- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Време ли ми е да нося сутиен?
Малките момичета трябва да носят сутиени. Ако си до 14 годишна възраст - карай майка ти да ти купи. Ако си над 14 е време да спреш да носиш сутиен. Чак докато ти увиснат. В топлите сезони е препоръчително и без блуза. От здравословни съображения, разбира се. ;]
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Zdraveite moqta podgrudna obikolka e oklo 67-70 a grudnata mi obikolka e 72-74,imam li nujda ot sutien i ako imam nujda ot kakuv razmer,moite suo4enichki veche nosqt suten maika mi sushto kazva da sloja no me e sram...
аз си купих и сега не знам какво да кажа на майка ми ( не сме много близки ) и като говорим по такива теми ме е много срам чудя се какво да правя
В голяма грешка си. Мериш си подгръдната и гръдната -например аз съм с подгръдна 71 и гръдна 88 и нося размер С70. Не прибавяш никакви простотии. А относно майка ти, ако те гледа накриво или ти говори глупости от рода, че се правиш на голяма и още си малка, ти й кажи, че като не носиш нищо и гърдите ти се виждат, момчетата в училище си плакнат очите, а ти си береш срама. Знам, че звучи гадно донякъде, но наистина има хора, които не могат да приемат, че детето им расте. Аз съм доволна, че относно това мама винаги ме е разбирала. Успех!
![]()
spored men ne se pritesnqvai kaji na maika sii,tq shte te razbere...pri men maika mi mi kazva da nosq no az ne sum sigurna vsichkite mi suychenishki nosqt
Какво означава не сте близки?! Тя ти е майка и може да не ти е най-добрата приятелка, обаче за сутиена нищо няма да ти каже. Кажи й че си се притеснявала как са ти седяли еди какви си дрехи и не си искала да я занимаваш и си си купила. Кво му е трудното. Не е нещо срамно, което да не кажеш на майка си, колкото и да не сте близки.
Zdraveite,moqta podgrudna obikolka e okolo 70,a grudnata okolo 75,trqbva li mi sytien i koi nomer, maika mi i kazva da nosq no me e sram...
Последно редактирано от lina22 : 09-06-2013 на 06:18
Оф престанете с тея таблици. Не разбрахте ли че нямат значение. Всяка продавачка си разбира от работата и само с поглед ще те разбере за кой номер си. Влезте магазина и кажете на продавачката какво търсите, тя ще ви погледне ще ви даде да пробвате един или два сутиена ще си го платите и готово. Not a big deal at all.
Здравейте на всички.Моля ви отговорете ми.Почти на 14 съм и нося само бюстиета и то от 12 годишна.Гръдната ми обиколка е 77 а подгръдната е 73.Нуждая ли се от сутиен и какво да кажа на майка ми,защото аз миналата година я питах и тя ми каза че ми е рано и нз какво да правя а всички мои приятелки вече носят сутиен.Моля ви помогнете ми кажете ми дали вече съм голяма за сутиен и какво да правя!!!
^ Как така дали вече съм голяма за сутиен?! Ти си решаваш, ако искаш- казваш на майка си и ти купува или отиваш сама и си вземаш, после и го показваш. Тва е голямата философия.
Здрасти. Можеш да носиш сутиен. Твоят размер е между 65A и 70А поне по описанието дето си дала така установих. Ето ти линк към един червен сутиен точно твоят размер http://www.koketna.com/sutieni/sutie...=94&colorId=49 Ето ти и други http://shop.euro-woman.net/105-- Мисля, че ще ти харесат.
Последно редактирано от stefan99s : 01-23-2014 на 14:38
Но незнам какво да кажа на майка ми тя ще ми каже,че съм малка за сутиен
Като ти каже, че си малка, отиваш сама и си купуваш, после и го показваш.
Да,но незнам къде продават качествени сутиени.stefan99s тези сутиени където ми ги показа ми харесаха,но аз се надявах да отида в някой магазин в който има секция teen и от там да си избера,но незнам къде има такъв магазин ако някой знае моля да ми каже![]()
Не е нужно да търсите ''специалния'' за вас магазин и не е нужно да има раздел teen. Според мен в един най-обикновен магазин за бельо ще има от най-малкия до най-големия размер сутиени. Отидете до някой случаен, разпитайте продавачката какво би могла да предложи за вас и ако ви харесват моделите и ви пасват на размера, купете си ги. Не е нужно да разговаряш с майка си на тази тема, нито пък да искаш разрешение. Все пак ако гърдите ти са достатъчно големи, че да прозират през бюстието, значи си за сутиен и майка ти не би трябвало да има проблем с това. А и колкото повече говориш с майка си относно такива неща, толкова по-малко ще те е срам с всеки изминал път, а и тя ще забележи, че си пораснала не само на външен вид, но и на акъл.![]()
Няма определена възраст кога да си сложиш сутиен,когато мислиш ,че вече ти трябва си купуваш и това е.Аз на 12 си купих първия,без майка ми да знае,в началото носех само дрехи с които да не се вижда че съм със сутиен,един ден обаче си казах,,Какво толкова като ме види'' и тя ме видя,казах и така и така и тя ми отговори ,,Ами добре''Успех!!
На 12 ми купиха 2 спортни бюстиета. Сега аз си обикалям по магазините и не се срамувам да си взема сутиени. Не мисля,(защото нямам с какво) че майка ти ще ти се сърди.