- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как се прави....СПИСАНИЕ?
Здравейте!Ами искам да ви попитам как се прави...СПИСАНИЕ?Всичко започна,когато с една приятелка решихме да си направим нещо като списание.Имаме много свежи идеи,но проблема е,че не знаем как се прави списание...Та искам да ви попитам за идеи.Предварително благодаря.
Епаа, трябва да има съдържание, може комикс, рубрики, игри, вицове, историйки. Групирате си идеите в рубрики, които записвате в съдържанието и воала.
always late but worth the wait!
Не ми е ясно как ще направите списание, понеже майка ми има издателство и прави 2 списания. За тяхното създаване ти трябват хора, които пишат статии, графични дизайнери за изображенията, полиграфисти за оформлението и, за да може да подготвят списанието за печат. Пари, за да заплатите в избраната от вас печатница и още много неща. Списанието на майка ми и докарва около 55,000лв на брой като после към 30/40,000лв отиват за създаването на следващия брой, а остатакът отива за заплати на служителите. За да създадете сериозно списание ще са ви нужни и доста пари. Не е толкова лесно. Ще е хубаво да вмъквате реклами, като по този начин списанието ви ще печели солидни пари от рекламите. Хубаво е те да са свързани с основната тема на списанието. Примерно, ако ще е за мода нека списанията да са за дрехи,козметика и стил. Трудно е да си намерите рекламодатели, но не е невъзможно.
Пораснете. Или си го издавайте на роднините. "Свежи идеи" - за колко? 2 или 3 броя? И за какво мислите списанията са с екипи от по колко хора? И тези хора имат висше образование по специалността си?
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Ако искате истинско списание, имам в предвид като "Браво", "Хай клуб" и т.н., ще ви трябват пари. А на тази крехка възраст, в профила ти пише, че си на 11, няма откъде да ги намерите. Особено в такова голямо количество. Защо не си създадете онлайн списание? Няма да печелите от него, но за сметка на това ще се забавлявате, а и идеите ви ще видят бял свят. Чрез Facebook, Twitter и другите социални сайтове ще можете да привличате читатели. Но и тук ще ви трябват специалисти, поне някой, който разбира от Photoshop, а в наши дни такива хора има много.
Ето ви един пример със списанието на Хога (Хогуортс-БГ) - "Дрънкало". http://hogwartsbg.com/spisaniya/drynkalo/index.html
Успех!
Едит: Имам в предвид нещо съвсем аматьорско, естествено. Не очаквайте световна слава още в пети клас.
Вие пък за какво се святкате?
Какво като са малки.. за тази възраст може пък да имат нещо в главицата.
Аз в 5-ти клас колко идеи имах.. и някои от тях продължавам да си ги развивам и до сега.
Он топик: Може да си направиш онлайн списание с твоята приятелка както предложи Smile. Не вярвам на тази възраст да постигнете нещо със истинско списание. Всъщност има една опция, която би ви помогнала да работите в екип, заедно с други ученици от училище. Може да предложите на класния ви ръководител да направите списание за учениците във твоето училище, което да съдържа това, това и това... т.е. каквото имате като идеи и да го "издавате" (чрез принтиране :Д) 1 път на месеца. Може да включва победители от някои конкурси, да обявява други, за да бъдат всички доволни ако примерно са изпуснали нещо да чуят в клас относно някоя училищна дейност. Също може да сложите хороскопи, за момичетата и нещо по-така за момчетата (пр. статии за новите тенденции на моторите сред учениците навършили 16 години и вече с книжка, съвети за нещо.. и така.. при тях е малко по-трудно, защото не знаеш дали 100% ще се хареса.. ;д) Примерно може списанието да е по 10-15 странички в началото и ако има успех да го докарате на 20 и да спрете за момент, когато точно не се търси най-много, да сложите нещо по-голямо.. ексклузивно интервю със някой по-известен, който е бил във вашият град. Вярвам, че би имало доста начини да ви помогнат и ученици по-големи от вас и учители, които са по-ентусиязирани във подобни дейности.
