- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи Седмокласници 2012/2013
Аз тази година бях седмокласничка.. Изпитът не беше никак труден както всяка година, така че няма за какво да се притеснявате..Освен това тази година за пръв път бяха включени задачи PISA и беше стресиращо, все пак даже учителите си нямаха на идея за какво става въпрос.. Така че не се притеснявайте!
явно там за тва у-ще балът се свормира по различен начин
Две прости правила:
1.Пишете грамотно.
2. Научете си триъгълниците през годината.
Това ще ви трябва най-много. Късмет!
"Andrea, Runway is a fashion magazine, so an interest in fashion is crucial." -The Devil wears Prada
Искам да споделя!И аз тази година ще съм 7клас, обаче тези матури ме притесняват адски много! От 5кл. имам огромното желание да влезна във 1ва Испанска - а там бала е бая висок! Попринцип си уча, дори 6кл. завърших със 6.00, обаче нещо много ме стресират тия изпити! Всичките ми приятелки ще ходят на уроци в група от началото на годината, пък аз ще ходя на индивидуални най-вероятно от края на втория срок - това също може би ми повлиава! Все казват, че във въпросната група "Веди" 98% ги приемат там където искат. Ии затова ..! ... А може би просто всички толкова говорят как 7клас бил най-ужасния и трябва МНОГО да учиш, че просто ние се безпокоим излишно!
) - Не знам
![]()
Принципно (поне при мен беше така) срочната такса за Веди се равняваше на 1 месец частни уроци по БЕЛ и математика. Но разликата си личеше, защото на частните уроци имаш - индивидуално внимание, по чести уроци и в удобно за теб време, наблягане на по-слабите ти страни и допълнително развитие на силните, за разлика от курса, където се хвърчи през материала, което далеч не е приятно, индивидуалното внимание е малко, а групите са големи - все едно си на училище. Веди са добри, но частните уроци ги превъзхождат. Когато си на курс се изискват в пъти повече усилия, сравнено с когато ходиш на частни уроци, за упражнения у дома за постигането на еднакъв резултат.
абе хора вие къде мислите да ходите след седми клас? Става въпрос за пловдив
В София как не се бъркате с всички тези училища не знам ;дд
Ох, боли ме живота ;дд 14 дни до Страшния съд..добре де, преигравам, но не искаам! Не искам седми клас вече... ох ;д И се изнервям допълнително заради новите учители.....ужасс ;дд На всичкото отгоре нищо не съм купила за училище ;д и чанта нямам даже ;д
И аз викам има време има време и все за това мисляЗапочвам да ставам някакъв манияк xD ;D
Аз пък си казвам няма време, няма време и веднага се хващам да преговоря нещо. Но не мога да отрека, че през по-голямата част на деня, мислите ми са все натам. Нямам търпение да започна у-ще, за да остана отново без почти никакво свободно време, през което да мисля за това...
Леле.. 98% от Веди О.о Дано.. аз миналата година ходих там, тази също ще ходя..
И аз съм се насочила към езиковите по-специално 9 ФЕГ.. Ако дадете някакви отзиви за нея ще съм ви супер благодарна!
Ии за английския сте прави - аз от първи клас го уча в училище, ходя и на уроци и е просто безсмислено да отида в английска гимназия и 1-2 години (ако не и повече) си дъвча едно и също..
Брат ми ще е 9ти клас в 9та ФЕГ и е много доволен. През тази учебна година, която мина учеше по 20 часа Френски Език на седмица. Каза, че учителите са много опитни и наистина си разбират от работата. Също така в част от тези 20 часа му преподаваше и французойка. И общо взето той за 1 уч. година научи основата на френския език. За 1 година взе А1 и Б1 степен на език. И ако имаш конкретни въпроси питай ;Д![]()
И аз исках във Веди , но разбрах , че КЪДЕТО и да уча .. ако уча както си трябва ще ми се получат нещата .. проблема заради който не искам вече Веди е , че си в класДруги са си нещата като ти обясняват на теб
![]()
И аз съм записан на Веди. Още от 5 клас исках там, защото съм чувал, че са най-добрите и съм сигурен, че ще оправдаят очакванията ми. И аз мисля, че АЕ трябва да остане 2-ри чужд, а като първи да избереш някой нов. За мен това ще е НЕ, решил съм го!
За нищо на света не искам в езикова. Насочил съм се към НТБГ,НФСГ или СГСАГ(Строителство и Архитектура). Просто не виждам смисъл да уча в езикова...Да вярно ще знам един език перфектно, но в тези гимназии освен език на много добро ниво ще мога да науча и някаква професия. Плюс това език може да научиш и от курсове, ако искаш нещо повече, но като си учил в такава гимназия, ще знаеш и друго нещо...
KrisoBG ти си мой човек, на същото мнение съм като теб. Тая година ще съм зайка в СГСАГ. Догодина ако решиш да си в строителния и те приемат, чакам те =D
П.С. Не се вманиачавайте в тия курсове. Ако имате възможност да избирате между курсове и частни уроци изберете частни уроци. Плюсовете са хиляди. А попринцип за да изкарате хубав бал, не е нужно да ходите на каквито и да било. Аз тази година изкарах 33,321, което според мен си е супер, без такива неща. Само излишни разходи. Ако българският или математиката ви куцат или имате гаден учител, разбирам да ви записват, но ако сте си добре, достатъчно ви е да слушате в час и упражнения да правите е достатъчно. Ако нещо не разбирате, отивате на консултация. . Ако сте тръгнали към 91 НЕГ може и да са ви от полза, но иначе не мисля.
Последно редактирано от weenonas : 09-03-2012 на 12:23