- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.4
Мхм..и аз без нагряване ще го карам, да се надяваме, че от температурата на въздуха ще се нагрее :Д хахах
От колко време ползващ зехтин и как ти се отразява? Аз все се каня да си вземе едно шишенце, ама го карам на Икаровия стимулант..
Мама купува зехтин с готварска цел,обаче аз винаги си взимам в мое шише и така,а иначе го ползвам от миналото лято някъде и доста добре действа.Казаха ми,че когато се излагам на слънце трябва нещо да си слагам като зехтин,бира,жълтък на косата,за да се предотврати изгаряне ,но когато нямам много време само със зехтина минавам и пак е много добре. Иначе стоя около 30мин с него и после е мекичка,бляскава,1 път в седмицата зехтин,иначе около 2 пъти се случва изобщо на косата да слагам маски и др.![]()
момичета тия дни ще имам повечко време да влизам,но след около 2 седмици никаква няма да ме има.. така че се извинявам от сега ако някои има въпрос директно към мен и не му отговоря![]()
strawberry88 мерси много![]()
сега съм с обичайната маска: жълтък,кисело мляко,оцет,ракия,зехтин.. ще стоя 2-3 часа и ще отмия.. и аз лятото няма да ползвам преси - или поне ще е по-рядко, сешоар по принцип не ползвам .. иначе за нагряването на маската - излизам 10 мин. на слънце и съм готова,но и със сешоара издържам![]()
и аз мисля сега по дължината нещо да сложа..зехтин ли,пшенично масло ли..като реша ще пиша![]()
И аз ще си направя маската, която вчера Марти си е правила.
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
аз си загрях стимуланта на водна баня, масажирах в корените, разресах си косата и я увих с плик и кърпа
мисля да си сипя малко масло от пшеничен зародиш в шепичката, като си мия косата с шампоан, обаче тоя стимулант си е бая мазничък... и след него даже я измивам 2 пъти с шампоан, че ме е страх да не седи мазна, мисля на второто слагане на шампоан да прибавя маслото, какво мислите?
^По-добре не добавяй масло към шампоана щом си със стимуланта според мен.Другия път,като не си си направила никаква маска преди къпане.![]()
И според мен недей да добавяш масло към шампоана.
Аз лично дори минавам два пъти с шампоан след стимуланта, за всеки случай..
Иначе маслото от пшеничен зародиш може да го нанесеш по краищата на влажна коса, но буквално 2 капки, макс 3 според гъстотата на косата.![]()
Здравейте.
Някоя да е ползвала продукт от новата серия на Elseve Arginine Resist и да изкаже мнение?![]()
и аз стимуланта го измивам 2 пъти с шампоан и си слягам по краищата от маслото![]()
Момичета да ви попитам вие влияете ли се от фазата на Луната, когато се подстригвате?
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
^ Когато се подстригвах (преди месец) не можах да се съобразя, тъй като страницата с лунния календар не ми зареди..
Но за боядисването успях
Аз такива процедури за косата, като подстригване и боядисване "прилагам" доста рядко :Д. .. така че не се съобразявам много, много.
Питам понеже съм изчела доста теми. На някои много им влияело, растяла им по-бързо косата, когато е растяща Луна или е Новолуние.
За първи път чувам такова нещо,ще ми обясните ли малко повече,защото днес ще ходя да се подстригвам и..хич не съм наясно с такива неща![]()
Когато искаш да ти расте по-бързо косата си я подстригваш на Растяща Луна, а ако искаш да расте по-бавно на Намаляваща Луна. Днес е идеален ден, супер. И аз смятах днес да ходя, но се отказах. Някъде е писано, че на Новолуние трябва, други, че на Пълнолуние. Другаде пък, че тези две фази трябва да се избягват. Не знам и аз на кое трябва да се вярва и дали изобщо има нещо такова. Но на много места съм чела, че Луната влияе пряко на всичко и всеки от нас.
http://www.blagden.ru/blagopriyatnye-dni/6.html - за тези, които разбират![]()
Те са го махнали....много кофти. Сега е само това: http://www.astrohoroscope.info/lunenhoroskop.php
п.п Ужас, в българския сайт пише точно обратното на датите от руския.
Последно редактирано от lqlq89 : 06-26-2012 на 10:47
в края на статията в руския сайт пише, че това важи само за съветските страни
ЕДИТ: аз току-що се подстригах, уипи, съвсем случайно![]()
Последно редактирано от cheburashka : 06-26-2012 на 10:53
^^ Честито!
И аз бях си планирала за днес, но фризьорката била на семинар. Та може утре да отида. Не съм ходила при нея, аз така и не съм си намерила още както се казва моята фризьорка, в търсене съм, но тази много я хвалят.
имам нов план за поддръжката на косата ми
мисля да започна да мия с Фитовал, тъй като мисля, че пада повечко от колкото трябва, изтощена е и ще прибавям по няколко капчици масло от пшеничен зародиш, когато си сипвам шампоан в шепичката и след къпане по 1-2 капчици от маслото в краищата
зарязвам стимуланта поне временно, нямам време и май не ми влияе добре, пък и да не стане прекалено
имам още останала от Миозотиса, поне докато я свърша ще си я нанасям в банята след шампоана, по-нататък не знам, може би зехтин или някоя домашна маска преди къпане, когато имам време
иии това е за сега, не мога да спра напълно пресата и сешоара, намалила съм ги, обаче като ми паднат пари мисля да си взема някакъв професионален термозащитен продукт
та за всичко това... някакви съвети, нещо?
Опааа, моя грешка, не съм видяла изобщо, че става въпрос за бившия СССР :д съжалявамм, сигурно се взема предвид и часовата разлика, затова се получава така..
cheburashka , планът ти е супер, може да добавиш някви витамини, обърни внимание на храненето също : )))
Иначе, специално ще те помоля да напишеш след време как ти се отразява Фитовал-а?
При мен много помогна за косопада (ползвам го януари - два пъти в седмицата), ама сега от май месец пак ми пада косата.. и не знам .. Днес съм на доктор и ще го моля да ми пусне изследвания, че вече издивявам ....
cheburashka,добър план.Дано постигнеш желаните резултати.
А относно това с подстригването и луната...не вярвям изобщо в такива.![]()