Успех, дано съм помогнала..![]()
*сън*
fUcKsMiLe даде много хубава идея, наистина може да я реализирате.Аз пък си мисля по ника на alex970, че е на 15, но както и да е. Само не разбрах, защо я нападате, и на 11 г. да е, какво от това, защо пък не се опита да направи нещо. Истинско списание, както казаха на тази крехка възраст трудно да направите, но ще ви трябва най-малко финансова помощ от някой. Друга идея също е онлайн списанието, но трудно е да печелите от него, трябва да сте по-на "ти" с IT технологиите.
![]()
УСПЕХ!
Стига сте пълнили главата на момичето с глупости като не знаете как стоят нещата. В моето училище има традиция всеки месец да се издава вестник. Едно на ръка, че и като дизайн си е аматьорско и АБСУРД да стане за пред широка публика. Иначе е интересно, публикуват се неща за училището, анети, снимки, хороскопи, вицове.. Черно бял е, само по някога вдигат цената ако корицата примерно я направят цветна. Купува се доста, въпреки, че не достатъчно. Всеки месец се правя заявка за тези вестници, на места, където ще излезе по-евтино и прочие. От години е това, а все още е инвестиция за училището. Те дават допълнителни пари за да се издава този вестник + събраните от предния брой. Приходи няма, всичко е на минус, но си е традиция. Вие няма от къде да извадите едно 500лв примерно, защото в по-малък тираж едва ли някой ще ви се навие. И ние в 5ти клас имахме мерак да правим нещо като допълнение от 3-4 страници към въпросния вестник на училището, но седнаха и ни обясниха, че това няма как да стане. Стегнете си и си правете нещо си за вас, за приятелите ви, за роднините.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Поздравления.
Има ли желание - има начин, ти си доказателството за това.
Пф.. нова мания ? Ахах. Първо ако наистина искате да си направите списание, защо не започнете първо онлайн !?Както предложи по-отгоре * Smile * направете си едно онлайн списание
Успех
![]()
Не е казано ,че трябва да ходят в печатници,в издателства и т.н ..Могат просто да си го направят ръчно и да направят няколко копия и готово .Вие взехте нещата много навътре .Все едно ..
Графичен дизайн малко хора могат да правят, пък камо ли на 11 г.
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Za online spisanieto az li da si napravq sait.
В 3.-4. клас издавахме с една приятелка списания правени на ръка.Голям цирк беше, но поне се забавлявахме. Аматьорска работа беше нашата. Успех с вашето списание!
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
можеш ли да го снимаш и да го качиш тук?много ми е интересно как се е получилоуспех ви желая за напред
А защо не пробвате да си направите блог/сайт?
По-лесно е и ще можете да го разпространите по-бързо из "нета"
Успех,миличка ^^
Не искам да те отчайвам, но вече съм пробвала това и за деца тази идея не е много успешна.... ;(
Съветът ми към теб е да си намериш един добър екип, който няма да те изостави и т.н. Тъй като нашата работа стана, че аз направих дизайна (разбирам от фотошоп, индезиндж и т.н и за друго не ставах ;д) и имахме 4 журналиста, 2 редактора, 1 астролог ;д и спамер на темата в скайп ;д. Направихме един брой, но така и не успяхме да го пуснем.
1-во, защото нито едно изде.ателство не ни отговори.
2-ро, защото следмица след направата на всички им омръзна и т.н.
Но идеята за онлайн е добра. Можеш да не печелиш, но хората виждат идеите ти.
П.С Ако ти е готово списанието- прати ми линк към сайта, в който си го качила, а аз ще го рекламирам в сайта и във форума ми!![]()
П.С 2: Колкото по-голяма реклама правиш на списанието, толкова повече почитатели ще имаш! (ако е добре и ще дам пример със сайта ми, в който не съм влизала вече от седмица заради учене по матури)
Пожелавам ти успех и търпение, за направата му!![]()