.
Затворена тема
Страница 19 от 102 ПървиПърви ... 91516171819202122232969 ... ПоследнаПърви
Резултати от 451 до 475 от общо 2539
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    А защо, след като оценката от дипломата ми ще е 6.00, а на матура няма как да изкарам толкова.

therichbitch, иска ми се да е специалност, която е малко по-обща, а не само маркетинг. Има ли голяма разлика между бизнес администрация и стопанско управление?
    Това е една и съща специалност, преди се е казвала бизнес администрация, сега се казва стопанско управление. Но няма никаква разлика и с икономиката.. е, те учат малко повече статистика и имат един предмет икономически теории, но другите ни предмети са еднакви г/д.
    Написах ти толкова подробно, не за да те отказвам, тъй като не те познавам много добре, но според мен няма да ти хареса много. Все точни науки се учат, а ти би била мн добра и в нещо, което е с по-'хуманитарна' насоченост. Маркетингът и рекламата не че ве водят хуманитарни, но предразполагат към въображение и креативност, а те при нас са застъпени само в края на 4ти курс.

Аз въпреки че съм кандидатствала там (като резервен вариант, добре, че не се записах финанси, счетоводство и контрол ) съм с адски мн резерви спрямо УНСС. Те там почти нямат изпити (тези, които могат да се освободят с контролно). При нас няма освобождаване и такива ми ти екстри.

АКо избереш да учиш с немски, то икономика с немски няма де, вероятно ще имаш проблем с математиката. Учи се по немска програма, а тя е леко странна.

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Аз въпреки че съм кандидатствала там (като резервен вариант, добре, че не се записах финанси, счетоводство и контрол ) съм с адски мн резерви спрямо УНСС. Те там почти нямат изпити (тези, които могат да се освободят с контролно). При нас няма освобождаване и такива ми ти екстри. .
    Преди да се изкажа ще кажа, че Не се заяждам. Щот преди сме се леко заяждали, та да кажа ;д
    Имаш ли някаква идея как се освобождава от изпит? И че за по-сериозните предмети или няма такава опция, или заради трудността на самия предмет е почти невъзможно да се освободиш?

Град
    Sofia
    Имам идея, затова съм го написала.
    Имам познати там и съм им решавала редоно контролни по 'сериозни' предмети. Сториха ми се елементарни. Всеки мери според собствения си аршин.
    Изказаното не е базирано на славата, която се носи на УНСС, просто знам как стоят нещата и за съжаление това клише се потвърждава.
    П.П. Това са 'преди'-то не го разбрах, ама айде..

Голям фен Аватара на krisence
    Аз нещо заглеждам Стопанско управление в СУ и Маркетинг в УНСС.
    Погледнах изпитите по математика, не ми се виждат непосилни.
    В СУ минималният бал за момиче миналата година е бил 29.7/36. Изкарвам повече от това дори да имам 5 на изпита по език и 4 по математика. Другите две оценки са дипломна математика и дипломен език.

Съжалявам за въпроса, но къде видя баловете в СУ ?
    Ако не знаеш - ще ти покажа, ако не можеш - ще те науча, а ако не искаш - ще те принудя!

Имам идея, затова съм го написала.
    Имам познати там и съм им решавала редоно контролни по 'сериозни' предмети. Сториха ми се елементарни. Всеки мери според собствения си аршин.
    Изказаното не е базирано на славата, която се носи на УНСС, просто знам как стоят нещата и за съжаление това клише се потвърждава.
    П.П. Това са 'преди'-то не го разбрах, ама айде..
    Хубаво, за теб лесни, за мен не.
    Явно съм доста глупава.
    Колкото до "преди"-то .. Спорили сме в една тема, за тъпи работи, та го казах това с идеята, че не искам да се повтаря.

Град
    Sofia
    Интерпретирай го, както пожелаеш.
    П.П.Не съм злопаметна, не помня

krisence, погледни във форума на университета, там има за всяка кампания една главна тема с баловете за всякакви специалности. Имаше някаква информаци и на самия сайт на съответния факултет, ако я изровя, ще постна линк.

