.
Отговор в тема
Страница 21 от 81 ПървиПърви ... 111718192021222324253171 ... ПоследнаПърви
Резултати от 501 до 525 от общо 2018
    Повече от фен Аватара на zlatko98
    Цитирай Първоначално написано от TheBeatles Виж мнението
    Сори, че ви се намесвам в темата, 8 клас съм, но предполагам, че мнението ми ще е от полза. Та за 91 и 73 - определено 91 НЕГ е по-добра откъм обучение. Просто нивото на преподаване е с една идея по-високо. Разбира се, и бала е по-висок. За материална база не знам. За първа и втора английска не съм запозната с обучението, някои твърдят, че първа била по-добра. НПМГ е най-добрия вариант ако си се ориентирала към природните науки - химия, биология, география, физика евентуално математика. Аз за първа година уча в НПМГ с профил Биология и мога да кажа само хубави неща - преподавателите са на високо ниво, обучението също. Надявам се да съм помогнала.
    + В 73то базата е по-добра, но дотам. Наистина в 91во обучението е на много по-добре ниво. По-добре изкарай бал и тогава мисли по-сериозно, защото ти може да искаш, но ако изкараш 29.... Успех и дано догодина да си в желаното училище

Мерси много на TheBeatles и zlatko98!!! Окончателното решение ще го вземе след като мине изпита и разбера колко ми е бала, разбира се . За сега важното е, че съм си добре в училище по български и математика. Притеснявам се, че съм доста нерешителна, много се колебая и взимам ужасно трудно решенияя..А за 9 ФЕГ може ли малко повече информация?

anonymous895156
    Guest
    Уау, какво всички толкова се впрягате с тея изпити и матури? Много по-добре си е в по-малък град като мен - където има само 2 гимназии и там някакви СОУ и ОУ-та. Че и на частни уроци о.О лелеее.

Повече от фен Аватара на zlatko98
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Уау, какво всички толкова се впрягате с тея изпити и матури? Много по-добре си е в по-малък град като мен - където има само 2 гимназии и там някакви СОУ и ОУ-та. Че и на частни уроци о.О лелеее.
    При теб може да е по-лесно, но тук конкуренцията е голяма и трябва наистина да покажеш наистина на какво си способен. А ако имаш амбиции за свястно даскало трябва да се ходят на уроци - аз например ходех от 6ти клас на уроци, но като излязоха резултатите видях, че си е заслужавало

anonymous895156
    Guest
    Мхм.. Това с "елитните" гимназии не го разбирам. Училище като училище. Тя матурата ти е върху учебния материал - ако слушаш в час, няма нужда да натоварваш бюджета на родителите си с по 20-30 лева за уроци. Ако си мислиш, че тук, в по-малкия град, няма нужда да покажеш всичко от себе си, се лъжеш много. И не си мислете, че съм някой двойкаджия (може да съм прост, но не съм и това ) - тази година взимам основна стипендия от "1000 стипендии". Според мен частните уроци са нужни само, ако си изпуснал нещо много важно и не можеш, не можеш да го разбереш. Вече за отделните специалности си е задължително да си ходил на нещо допълнително.

Цитирай Първоначално написано от the SUPER gnome Виж мнението
    Мерси много на TheBeatles и zlatko98!!! Окончателното решение ще го вземе след като мине изпита и разбера колко ми е бала, разбира се . За сега важното е, че съм си добре в училище по български и математика. Притеснявам се, че съм доста нерешителна, много се колебая и взимам ужасно трудно решенияя..А за 9 ФЕГ може ли малко повече информация?
    И аз се интересувам от двете немски и 9 ФЕГ ... най -вече 9 ФЕГ , защото всеки различно казва )
    Ако някой учи там или знае какво е .. ще съм благодарна да видя как е обучението там )

