- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Висше?! За / Против
Е добре, може и да има такива специалности дето да изискват специална материална база. Моята не беше такава. И ако нещо в днешно време може да се открие като информация в интернет и да се пробва веднага на материално ниво, значи може да се научи много по-бързо и качествено извън училище. Макар че що някой да не стане добър лекар прескачайки медицинския университет и вместо това интересувайки се какво точно се случва в самите болници![]()
Дали има смисъл от висше образование ? Ако си един от многото, които записват просто за да имат нещо на хартия, по-добре да не си губиш времето. Както някои вече отбелязаха, има премного направления, в които може да се реализираш доста добре и без висше. Е ако не ти се учи, защо да губиш 4-5 години ? Това е ценно време, чието оползотворяване може да те изведе доста "напред с материала". Въпросът е да се насочиш към нещо, което ти се прави и да осъзнаваш, че висшето не е единствената опция.
НО има и хора, които имат ясната идея да учат и са се насочили към професия, изискваща висше образование. Ако искаш от теб да излезе един добър лекар или юрист, няма как да не залягаш над книгите. Според мен, когато студентът осъзнава ползата от нещата, които учи (като тук далеч не трябва да се ограничаваме във финансов аспект) и има желанието да го прави, висшето образование е нещо наистина полезно.
При всички случаи, голямата грешка на съвременното общество е, че възприема висшето образование като необходимост. Не, то далеч не трябва да бъде за всеки, нито пък е условие/гарант за успех в живота. Висшето е просто опция за придобиване на фундаментални познания в дадена област. Само когато човек си поставя ясни цели и ги преследва, без да се страхува да поема рискове, тогава нещата се получават. Независимо тук или в чужбина. Със или без висше.
Ако имаш гръб може да се мине и без висше и пак да успееш. Но без някой, който да те уреди, поне в България, природната интелигентност няма да е достатъчна. Точно, защото се навъдиха толкова висшисти вече и за касиерка в магазин търсят тапия.
НЕ Е ВЯРНО !
Нищо не можеш да постигнеш в живота без висше.Нищо не става от теб.Нямаш и ум,интелект,нищо нямаш.
Човек без висше-НЕ Е ЧОВЕК !
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
^^ Може би лекарите и медицинските сестри са едни от малкото квалифицирани специалисти, които не биха могли да бъдат изместени от някой случаен човек без образование
Всички сериозни специалности изискващи подготовка и образование са така...
Истината е само една:
-ВИСШЕТО ИМА СМИСЪЛ, АКО учиш нещо, което има реализация
-ВИСШЕТО ИМА СМИСЪЛ, АКО искаш да учиш и да се реализираш в тази специалност
-КОЙТО НЕ УЧИ И СЕ ГОРДЕЕ С ТОВА, просто го мързи да стане някой, да поеме по-голяма отговорност.
-КОЙТО НЕ УЧИ ... се е примирил с възможността цял живот да го тъпчат
-КОЙТО НЕ УЧИ ... НЯМА ДА СПОЛУЧИ ... или поне няма да има шанса да сполучи.
Нещо смислено имаш ли за казване !?
Явно нямаш ...
Явно не.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last