.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 94
    Ам,благодаря на всички за коментарите,отзивите и съветите.sugarcube,езиците,коит о искам да уча са главно английски,немски,френски и испански,но за съжаление не мога да уча всичките на веднъж и затова търся компромисен вариант и съответно отзиви Понеже много лесно може да те разколебае семейството ти,е малко трудно да направиш съпоставка и затова се налага да търсиш мнения за училищата.А предполагам знаете какво е чувството да те раздират съмнения от сорта на:"Сега грешка ли направих?" "Защо съм толкова тъп?Не можах ли да измисля нещо по - добро?" "Какво ще стане с бъдещето ми?" и т.н. и затова търсех (и все още търся)съвети..

Според мене не бива да си променяш мнението точно накрая. Нали това си искал още от 3 клас? И аз бях на път да напиша друго училище на първо желание малко преди да си подам документите, но съумях да не го направя и сега нямам угризения. + Не мисля, че семейството ти трябва да има влияние върху езика, който ще учиш, защото все пак ти ще си го учиш и ти ще го ползваш цял живот, а не те.

Голям фен
    ^^ Така е , но все пак те могат да те насочат , колкото и да е

Принципно съм за 164 .. После френската и немската //
    Тъй като си писал ,че английския ще продължиш да го учиш отделно от у-щето ,в което кандидатстваш ..
    Мислил ли си за вариант с френски и испански .. ?

Френски и испански къде?Испанската - всъщност това е паралелката,за която кандидатствам :Д във френската - ммм надали ще ми дадат.Все пак не мога да не се съобразявам с мама и баба,защото от тях и завися...и съм само на 14...

^И аз съм за испанската и после френската и немската.

Къде мислиш да се реализираш? Може би ще е добре, както казва Хрис, френски и испански и отделно курсове по немски, а по-натам може и да вземеш и някой друг сертификат за английския, все пак ако си учил в начален+среден курс английски, започни да изучаваш интензивно френски и като втори език испански, но мисля, че такава паралелка май няма. Но ако си ги подредил по желания, смисъл АЕ, НЕ, ФЕ, ИЕ; намери ХУБАВА паралелка с НЕ и ФЕ (мисля, че такава съществува), а за испанския му мисли по-горен клас.

Има безброй много варианти.Такава паралелка има във френската и това е една от паралелките,в които кандидатствам.А за сертификата по английски ще го зема още догодина смисъл сертификата Cambridge,то TOEFEL важи няколко години и няма смисъл толкова рано..

Цитирай Първоначално написано от perry_the_platypus Виж мнението
    ^И аз съм за испанската и после френската и немската.

Къде мислиш да се реализираш? Може би ще е добре, както казва Хрис, френски и испански и отделно курсове по немски, а по-натам може и да вземеш и някой друг сертификат за английския, все пак ако си учил в начален+среден курс английски, започни да изучаваш интензивно френски и като втори език испански, но мисля, че такава паралелка май няма. Но ако си ги подредил по желания, смисъл АЕ, НЕ, ФЕ, ИЕ; намери ХУБАВА паралелка с НЕ и ФЕ (мисля, че такава съществува), а за испанския му мисли по-горен клас.
    Смятам определено да се реализирам зад граница,но ще си покажее..много е рано

Голям фен
    В испанската има с ИЕ/ФЕ/БЕЛ
    Във френската има с ФЕ/ИЕ - 3 паралелки .. БЕЛ/И , М/Инт , Х/Б
    Надали ще ти дадат ? Не го харесват , или не е съобразено с транспортта ?

И ,да Във 2-ра немска (73) има с НЕ/ФЕ/БЕЛ , ако баба ти е толкова против испанския .. В по-късен етап , ако все още имаш желание , можеш да се хванеш и него да учиш ..

Цитирай Първоначално написано от vladislavcheto Виж мнението
    Смятам определено да се реализирам зад граница,но ще си покажее..много е рано
    В коя по-точно област? Явно нямаш яснота по въпроса и даже и ти не знаеш с какво да кандидатстваш.

Цитирай Първоначално написано от Xriis.. Виж мнението
    И ,да Във 2-ра немска (73) има с НЕ/ФЕ/БЕЛ , ако баба ти е толкова против испанския .. В по-късен етап , ако все още имаш желание , можеш да се хванеш и него да учиш ..
    Това се опитах и аз да кажа, но явно се изразявам неточно.

PS. Съжалявам за последователното мнение, но тъкмо постнах и Хрис също постна и така. ;д

Ам,ще отговоря на всички въпроси..Баба ми е изцяло против испанския,защото смята,че това е посредствен език и няма никаква реализация,майка ми е не чак толкова резервирана,но...Поради тази причина,ако имат възможност ще ме запишат с друг език в друго училище,просто защото не харесват испанския..Аз от своя страна го харесвам,но никога не съм правел това,което искам или харесвам,а това,което трябва,и никога не съм съжалил,но сега нещата са малко различни и съм разделен ...м/у това,което искам и това,което трябва..и..търся съвети,мнения..Това за 2ра немска го написах,но дори не знам къде се намира и въпреки всичко,смятам,че е добър профил..А до perry_the_platebous искам да се реализирам в сферата на правото/икономиката...

