- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Време ли ми е да нося сутиен?
Здравейте!
Имам доста малки гърди и се притеснявам от подигравките, които моите съученици понякога отправят към мен! Всички мои съученички и приятелки на моята възраст вече носят сутиени, дори най-малкия размер, та исках да ви попитам дали ми е вече време и аз да сложа сутиен : гръдната ми обиколка е 77 см, а подгръдната - 65До колкото прочетох в интернет и разгледах таблиците съм за чашка 65А , но другият проблем е, че ако кажа на майка ми , че искам да нося сутиен и, че трябва , тя ще ми каже да не бързам да пораствам или нещо такова...какво да правя - да си купя сутиена и да го крия от нея или просто да я поставя пред свършен факт?
Благодаря предварително![]()
Последно редактирано от belieberxforever : 06-29-2012 на 09:29
3MSC
Купи си бюстие от този тип: http://srvimg15.prodavalnik.com/imag...x461.jpg?rev=2 , http://detskistoki.com/images/detailed/1/380232.jpg Приятно е като материя, а и е доста по-удобно за лятото от сутиените с разните му подплънки,които само те карат да се потиш повече. Освен това има такива и без презрамки,които само придържат гърдите и позволяват да носиш изрязани потници и рокли без да ти се подрусват гърдите. : ) А и мисля,че майка ти няма да има проблем с това. : )
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...light=#9156262 - Продавам бална рокля
Благодаря за инфото, но сега пък прочетох, че по таблиците, по които аз съм изчислявала не било както трябва, а трябвало да се изчисли така: мериш си обиколката точно под гърдите, прибавяш 13см, ако е нечетно или 10 см. ако е четно числото и това е размера. По това съм някъде 80АПросто ми се иска вече да не нося бюстие, а сутиен или нещо такова, просто гърдите ми да изглеждат малко по-големи..
3MSC
В голяма грешка си. Мериш си подгръдната и гръдната -например аз съм с подгръдна 71 и гръдна 88 и нося размер С70. Не прибавяш никакви простотии. А относно майка ти, ако те гледа накриво или ти говори глупости от рода, че се правиш на голяма и още си малка, ти й кажи, че като не носиш нищо и гърдите ти се виждат, момчетата в училище си плакнат очите, а ти си береш срама. Знам, че звучи гадно донякъде, но наистина има хора, които не могат да приемат, че детето им расте. Аз съм доволна, че относно това мама винаги ме е разбирала. Успех!
![]()
Аз с бюстие много малко издържах, като започнах да пораствам, ме беше срам вече, защото зърната пак си личат от някои блузи/потници/тениски. Купи си сутиен, но ако искаш по-малък размер.![]()
Да, точно и за това искам да си взема сутиен. Смятам да го направя, но...първо трябва да говоря с майка ми, а винаги като говорим по тези теми най-много ме е срам да започна... (blush)
3MSC
е няма нищо срамно това е нормално тя ще те разбере и тя е минала този период
Благодаря ви много за подкрепата, ще поговоря с нея. Макар, че ми е малко странно да й кажа "Мамо, искам да си купя сутиен", но ще го измисля![]()
3MSC
Защо е нужно да говориш с нея? Аз първият сама си го купих, отиваш, казваш, че търсиш някакви по-малки размери, жената ти показва, гледаш, пробваш, харесваш си и купуваш, не е толкова сложно.
Да, така е, но после като види ще пе пита защо не съм говорила първо с неясложно е и се чудя какво да направя ..
3MSC
купуваш си,слагаш го у вас и и се показваш и си готова.. аз ако бях на твое място така бих постъпила ... а и би трябвало щом имаш нужда от сутиен тя вече да се е досетила .. мен като бях по малка насила ме накараха да го сложа така че не вярвам да има нещо против
Щом вече смяташ, че имаш нужда - действай. Не си задължена да говориш с майка си , напълно нормално е да отидеш и да си го купиш сама. Има всякакви размери - предполагам , че ще намериш и най - удобния и за тебе размер.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Момичета, много благодаря за съветите!![]()
Днес отидох в магазина - наистина имаше всякакви размери, но разгледах в секция teen. Имаше small, medium, large от teen и аз разбирасе си взех small - най-малкия, отидох в нас, пробвах го и едвам се побрах вътреслед това пак се върнах и реших да си взема large и ми пасна идеално (large сигурно отговаря на най-големият размер от чашка А..)!
![]()
3MSC
Е браво и няма нужда да говориш с майка си за това .. достатачно голяма си както казаха .. добре си направила .. като те пита отишла си и си го купила какво толкова .. казваш ,че ти е било неудобно вече като слагаш потници / тениски или там каквото носиш и ,че и другите носят и това е .. ^^
От любопитство..какъв си взе? На мен в началото ми даваше (майка ми) да си вземам само без тва твърдото отдолу.... Т.е. не е точно бюстие но не е и точно сутиен... http://static.etam.com/catalog/produ...601_photo2.jpg
Искаш да кажеш,че ти дава сутиен без банели.Аз ползвам такива за лятото,когато банелите те карат допълнително да се изпотяваш.
Отначало на мен мама ми даде един с половин банели,75А,ама вече ми позволява да си нося един немски.Чашките са В,покрити са целите,отстрани дето е поддържащата лента(май така се казва) има дантела,презрамките могат да се свалят и аз много харесвам тази опция,защото мога да го нося под бюстие или под потници,дето презрамките им са така направени да падат(в някои случаи хората си купуват по-големи потници и е затова,но аз не съм така,просто им е такъв модела ;xx)...
И за да не е спам,разбрах,че авторката си е купила сутиен или бюстие(не можах да разбера,извинявай!).Добре е направила и според мен трябва да отиде и да се покаже на майка си с думите ''Мамо,така и така,срам ме е да нося потници и тениски без сутиен и затова си купих този.''.Успех!
Някои хора никога не се променят!
Te amo mi vida.
Dulce Maria ♥
Да, купих си сутиен без банели от вида, който показа LoveMac.
Казах на мама и тя не реагира лошо, смисъл нормална реакция и всичко е наред, вече съм много спокойна![]()
И отново едно ГОЛЯМО благодаря за подкрепата и съветите :*
3MSC
Много късно се включвам в темата съжалявам за което ;s но аз имам подобен проблем
на мен ми излиза че подгръдната ми обиколка е 65 а гръдната 75 не ги разбирам тези схеми за измерване така че какъв размер сутиен трябва да си купя че ми е за 1ви пътблягодаря ви предварително
Според мен отиди в магазина и кажи на продавачката, че искаш да си купиш сутиен и тя ще ти предложи няколко размера...Влизаш..пробваш и което ти стане си го купуваш..аз на тея таблици не им вярвам..или аз не мога да ги правя, че да излезе правилния размер или не са верни...
Забравих да кажа: Поздравления на авторката...правилно си постъпила..пък и не трябваше да се притесняваш..все пак и майка ти е минала по този път![]()