- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как да се спася от миналото?
Как да забравя по-лесно за бившия ми клас?
* Просто недей мисли за това, колкото и трудно да ти е. Разбирам те, никак не е приятно да усетиш нож в гърба си, забит от хората, на които си държал и сте си прекарали толкова много време заедно. Но станалото - станало. Забравяш за всичко и продължаваш с гордо вдигната глава , смело напред.
Какво да кажа на баба ми и на майка ми за да спрат да повдигат постоянно темата? (Ако някой смята, че с истината нещата ще се оправят...е няма )
* Кажи им истината. Не можеш постоянно да бягаш от въпросите им, защото на нито един родител не му е приятно да вижда как собствената им дъщеря се е затворила вкъщи и не прави нищо, не общува с други.
Как да се държа, ако видя някого от класа ми, когото изляза и той започне да ме обижда?
* Не обръщай внимание. "Убий идиота с мълчание". Като видят, че не им обръщаш внимание - ще спрат.
Какво да кажа на бъдещия ми клас в гимназията, ако започнат да разпитват за миналото ми?
* Ако смяташ за добре да споделиш какво се е случило - о'кей, ако не - не. Сама си решаваш. Според мен вече е време да да не бягаш от тях и да си излизаш напълно нормално. Не можеш цял живот да си затворена у вас, като птица в клетка и да си пропилееш времето, в което можеш да си изградиш нови приятелства, да опознаеш и видиш света в друга светлина.
Просто забрави за случилото се. Запиши се на някакъв спорт или нещо, което ще ти харесва да правиш и ще те разсейва до голяма степен. Още повече, че на такива места се печелят по - лесно приятели, тъй като имате поне една обща тема за разговор и общ интерес.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