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Мхм.. Това с "елитните" гимназии не го разбирам. Училище като училище. Тя матурата ти е върху учебния материал - ако слушаш в час, няма нужда да натоварваш бюджета на родителите си с по 20-30 лева за уроци. Ако си мислиш, че тук, в по-малкия град, няма нужда да покажеш всичко от себе си, се лъжеш много. И не си мислете, че съм някой двойкаджия (може да съм прост, но не съм и това ) - тази година взимам основна стипендия от "1000 стипендии". Според мен частните уроци са нужни само, ако си изпуснал нещо много важно и не можеш, не можеш да го разбереш. Вече за отделните специалности си е задължително да си ходил на нещо допълнително.
    Елитна гимназия значи да учиш в училище, което не е пропаднало като някои други. А относно допълнителните уроци, те винаги ще са нужни, особено на един седмокласник. Каквото и да ми говориш, не можеш да ме убедиш в противното. Защото в училище няма достатъчно време за повече упражнения и т.н. Освен това в един клас учениците са много повече и са на различно ниво. В курсовете материала се взима по-обобщено, ако някой нещо не е разбрал му се обяснява, правят се много повече тестове и упражнения, учениците се разделят на групи според знанията и са много по-малко от колкото в клас и т.н. Освен това пробните изпити са безплатни. И не ние товарим бюджета на родителите си, а те го правят за нас.

Подкрепям .. а и .. сигурна съм , че 50 процента от нас нямаме нужда от уроци .. просто искаме да бъдем сигурни
    Това е част от нашето бъдеще и не можем да го поставим на карта !
    И за родителите ни съм съгласна .. да може да дават пари , но после децата им ще учат в училища и после ще работят нещо което им харесва
    Колкото и странно да звучи .. от този избор зависят много неща !

anonymous895156
    Guest
    Елитна гимназия значи да учиш в училище, което не е пропаднало като някои други. Може би. А относно допълнителните уроци, те винаги ще са нужни, особено на един седмокласник. С амбиции да е първи по бал в страната. Каквото и да ми говориш, не можеш да ме убедиш в противното. Така е. Защото в училище няма достатъчно време за повече упражнения и т.н. Ако учителите на някого не подбират достатъчно добре материала, това не значи, че навсякъде е така. Може би проблемът е от липсата на достатъчно учебни часове по дадения предмет. Освен това в един клас учениците са много повече и са на различно ниво. Така е. В курсовете материала се взима по-обобщено, ако някой нещо не е разбрал му се обяснява, правят се много повече тестове и упражнения, учениците се разделят на групи според знанията и са много по-малко от колкото в клас и т.н. Ами като взимат 20 лева на урок и това правят. Иначе - да, това е голям плюс. Освен това пробните изпити са безплатни. И не ние товарим бюджета на родителите си, а те го правят за нас.Често не дават парите си с радост. Излишно е ученик без никакви проблеми да се товари с частни уроци, наред с всичките си извънкласни дейности.
    Успехът на един ученик зависи от средата, в която е попаднал - семейство, съученици, учители. Ако всичко е идеално и пак не се справя, то трябва да търси проблема в себе си.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от prettymonster Виж мнението
    И за родителите ни съм съгласна .. да може да дават пари , но после децата им ще учат в училища и после ще работят нещо което им харесва
    Доста наивно прозвуча. Тоест, тъй като в радиус от 90 км от мен няма елитни училища, аз няма да работя нещо, което ми харесва? Не си мислете, че ако някоя гимназия е не-елитна, е пропаднала!

За мен е излишен този спор. Хубаво не ходи на уроци, никой не те кара. И точка по въпроса.

За мен е излишен този спор. Хубаво не ходи на уроци, никой не те кара. И точка по въпроса.
    !

Повече от фен
    Някой ще ходи ли на олимпиадата ?

Голям фен Аватара на Elli *
    Аз сигурно ще ходя
    Бтв утре ни е класното по български :s стискайте палци ^^
    А на класното по математика имам 6 ^^

anonymous895156
    Guest
    Явно двамата не разбирате какво искам да ви кажа. Няма и да разберете. Лек ден!

Цитирай Първоначално написано от Ramona Виж мнението
    Някой ще ходи ли на олимпиадата ?
    На коя от всички? Иначе в близките две седмици ще ходя по история и математика.

