберат или не. Общуване с кой да е просто няма дълбочина. Човекът е социално животно и има нужда да изпитва, че към него се проявява съпричастност най-малкото за това, което иска да сподели...
    Не знам защо мислиш, че всеки си умира сам като куче. Самата смърт може да настъпи по всякакъв начин, но животът ти се струва по-пълноценен, ако все пак знаеш, че си оставил някаква следа в сърцата на другите.
    Не те критикувам за нищо. Един ден може би ще промениш начина си на мислене. В момента просто си обезверен в човечеството. Не казвам, че подтискаш емоции или нещо друго. Може би нищо не ти и липсва. Просто не мога да зная. Моята гледна точка е, че не може да живееш в пълно отричане на всичко (приятелски чувства, истински споделени емоции с друг), защото това е признак, че нещо наистина ти липсва и позицията "вълк единак" е просто временно убежище от всичко и всички докато не намериш по-добра философия за живота.

Голям фен
    Винаги съм бил вглъбен в себе си и странящ от другите, просто съм си такъв, не че избивам някакви комплекси. Още от дете. След това стигнах до заключението, че явно нещо не ми е наред и започнах да се държа като всички останали. Чак после разбрах че всичко това са просто преструвки и се отдадох на истинската си природа. Да не се занимавам с никой и да си гледам собствените работи. В крайна сметка обаче си прав, че човека е социално животно и колкото и да съм социопат, все пак имам нужда от социални контакти. А иначе имам истински приятели, за които съм готов да се жертвам до някаква степен и те биха се жертвали за мен, но както казах, в простичката основа на приятелството стой кооперацията. В миналото кооперацията е била в ловната дружинка където групата функционира по-добре, сега е за каквато и да е помощ. Хубаво е да имаш приятели, не се изказвам против тях, но на мен не са ми чак толкова потребни.
    Не казвам на никого какво да прави, така че думите ми са изцяло предназначени като оправдание за моята същност и едва ли имат някакъв общовалиден характер. В момента ти отговарям само защото питаш.
    Всичките тези излюзии, че ще оставиш нещо в сърцата на другите са красиви, също както и че като някой умре, те гледа от небето, вярата в Господ, всички те осигуряват комфорт на психиката но не са реални и ако се замислиш малко по глобално и разтеглиш времето до безкрай, ще видиш че на практика си остават просто илюзии. Ако искаш да видиш истината, ще останеш разочарован и отвратен, защото такава е действителността. Колкото по-скоро я приемеш, толкова по-добре. Можеш да си сложиш розовите очилца, да вярваш че оставяш нещо у другите, че оставяш нещо на света, и да се почустваш щастлив и значим, но всъщност това не е реално. От теб остават само кокали и храна за червеите, а след няколко години ще те забравят, и това е жестоката реалност. За останалото важи цитата от Джим Морисън, който дадох. Ние толкова много обичаме живота, че сме готови да му придадем всякакви несъществуващи характеристики.

Мен лично ми харесва мисълта на Bill Hicks "There's no such thing as death, life is only a dream, and we're the imagination of ourselves." (Млад комик починал през 1994, може да видиш някои негови неща в youtube, весели и доста мъдри...)
    Не знам дали е хубаво човек да приеме всичко за илюзия. Това може да доведе до прекалена ниска самооценка при някои индивиди, което особено да затрудни живота им в много аспекти и да ги поведе по-скоро към депресия от колкото към свобода да бъдат креативни и да не възприемат нищо като табу.

