Здравей, народе. Писах, писах много неща, ама дойде време и да се допитам до вас. От септември затягам колана и започвам да се готвя усилено за следващия период от живота си, а именно следването. Горе-долу съм си опреснил идеите, но ми трябва малко помощ, за да избера. Наесен съм 11 клас, така че няма да е голяма работа, ако и през идващата учебна година си сменя желанието, но все пак не бих желал да се отделям от курса си. Значи, вариантите са два. Доскоро бяха три, но не приех на сериозно това как бих станал актьор, макар и да си ме бива (не искам да се хваля). Главните опции пред мен са журналистика и програмиране. Напоследък не ми остава мисъл за нищо освен това - сърцето ми иска да пише, но пък умът казва да избера прагматичното. Уча в езикова гимназия и по един или друг начин съм настроен, така да се каже, по-хуманитарно. Бива си ме в историята, българския, пък и с езиците мисля, че съм добре. Това, което ме притеснява, е реализацията. Докато пазарът за IT специалисти навсякъде по света е доста голям и търсене има, а и в бъдеще ще има, то журналистите трудно се "набутват" в сферата - трябват доста връзки понякога. Освен това реализацията зад граница не е далеч от кота нула. Редно е да спомена обаче и как съм с математиката, тъй като за програмирането си е важна работа - умело работя с числа, но с фигурите съм куц кон. Така де, поне според мен е най-важно желанието и всичко се постига заедно с него. Тоест, дори и да не си топ-играч в дадена област, с много упоритост, здрава психика и налягане на парцалите всичко се постига. И все пак не мога да определя, нещата са ми на кантар. Вкъщи всички са за програмирането, докато само аз с моите мечти бих се борил за журналистиката. Не знам, при 50-50% трудно се определя. Всеки съвет би бил адски полезен. Благодаря!![]()
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.