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    По Бизнес администрация се учат:макро и микро иконимика,статистика,бизне с комуникации, финанаси,основи и реално счетоводтсво,маркетинг,дел ова кореспонденция(общо взето и още 10 предмета на компютър), икономически анализ, бизнес английски,АДД(администраци онна дейсност) и още много,много глупости,които са излишни...
    Това ми е специалността в техникума и на сертификата ми ще пише "Офис мениджър(тоест секретарка,ама с професионална квалификация)
    Според мен не си заслужа да учиш 4/5 години това...(лично мнение)
    Пантерке, защо не се пробваш МО(СУ) или МИО(УНСС), има език, икономика, математика...
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

А някой яви ли се на този изпит в понеделник (22.10.2012) в УНСС или аз съм единствената, която бърза?

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Wednesday666 Виж мнението
    На първо място зависи в кой университет искаш съответната специалност. Аз съм компетентна само за УНСС, но все пак и аз да кажа ;д. Има известна разлика между двете. Доколкото съм чувала стопанското управление се учат доста неща, като например маркетинг, финанси и разни подобни, де факто изглежда по-общо икономическа. И честно казано не знам дали я има в УНСС. Бизнес администрация е в моя факултет и даже знам предметите .. Няма финанси, има маркетинг като предмет, има и макро и микро икономика, което не е чак толкова трудно, но все пак е трудоемко. Моя съвет е много да помислиш за специалността и внимателно да избереш университета, но за икономически специалности - икономически университет. Може и да не е точно УНСС, но той определено е от най-добрите икономически в страната.
    Бизнес администрация в УНСС, така ли?

А therichbitch, казваш, че при тази специалност (Бизнес администрацията в УНСС) са лесни нещата, а ти с в СУ със стопанско управление? Малко се обърках.
    Иска ми се маркетинга да е по-широко застъпен и със сигурност искам да избегна висша математика или поне да я сведа до минимум. Ясно ми е, че в сферата, която съм си харесала, има математика и съм готова да положа усилия, но има една граница, която не мога да премина. Не съм талант и никога няма да бъда, що се отнася до математиката.

Град
    Sofia
    Ами на мен такива ми се струват, да. Но ето, че Wednesday пък има друго мнение. Това, дали са лесни, или не, зависи от човека. (Е, ако не говорим за ядрена физика )

Маркетингът не е широко застъпен. Има едно в 1и курс: основи на управлението, ама то се свежда до управленски модели, не е маркетинг въобще. Той се изучава в 4-и курс, така че не мога да дам меродавна оценка за него.
    Математиката е 1вата година, но е по 6 часа седмично, което не е малко и всички адски много се оплакваха от нея. (именно защото е на немски, а ако си я учил на български, ще е проблем и в самата терминология, второ, защото е по друга система). Тя математиката е една ,естествено, но за застъпени по- различни неща, с по- голям фокус на дадени части. Има и математическа статистика, която е доста по-трудна от математиката.
    Аз харесвам математика и ми беше хубаво, че имахме, но ето, че на теб примерно не ти харесва толкова, а искаш да наблегнеш на други науки.
    Но пък обичам и хуманитарните науки, затова ми харесва, че има право (то беше част от дилемата ми, преди да запиша, даже май беше трилема, ама айде ;D). Сега, обаче съм доволна, че е това, защото уча адски лесно, но мразя да го правя (говоря за зазубряне, каквото е в правото), а тук има неща за разсъждение, които няма нужда да учиш. Т.е. за мен лично специалността е синтез от няколко науки, има по- широко приложение, ако имаш желание, ще си конурентноспособен във всяка от тях. Трябва да прецениш интересите си просто.

Накратко: Мисля, че в други специалности, които са по- тясно структурирани и се базират основно на една дисциплина, по- лесно ще станеш "добър" в нещото, което правиш, с цялата относителност на понятието. В стопанско управление са заложени много неща, ако искаш да си добър във всяко едно от тях, трябват допълнителни усилия. (практически няма как подготовката да е супер добра при наличието на определен брой часове, които се използват за 5 дисциплини вместо за една, примерно)

Егати фермана стана

Бизнес администрация в УНСС, така ли?
    Сега ще ти обясня и ще схванеш и защо съм на по-различно мнение от мацката над мен ( не й знам името ).
    В УНСС цаката е, че първите две години ти не се водиш студент в никоя конкретна специалност. Всички сме само на направления.

Например в моето направление - Администрация и управление спада и твоята специалност, Бизнес администрация. Но ще мога да уча това и да се водя студент по тази специалност едва след втори курс, когато се прави класация по бал и всичките студенти от съответното направление биват разделяни в специалностите, предлагани във факултета.
    И затова предметите първите две години обхващат бая материал. Аз мога да ти кажа, че още от втори семестър ще ми се сменят предметите, като точно основи на управлението, което е споменато отгоре, ще го уча повече от всички останали специалности и хич не е това, за което го мислите. Уча бая неща, като след втори семестър вече избирам какво точно да уча, дори още във втори имам избираеми предмети, включващи бая разнообразни предмети, като 4 вида право, международни отношения ( за това точно не съм сигурна, че не дочетох конспекта до край ) и още бая такива.