Ам,ще отговоря на всички въпроси..Баба ми е изцяло против испанския,защото смята,че това е посредствен език и няма никаква реализация,майка ми е не чак толкова резервирана,но...Поради тази причина,ако имат възможност ще ме запишат с друг език в друго училище,просто защото не харесват испанския..Аз от своя страна го харесвам,но никога не съм правел това,което искам или харесвам,а това,което трябва,и никога не съм съжалил,но сега нещата са малко различни и съм разделен ...м/у това,което искам и това,което трябва..и..търся съвети,мнения..Това за 2ра немска го написах,но дори не знам къде се намира и въпреки всичко,смятам,че е добър профил..А до perry_the_platebous искам да се реализирам в сферата на правото/икономиката...
    Испанският наистина няма реализация, но няма да ти е в излишък, ако го научиш. Учи това, което на теб ти харесва, не би трябвало вашите да решават да учиш това, което те поискат. Да, родители са ти, но имам приятели, които се водят от майките им, което за мен е тъпо. Майка ми ме остави да си пиша които си искам училища и аз си ги наредих сам. ;д
    Иначе щом искаш да се реализираш в сферата на правото/икономиката (не, че съм особено запознат), защо не записа НТБГ или НФСГ, щяха да са ти от полза, дори тук в България. Познавам хора (колеги на майка ми), които са завършили НТБГ и нямат висше образование и взимат чисто 1000 лева. Така, че размисли за професионална паралелка, макар, че вече свирено положение.

Да,наистина е вече свирено положение,но въпреки всичко търся мнения и продължавам да търся :Д

Да,наистина е вече свирено положение,но въпреки всичко търся мнения и продължавам да търся :Д
    Принципно аз ОТНОВО ще си дам мнението, че за мен ИЕГ и ФЕГ са на първите места, но все пак немския има донякъде реализация и няма да ти е в излишък (както и испанския и френския), но самата гимназия е малко снобска. Тази причина ме отказа донякъде и от НПМГ, защото там директорката е много снобска и мисли само за пари и общо взето само децата издигат гимназията. Помисли кой език искаш да научиш, можеше да пишеш АЕГ, и двете гимназии са на ниво, и колкото да си мислиш, че си знаеш перфектно английския (щото разбираш някое друго изречение от филм), като отидеш в АЕГ ще разбереш, че нищо не знаеш, а все пак АНГЛИЙСКИЯ си е АНГЛИЙСКИ!

Голям фен Аватара на justasmile
    Град
    Sofia
    91 НЕГ... но да знаеш, че в 8 клас е ужасно!! На края на годината има изпит за две специални (немски паралелки) и като цяло, учителите гонят не ниво B1, a C1 ;dd Ако влезеш в НЕГ.. само се надявам да не си със сегашната ми класна (Златкова..)
    Ако не влезеш в специалните паралелки (Leistungs Klasse), оставаш в реалните - Sprache в 12 клас държиш изпит за DSD (DEUTSCH SPRACHE DIPLOM) .. демек, че знаеш немски. До колкото знам в 9 и 10 клас на немски са - история, биология и химия.. А след 10 клас си избираш профил: 1.математика и информатика (2 паралелки са); 2.Български език и литература и история (пак 2 паралелки); 3. Химия и биология (1 паралелка) и останалите две паралелки са Leistung-a.
    В Leistung всичко е на немски (без БЕЛ).. учителите са германци и сте по немска система с немски оценки. Но в 12 клас държите 4 матури + 2-те други задължителни.. Поне доколкото знам - това.
    Хахх.. Ако имаш въпроси за Sprache-то казвай, че главно за там знам, че бившят ми тая година беше 11 клас с математика и информатика ;рр
    ..Когато погледна в очите ти.. сякаш светът свършва...

Ам,да ако можеш разкажии,justasmile..

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    .Значи първо в немската има едни Leistung паралелки,които след това взимат дипломи за германско образование,но проблемът е,че се учи само немски и допълваш с английски/руски.Руският на мен ми се вижда безсмислен,пък ако се наложи да го уча,съм българин и ще се справа доста лесно.Английският го уча 9 година в частно училище и ми се вижда тъпо да продължавам(не казвам,че го знам целия,но мисла да си продължа в моя град).
    Това, което се учи там по английски далеч не е граматика и думички, обикновено се четат книги и се правят анализи, есета, съчинения (а , и любимите на германците презентации, речи и т.н.) И става дума за сериозни теми, не за разходки, така че не мисля, че това е пречка. По немски- същата работа. Руски няма като втори език, независимо дали си Sprach или Leistung.