Аз ще ходя в събота по математика, реших теста от миналата година и горе/долу са ми верни нещата. 4 часа няма как да издържа ама ще се пробвам. аа по български, химия и физика някой знае ли кога са, че мисля да отида и на тях

Повече от фен
    И аз реших теста от миналата година, и на мен са ми горе-долу верни.Но там ще имам цели четири часа, се ще мога да измисля нещо. Мисля, че ще мина първи кръг.
    Знам само, че в началото на февруари или края на януари ще има по биология.

И аз ще ходя .. и дано успеем всички :сс
    Иначе класно правихме по български , но още не ги е казала оценките а по математика ми е утре :зз
    дано се справя ! д;

Ако по БЕЛ и математика имам 6,а примерно по всички други предмети имам 3-4 :Д ПРИМЕРНО нали ако ще кандидатствам в езикова тия 3-4 не ми се бъркат ? Също така ако имам 5 по БеЛ и 6 по Математика мога ли да вляза в 1ва и 2ра немска и 1ва и 2ра английска ?

Здравейте и от мен. И аз съм 7 клас и почвам да следя темата. Много искам да вляза в НТБГ и ако ми се усмихне късмета, относно влизането предмети като биология, история, химия, физика, география, музика и т.н. влияят ли по някакъв начин на класирането ми? Почти убеден съм, че не, но все пак да попитам. Знам, че не бива да се отпускам по останалите предмети освен математика и БЕЛ, защото иначе ще си прецакам дипломата за основното. Слава богу с математиката засега добре се понасяме, имам 6 на класното, но много се притеснявам за БЕЛ, всичките разсъждения, анализи, термини, а госпожата още не ни е върнала класните :/ На вас как ви се струва биологията? Защото според мен е отвратителна

Повече от фен
    Аз ще правя класни чак след ваканцията.

Цитирай Първоначално написано от (-_-) Виж мнението
    Ако по БЕЛ и математика имам 6,а примерно по всички други предмети имам 3-4 :Д ПРИМЕРНО нали ако ще кандидатствам в езикова тия 3-4 не ми се бъркат ? Също така ако имам 5 по БеЛ и 6 по Математика мога ли да вляза в 1ва и 2ра немска и 1ва и 2ра английска ?
    Значи .. ами оценките от дипломата могат да те прецакат в един много рядък случай и това е ако ти и например , някой друг седмокласник ( откъдето и да е ) имате един и същи бал и сте на прага на влизането в гимназия .. влиза този с по-хубава диплома.. така че и това го имай наум Иначе мисля , че за друго не те бъркат ..
    По другия ти въпрос .. ами зависи от изпитите колко точно ще изкараш и колко е бала в съответната гимназия .. 1-ва и 2-ра Немска , трябва много да се напънеш , за 1-ва и 2-ра английска мисля , че и петици ще ти стигнат , но все пак всичко е ОТНОСИТЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от hristo99 Виж мнението
    Здравейте и от мен. И аз съм 7 клас и почвам да следя темата. Много искам да вляза в НТБГ и ако ми се усмихне късмета, относно влизането предмети като биология, история, химия, физика, география, музика и т.н. влияят ли по някакъв начин на класирането ми? Почти убеден съм, че не, но все пак да попитам. Знам, че не бива да се отпускам по останалите предмети освен математика и БЕЛ, защото иначе ще си прецакам дипломата за основното. Слава богу с математиката засега добре се понасяме, имам 6 на класното, но много се притеснявам за БЕЛ, всичките разсъждения, анализи, термини, а госпожата още не ни е върнала класните :/ На вас как ви се струва биологията? Защото според мен е отвратителна
    Много гадно е обяснено всичко .. сякаш някой гений ще го чете ;/ .. иначе не е толкова трудно ако малко седна да уча и слушам госпожата в клас

Цитирай Първоначално написано от prettymonster Виж мнението
    Много гадно е обяснено всичко .. сякаш някой гений ще го чете ;/ .. иначе не е толкова трудно ако малко седна да уча и слушам госпожата в клас
    Затова казвам, че по литература не ме бива много

Еми .. то си е въпрос на късмет и дали те мързи ;дд
    Ако имаш добър учител , който може да обяснява само да го слушаш стига .. но все пак , учене му е майката

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си