- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Някой, който току-що е завършил 9-ти клас?
Здравейте. Сега завърших 8-ми клас и ми дадоха списък с книги за лятото, които ще изучаваме в 9-ти клас. Обаче те са доста и някои от тях доста дебели, затова реших да прочета лятото първите книги, които ще вземем в 9-ти клас и през годината да чета останалите, но никой не познавам, който ги знае в такъв ред. Някой, който е завършил 9-ти клас сега, и има желание да ми сподели?
Много ще съм благодарна.
току що го завърших- преди 2 години
Омир - "Илиада"
Омир - "Одисея"
Старогъцка лирика
Старогъцка драма
Есхил - "Прикованият Прометей"
Софокъл - "Антигона"
Софокъл - "Едип цар"
Библията
Западноевропейско Средновековие
Старобългарска литература
"Панонски легенди"
"Проглас към Евангелието"
"Азбучна молитва"
"За буквите"
"Шестоднев"
"Похвално слово за Кирил"
Апокрифна книжнина
Търновска книжовна школа
Старобългарският роман
Еврипид - "Електра"
Еврипид - "Медея"
^не съвсем.. значи
Илияда
Едип Цар
Антигона
Прикования Прометей
Електра
от Библията:
Стар завет, Нов Завет
Религиозни Жанрове
Богословски трактати
Средновековна литература
Старобългарска литература
по-добре си намери от някъде христоматията, вместо да четеш всичко това..
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free
Може ли някой да препоръчана христоматия.. Гледам, че има на всички издателства Булвест, Просвета и тн, ама аз искам някоя универсална щото не знам какъв ще ни е учебника. То не че се разлличават много ама айде. ;д
О, много ви благодаря. Но се чудех, различно ли са подредени в учебниците в зависимост от различните издателства?
едва ли са различно подредени.. мисля, че на Просвета е най-добре, но пък нямате ли вече списъците с учебници в сайта на училището? .. а и издателството ще е такова, каквото и тази година.. смисъл, по какъвто учебник сте били до сега, такова би трябвало да е и следващата
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free
Ами, сега погледнах учебника си, на Просвета е.
Благодаря отново, ще видя и в сайта.
Току-що погледнах и естествено нямам късмет:
Моля да ни извините !
Страницата е в процес на разработка.
Последно редактирано от don't say anything. : 07-02-2012 на 18:44
От всички класове в 9ти литературата беше най-гадна![]()
Добре, сега на първото или второто мнение да се доверя?
Еди съвет: започни със старогръцката и по- конкретно "Илиада", след нея другите от този тип те са първи при всички положения после Библията и накрая са старобългарските.
На нас Библията ни казаха, че през лятото няма смисъл да четем.
Всичко е голяма скука, ако нямаш желание, не ги чети.![]()
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
Нямам никакво, ама няма как. Трябва да ги чета, в 9-ти клас какво ще правя? Плюс това ни искат водена тетрадка, в която да пише примерно кой е Омир, какво означава името му, с какво е свързано, всичко за боговете и т.н.
Аз завърших 9 клас туко-що..
Започни с "Илиада",която не е особено интересна. "Антигона" е единствената,която ми хареса. И да,Библията и на нас ни бяха казали да не я четем. Таа,аз бях чела супер малко книги през лятото,но през учебната година прочетох откъсите,които изучавахме. Тая година ще ти е ужасно тъпо по литература.
(Добре,че се свърши!)
Ох, наистина се очертава да бъде тежко, само по литература като гледам какво ще е, се хващам за главата. А разказвателните на английски + нови предмети испански и психология? Тотално съм я закъсала.![]()
![]()
![]()
bitch please, знаете ли в 10 клас литературата ква е?!?!? ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКА БОЗАААА!!! тва Шекспир не знам кво толкова го хвалят, ама Хамлет е такава простотия, Дон Кихот е малко по-добре, ма пак е тегав за четене, филма става
Джовани Бокачо, Данте Алигери...изобщо тва са отнесени Ренесансови автори...в 9 клас ми беше 1000000 пъти по интересна литературата и по-лесна от тая в 10-ти...
то аз като цяло мразя литературата, било то чужда или българскамного рядко нещо да ми хареше...МРАЗЯ ЯВОРОВВВВ!!!! PUKE