- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Искам обяснение за браузърите...
Искам едно добро обяснение за интернет браузърите. Знам че Гугъл Хром е най-използваният и най-бързия браузър в света, но не знам защо при мен толкова много товари РАМ паметта на компютъра ми... Според диспечера на задачи с включен Хром (и още някои програми) използваната РАМ е около 1.50 Гб а след като изключа Хром пада до 750-800 Мб и това без да затварям нищо друго освен браузъра... Имам и Опера при която го няма този проблем... При процесите с име Chrome.exe ми излизат 5-6 процеса. 2 от тях винаги използват около 170-180 МБ РАМ. Останалите 3-4 използват РАМ от 30 до 50 МБ. Когато го затворя се затварят всички и сякаш на компютъра ми му олеква някак си... Процесора не изпитва затруднение, нито пък РАМ паметта, но защо така се получава с "уж" най-добрия браузър в света? Ако оставя браузъра минимизиран и включа някоя игра (примерно ПЕС2012) усещам как компютъра се затормозява от към РАМ памет. Обаче ако спра Хром с лекота пускам каквото и да било ... Е ако ми обясни някой защо така се получава ще съм му благодарен...![]()
Щом бива, значи ще бива.
Колко приложения си изтеглил/а от Google Web Store ?
Искат да съм кофа... Боклучийски кош - аз им го показах с "Гол в ръката нож"
Ако си наблъскал хрома си с екстеншъни и разширения от уеб стора им, нормално да ти взима толкова памет, понеже хрома за всяка една инсталирана добавка към него създава нов процес.
сега вече минималните препоръчителни системни изисквания са поне 4 GB ram, дори и това че някой браузър използва до 1 GB или повече никак не е учудващо
съвет от мен - ползвай мозила файърфокс. И аз като пробвах хрома ми беше тегаво, а добавките са просто дразнещи. И бавят. За целта на едно добро браузване - ползвай по - лек браузър![]()
+1 за мозила и си махни всичките излишни екстри като туулбарове например.
Fate has a way of putting in front of us that which we most try to leave behind. "Mozzie"
Без никакви добавки,Google Chrome си остава най-бързият и лек браузър.![]()
Първоначално написано от ledenakrasota