- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 91 НЕГ,164 ГПИЕ,9ФЕГ - КОЯ???
И какво като си дойдохме на думата, това е въпросът. Споделяш съвсем добронамерено, че не всичко в НЕГ е the best, както се представя, но ти казват - не, тип-топ си е. Казваш, че изразяваш като ученик в училището мнението си , с което може и да си полезен на някого. Отговарят ти от позицията на страничен наблюдател, че било твърде остро това мнение. Тоест за НЕГ или само добро, или нищо.
И тъй като аз за гимназията освен несъмнено хубавите неща мога да споделя и не чак толкова прекрасни, минавам в графата нищо.
Eстествено, че ме ласкаят хубавите отзиви за училището ми, особено пък когато са основателни. Кефи ме например това, че за пореден път НЕГ е в първите 3 училища на матурата по БЕЛ. Кефи ме, че каквото и да си говорим за общо паднало ниво, учениците там са си знаещи в сравнение с връстниците им другаде. Кефят ме опциите, които предлага училището - шпрах или ластик, избор на профилиращи предмети на по-късен етап, а не още с приема след 7 клас, когато не си наясно с интересите си и с това какво възнамеряваш да следваш.Кефят ме яко някои даскали, кефят ме и още много неща, няма нужда да ги изброявам. Но има и такива, които определено не ми харесват. Престъпление ли е да споделя? И защо като някой си позволи да каже и нещо не толкова добро, се юрват веднага да го убеждават в противното?
Иначе, за да не е е off, а съвсем по темата : сред написаните в заглавието училища пак бих избрала НЕГ.
Последно редактирано от irrationalDecision : 06-21-2012 на 05:46
Няма нужда да се опитвам да те убеждавам в каквото и да е , тъй като НЕГ не е само това, което ти описваш.Хубаво училище е , но със своите недостатъци. Така че противоречие няма.
[QUOTE=therichbitch;10245937]Проява на елементарност е да се ласкаеш пт нещо, което не е основателно (по принцип).
Меерси, само че защо да не е основателно? Не се лаская, защото "моето даскало винаги си е най- хубавото"- това само по себе си е глупаво, а защото уча в заслужено хвалено такова. Има недостатъци, но те не правят хвалбите незаслужени. "Лаская се", като виждам, че трудът на учениците е оценяван.
always late but worth the wait!
дам, дам, видях нещо за ТРПС и ЖП по мненията ти... сега разбирам защо се засягаш
Просто мисля, че си поредната заблудена, че от това даскало излизат най-ерудираните, възпитани и способни хора, които после ще мачкат конкуренцията, идваща от другите 'смотаните' у-ща. Това може и да стане, защото повечето са връзкари там (казвам повечето, не слагам всички под общ знаменател и не, не те наричам връзкарка- пояснявам, защото виждам, че в тази тема реакциите са првосигнални, включително и твоите). Освен трудът, парите на мама и тати също са оценявани понякога.
Не казвам, че там са пълните глупаци, но има и суперлативи, които се сипят по адрес на самото у-ще и на учениците в него, а някои от тях са прекалени и неоснователни.
П.П. За да съм по-конкретна- въпросчеНякой успя ли да научи всичко, точно както е на картата- ЖП-то примерно + всичкото от ТРПС и другите 2 неща, вече не помня кои бяха- най много един двама от 20. А колко човека имат 5 и 50 - вероятно 15 от 20. Това ли е адекватното оценяване на труда и моля не ме убеждавай в гледната си точка, за да не тършувам из нелепите случаи и да ги назовавам един по един конкретно..
Последно редактирано от therichbitch : 06-28-2012 на 21:35
Почти не съм виждала училище, за което да не се говори в крайности.Мисля, че 91 НЕГ е много добро училище, но както всяко има недостатъци. Няма перфектно училище с перфектни ученици. Или ще има някой учител, който да ти е трън в г**а или тоалетните ще смърдят на мърша. Не честно да казваш, че всички там са връзкари. Не е социализма, с връзки по - трудно става сега - не приели майка ми в английската с петици, а приели една нейна приятелка с тройки, защото баща й бил партиен лидер. Но до голяма степен зависи и от човека - ако иска да учи, ще учи. Или поне ще прави най - доброто, което може. Както и да е. Според мен не е редно да характеризираш всички като идиоти, само, защото има и такива. Някои се скъсват от учене за да влязат и ти омаловажаваш труда им.
Не е казала всички. А връзкари има като стой та гледай, точно като в созиализма. Уж осмите класовете трябва да са по 28 души, а често са по 30, имаше в моята година май и клас с 31. И не, не са с равни балове приемани толкова хора. В 7 паралелки , нали се сещаш, че това са близо 15 души, кацнали с парашут.
Има много умни хора в НЕГ, това никой не може да го оспори. Но има и големи тъпаци. Един в моя клас до ден днешен не знае наистина елементарни неща по математика, пише с милион грешки по български, нищо не отлепва от немския, но е влязъл с бал 35.Изводите за имането или нямането на връзкари оставям на теб.
Иначе мнението ти ми харесва. НЕГ е хубаво училище, но си има недостатъци и трчбва да имаме смелостта да ги признаваме.
Sorry, пуснах 2 пъти един и същи пост.
Ти знаеш от личен опит, вярвам ти. И представа си нямах колко оригинални са тия от МОМН.Така добре и нагло да изманипулират резултатите. Мисля, че стигнахме до някакво заключение - НЕГ е добро училище, има недостатъци като всяко. Има много умни хора, но и връзкарчета.
Понеже подхвана темата за социализма, което е леко смешно предвид факта, че сигурно си 93-4 набор, да кажем, нали знаеш приказката: преди ставаше с връзки, сега става с пари и връзки.
За парашутистите няма да коментирам, да не говорим, че има и хора,, които направо са бутнати там и без изпит, в Лайстунг също ги имаше- и без 2та изпита-приемен за НЕГ и приемен за парлелката...
Просто е адски логично, когато у-щето е по-престижно, надцакването с това кой има повече пари и връзки и ще успее да влезне ей така, да е по-изразено отколкото в някое квартално.
П.П. А за фалшивите оценки след 7и клас е ясно. В Иванови им казват изпитните варианти, ако потрошиш 10 бона- демек ходиш и 6и, и 7и клас да ти наливат у празната главица. (не се сдържах да не цитирам точно)
Tи пък, няма как да е набор 93-94. Някъде в постовете бях прочела, че другата година ще е 7 клас- значи набор 1999-2000.
Връзките продължават да вървят с пълна сила. Мислех си поне,че не минават в немския отдел, но бързо се уверих в обратното, когато и в моя набор в лайстунг влезе човек, който не само, че не достигна до устен, ами не се яви и на писмен.
"Връзките продължават да вървят с пълна сила. Мислех си поне,че не минават в немския отдел, но бързо се уверих в обратното, когато и в моя набор в лайстунг влезе човек, който не само, че не достигна до устен, ами не се яви и на писмен. " а аз си мислех , че поне там влизат само тези, които са си изкарали ....