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от justasmile Виж мнението
    91 НЕГ... но да знаеш, че в 8 клас е ужасно!! На края на годината има изпит за две специални (немски паралелки) и като цяло, учителите гонят не ниво B1, a C1 ;dd
    Дрън дрън, изпитът не е нищо по- различно от това, което са ти набивали в кратуната цяла година по 20 часа седмично. За матурите е така- накрая са нагъчкани и ти се събират бая неща за има няма 2 седмици. И една малка поправка- от двете задължителни имаш право да държиш само едната, ако се явиш на немска по език- тя ти се зачита и като българска.

П.П. Sorry za двойния пост.

Добре,ако завършим,да речем,този Leistung клас и получиш немска диплома ще те третират като завършил немско училище,защото аз така го разбирам!А миналата година майка ми искаше да хода в 1 училище Проф.Васил Златарски (частно),за да получа английска диплома за средно образование.Проучих нещата и се оказа,че е по - добре да имаш сертификат за говорене на езика,а не диплома,защото така те третират като тамошен гражданин в техните университети..Та въпроса ми е и с Leistung ли е така?Защотоо ако е...нз..

Добре,ако завършим,да речем,този Leistung клас и получиш немска диплома ще те третират като завършил немско училище,защото аз така го разбирам!А миналата година майка ми искаше да хода в 1 училище Проф.Васил Златарски (частно),за да получа английска диплома за средно образование.Проучих нещата и се оказа,че е по - добре да имаш сертификат за говорене на езика,а не диплома,защото така те третират като тамошен гражданин в техните университети..Та въпроса ми е и с Leistung ли е така?Защотоо ако е...нз..
    Не влизай в Златарски! Там е по-снобско (намразих тази дума) и от АК. Приеха ме там, но се отказвам от мястото си, защото не е добро училище. : )

Град
    Sofia
    Да, немската диплома ти дава статута на Muttersprachler, а ДСД-то ти е просто сертификат за езика. Дори накрая да си преведеш българската диплома и тя да е 6.00 някой , който е с немска, ще има предимство пред теб, ако кандидатствате в немскоговоряшите страни. И съм съгласна с горното, Златарски е доста кофти даскало, поне доколкото знам.

Еми аз за френската съм чувал все добри неща-готини учители,езикът е на ниво,за учениците няма как да кажа За испанската същото съм чувал,но испанският според мен не е много надежден език за развитие по-нататък (мое мнение е ,не е нужно да се влияеш )
    За немската съм чувал от приятели,че е добро даскалото,но се случвало,че имали много свободни и също като отидат в Германия не знаели езика достатъчно добре.Кое училище ще избереш зависи от това с какво и къде искаш да се занимаваш Аз също сега завърших 7-ми клас и балът ми е малко по-нисък от моя - писал съм 1.ФЕГ 2.1 АЕГ 3.ИЕГ
    Аз лично мисля да науча втория език (френски евентуално) добре и да взема сертификат за англ. като ходя на курсове 9-10 клас.
    Успех с кандидатстването
    Между другото толкова бал едва ли ще ти стигне за 91 НЕГ .
    Последно редактирано от bate_en4o : 06-19-2012 на 17:25

За немската аз съм чувал,че там са много строги учителите(както ииспанската де),а за френската не чак толкова :Д Но мненията винаги ще бъдат субекктивни,защото всеки си гледа от собствената камбанария.До голяма степен това как ще научиш един език зависи от това с какво желание го учиш (всъщност за всичко е така)..Азз писах първо 164,после НЕГ и след това 9 френска пък дано ме приемат някъде..Относно бала.Според мен за момче бал над 33 си е много добре за първо класиране,за момиче вече нещата са по-различни..Относно сертификати по английски..доста се запознах с тях през последните години,смисъл с Cambridge.Та той е до живот и има 3 нива на владеене:първият е на практика безмислен,защото дори няма да си намериш свястна работа с него,вторият е Addvanced и той е най-подходящ,защото него искат в университетите във Великобритания и може да си намериш хубава работа ,третият е Professional и той също е малко безмислен,защото просто не трябва..Той е нещо като,че имаш знанията за да преподаваш английски,но пак трябва университет за тая работа..:Д Според мен е добре да земеш този Addvanced още докато си малък,за да ти е по - лесно по нагоре Но за тази работа трябват много положени усилия..Аз лично неска си зех първия,но той е безполезени ,а изпита не е особено труден..За TOEFEL нещата са малко по - различни..Той важи 2-3 мах.5 години и трябва да се поднови,изпитът е по - труден,но и той си заслужава наистина всичко...И него е добре да земеш 9-10 клас и примерно серификат от Гьоте институт и/или DEFL..Сори за малко дългото обяснение и за отклоняването от темата,но исках и аз да съм полезен с нещо :ДД Ам относно 164,91,9 има ли наркомански истории,пушачи,пияндета и т.н?

Ам относно 164,91,9 има ли наркомански истории,пушачи,пияндета и т.н?
    Само за 1АЕГ съм чувала такова нещо. Но дори сега да няма те може и около тези гимназии да се появят, така че..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си