Голям фен
    Мен лично ми харесва мисълта на Bill Hicks "There's no such thing as death, life is only a dream, and we're the imagination of ourselves." (Млад комик починал през 1994, може да видиш някои негови неща в youtube, весели и доста мъдри...)
    Не знам дали е хубаво човек да приеме всичко за илюзия. Това може да доведе до прекалена ниска самооценка при някои индивиди, което особено да затрудни живота им в много аспекти и да ги поведе по-скоро към депресия от колкото към свобода да бъдат креативни и да не възприемат нищо като табу.
    Аз си казах каква според мен е обективната истина. Това как влияе върху човека е съвсем различно нещо. Но отново всичко е въпрос на възприемане. За теб е депресия, за мен е забавление и поле за много мислене.
    На мен любимият ми цитат(сигурно вече си го чувал) от Hicks е тук http://www.vbox7.com/play:c6fde45c на 4:43
    Друг любим комик е Джордж Карлин, за когото сигурно си чувал. Това npp да го види http://www.vbox7.com/play:c664bcd8

Карлин и Хикс определено са големи. Проблемът е в обективния аспект на нещата. Човешкото същество е материално, не живеем голи в джунглата, а творим изкуство, създаваме технологии, въобще усъвършенстваме се, а зад това категорично стои еволюцията. Ако това е един от законите на вселената (заедно с всички останали физични), то може би в него трябва да търсим смисъла. Евентуално смисъла е в състезанието. В субективен аспект - няма сила външна сила, която да те принуди да състезаваш и да ти обясни някакъв смисъл в самото състезание (с или без нервите ти да не закъсняваш за изпити, работа... вселената ще продължи своя ход). Ако подходим и по двата начина - и да няма външна сила, която да те накара да се състезаваш, по някое време сила идваща ти от вътре те кара да се включиш в състезанието, защото всеки огладнява, нали? И все пак дори да приемеш, че всичко няма смисъл, вероятността да си готов да се откажеш съвсем от живота (чрез самоубийство) ще е някаква изключителна аномалия...
    Животът май просто трябва да се живее и това е.

Голям фен

Карлин и Хикс определено са големи. Проблемът е в обективния аспект на нещата. Човешкото същество е материално, не живеем голи в джунглата, а творим изкуство, създаваме технологии, въобще усъвършенстваме се, а зад това категорично стои еволюцията. Ако това е един от законите на вселената (заедно с всички останали физични), то може би в него трябва да търсим смисъла. Евентуално смисъла е в състезанието. В субективен аспект - няма сила външна сила, която да те принуди да състезаваш и да ти обясни някакъв смисъл в самото състезание (с или без нервите ти да не закъсняваш за изпити, работа... вселената ще продължи своя ход). Ако подходим и по двата начина - и да няма външна сила, която да те накара да се състезаваш, по някое време сила идваща ти от вътре те кара да се включиш в състезанието, защото всеки огладнява, нали? И все пак дори да приемеш, че всичко няма смисъл, вероятността да си готов да се откажеш съвсем от живота (чрез самоубийство) ще е някаква изключителна аномалия...
    Животът май просто трябва да се живее и това е.
    Съгласих се изведнъж....

Супер фен Аватара на Verminaard
    Град
    Чирак-магесник от Льолин 4.
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Нацизмът примерно е с идеология че "арианската" раса е над всички други.
    Арианската раса....арианската...раса... ариан...АВЕ ЕЙ!

Sanity is for the weak
    Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
    Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@

Мега фен
    хихи, то в тая жега и аз ще пия една арианска. наздраве.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    Аз си казах каква според мен е обективната истина. Това как влияе върху човека е съвсем различно нещо. Но отново всичко е въпрос на възприемане. За теб е депресия, за мен е забавление и поле за много мислене.
    На мен любимият ми цитат(сигурно вече си го чувал) от Hicks е тук http://www.vbox7.com/play:c6fde45c на 4:43
    Друг любим комик е Джордж Карлин, за когото сигурно си чувал. Това npp да го види http://www.vbox7.com/play:c664bcd8
    видях го, обаче самото гледане не помага на хората, но както е казал и бил хикс (в горният клип от 5:43 нататък), добре е да се действа по въпроса
    Последно редактирано от npp : 06-21-2012 на 12:03

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    видях го, обаче самото гледане не помага на хората, но както е казал и бил хикс (в горният клип от 5:43 нататък), добре е да се действа по въпроса
    Препоръчвам ти това http://www.vbox7.com/play:293cc1a4
    и това http://www.vbox7.com/play:083a5e9c

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си