- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи Седмокласници 2012/2013
Мерси много на TheBeatles и zlatko98!!! Окончателното решение ще го вземе след като мине изпита и разбера колко ми е бала, разбира се. За сега важното е, че съм си добре в училище по български и математика. Притеснявам се, че съм доста нерешителна, много се колебая и взимам ужасно трудно решенияя..А за 9 ФЕГ може ли малко повече информация?
Уау, какво всички толкова се впрягате с тея изпити и матури? Много по-добре си е в по-малък град като мен - където има само 2 гимназии и там някакви СОУ и ОУ-та. Че и на частни уроци о.О лелеее.
При теб може да е по-лесно, но тук конкуренцията е голяма и трябва наистина да покажеш наистина на какво си способен. А ако имаш амбиции за свястно даскало трябва да се ходят на уроци - аз например ходех от 6ти клас на уроци, но като излязоха резултатите видях, че си е заслужавало![]()
Мхм.. Това с "елитните" гимназии не го разбирам. Училище като училище. Тя матурата ти е върху учебния материал - ако слушаш в час, няма нужда да натоварваш бюджета на родителите си с по 20-30 лева за уроци. Ако си мислиш, че тук, в по-малкия град, няма нужда да покажеш всичко от себе си, се лъжеш много. И не си мислете, че съм някой двойкаджия (може да съм прост, но не съм и това) - тази година взимам основна стипендия от "1000 стипендии". Според мен частните уроци са нужни само, ако си изпуснал нещо много важно и не можеш, не можеш да го разбереш. Вече за отделните специалности си е задължително да си ходил на нещо допълнително.
Елитна гимназия значи да учиш в училище, което не е пропаднало като някои други. А относно допълнителните уроци, те винаги ще са нужни, особено на един седмокласник. Каквото и да ми говориш, не можеш да ме убедиш в противното. Защото в училище няма достатъчно време за повече упражнения и т.н. Освен това в един клас учениците са много повече и са на различно ниво. В курсовете материала се взима по-обобщено, ако някой нещо не е разбрал му се обяснява, правят се много повече тестове и упражнения, учениците се разделят на групи според знанията и са много по-малко от колкото в клас и т.н. Освен това пробните изпити са безплатни. И не ние товарим бюджета на родителите си, а те го правят за нас.
Подкрепям .. а и .. сигурна съм , че 50 процента от нас нямаме нужда от уроци .. просто искаме да бъдем сигурни
Това е част от нашето бъдеще и не можем да го поставим на карта !
И за родителите ни съм съгласна .. да може да дават пари , но после децата им ще учат в училища и после ще работят нещо което им харесва
Колкото и странно да звучи .. от този избор зависят много неща !![]()
За мен е излишен този спор. Хубаво не ходи на уроци, никой не те кара. И точка по въпроса.
Някой ще ходи ли на олимпиадата ?
Аз сигурно ще ходя![]()
Бтв утре ни е класното по български :s стискайте палци ^^
А на класното по математика имам 6 ^^
Аз ще ходя в събота по математика, реших теста от миналата година и горе/долу са ми верни нещата. 4 часа няма как да издържа ама ще се пробвам.аа по български, химия и физика някой знае ли кога са, че мисля да отида и на тях
И аз реших теста от миналата година, и на мен са ми горе-долу верни.Но там ще имам цели четири часа, се ще мога да измисля нещо. Мисля, че ще мина първи кръг.
Знам само, че в началото на февруари или края на януари ще има по биология.
И аз ще ходя .. и дано успеем всички :сс
Иначе класно правихме по български , но още не ги е казала оценките а по математика ми е утре :зз
дано се справя ! д;
Ако по БЕЛ и математика имам 6,а примерно по всички други предмети имам 3-4 :Д ПРИМЕРНО нали ако ще кандидатствам в езикова тия 3-4 не ми се бъркат ? Също така ако имам 5 по БеЛ и 6 по Математика мога ли да вляза в 1ва и 2ра немска и 1ва и 2ра английска ?
Здравейте и от мен. И аз съм 7 клас и почвам да следя темата. Много искам да вляза в НТБГ и ако ми се усмихне късмета, относно влизането предмети като биология, история, химия, физика, география, музика и т.н. влияят ли по някакъв начин на класирането ми? Почти убеден съм, че не, но все пак да попитам. Знам, че не бива да се отпускам по останалите предмети освен математика и БЕЛ, защото иначе ще си прецакам дипломата за основното. Слава богу с математиката засега добре се понасяме, имам 6 на класното, но много се притеснявам за БЕЛ, всичките разсъждения, анализи, термини, а госпожата още не ни е върнала класните :/ На вас как ви се струва биологията? Защото според мен е отвратителна![]()
Аз ще правя класни чак след ваканцията.
Значи .. ами оценките от дипломата могат да те прецакат в един много рядък случай и това е ако ти и например , някой друг седмокласник ( откъдето и да е ) имате един и същи бал и сте на прага на влизането в гимназия .. влиза този с по-хубава диплома.. така че и това го имай наумИначе мисля , че за друго не те бъркат ..
По другия ти въпрос .. ами зависи от изпитите колко точно ще изкараш и колко е бала в съответната гимназия .. 1-ва и 2-ра Немска , трябва много да се напънеш , за 1-ва и 2-ра английска мисля , че и петици ще ти стигнат , но все пак всичко е ОТНОСИТЕЛНО![]()
Еми .. то си е въпрос на късмет и дали те мързи ;дд
Ако имаш добър учител , който може да обяснява само да го слушаш стига .. но все пак , учене му е майката![]()