Не, не са лесни изпитите. Някои се взимат лесно, защото можеш да се освободиш по повечето и въобще да не видиш изпит, но не ме питай как ще си взимам изпита по Геоикономика и регионално развитие .. Така че си помисли. Аз ако не друго се научих много да не вярвам на слухове, защото реалността се оказва съвсем различна.

Супер фен Аватара на Wwwooow
    Град
    В театъра
    Мисля матурата ми да бъде по математика...което е голям риск ,но друго по-подходящо не виждам . Някой друг има ли,който ще се явява на математика и как ще се подготвя. Направо не знам от къде да започна, а няма време. Не ми се учи,не ми се завършва,направо тръпки ме побиват.
    В мойта сцена на живота,
    вече ще си публика,
    и от ъгъла ще гледаш,
    как ще блестяя..

И аплодират ме, по име викат ме.

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...

Град
    Sofia
    Е, тя матурата по математика е по- лесна от контролните, които ти дават..

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от Wwwooow Виж мнението
    Мисля матурата ми да бъде по математика...което е голям риск ,но друго по-подходящо не виждам . Някой друг има ли,който ще се явява на математика и как ще се подготвя. Направо не знам от къде да започна, а няма време. Не ми се учи,не ми се завършва,направо тръпки ме побиват.
    Квадратни уравнения, рационални и ирационални неравенства, модулни уравнения с един или повече модули, функции(min,max в граница), формули на Виет, тригонометрия, статистика(тук влиза само урока за модата, медианата и средно аритметичната), комбинаторика, прогресии(без лимеси!), Степени, коренуване, логаритми и цялата геометрия от 7-11 без стереометрия.
    и полиноми

от един друг форум го намерих, дано ти свърши работа
    аз съм профил математика,ама няма да карам матура по математика и нямам представа реално какво се включва и какво не
    вземи си матура за отличен и виж колко ще изкараш
    там колкото изкараш си сложи +0.5/+1 и това ще ти е на матурата :Д
    направо цепят мрака техните тестове, не знам откъде ги намират и как, ама разбиват...супер сложни са за мен
    по литература специално, по математика предполагам е същото
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Искам да попитам има ли някой, който вече е ходил на предварителния изпит в УНСС? Ако има нека да каже как е минало :P

Защо го нямам т'ва пусто пространствено виждане и стереометрията да спре да ми бърка в ***а направо.

Матура по математика е удачна идея само за хората, които наистина я разбират и за пълните идиоти (тези, на които им остава единствено да препишат отговорите от някое "съседче")

anonymous708973
    Guest
    Как бележникът ще е 80 ст? Струва 17, а личната карта е 3 ст :д Ако има подвързия, е друг въпрос :Д

Оф, искам да се оплача.
    Декември имам изпит по немски - мога и отсега да го взема, защото той реално не проверява знания, а доколко си зазубрил един формат. Обаче искам да науча немски като хората. Воля - никаква. Нито да чета, нито да гледам телевизия, нито да уча думи. Свикнах с английския и сега не ми се почва немския.

Матурите - ясни.

Кандидатстването - мазало. Искам маркетинг. Това го има в ПУ, УНСС и НБУ.
    В ПУ - никакъв шанс, в Пловдив няма да остана, защото с нашите ще се избием + няма да имам абсолютно никакъв студентски живот.
    УНСС - нямам нито нерви, нито време, нито желание да се разправям с проклетия им приемен изпит и уроци по математика (?!), както и с "Утре Носете Съответната Сума".
    НБУ - супер много се запалих по идеята, проверих програмата за маркетинга, проучих приемния изпит, намерих си примерни варианти... и онзи ден майка ми ми попари мечтите, като ми заяви, че ако плащала по толкова пари (1200 на семестър, квартира и прочее - абе 600-700 на месец не мърдат), направо да съм ходела в Германия.

Което пък е тема, която дори не ми се започва. Дългогодишен план ми беше да следвам в чужбина, в частност - Германия. Последните месеци обаче ми се иска да остана да уча в България. Не виждам как ще стане обаче поради горните причини. А и не е сигурно дали ще ме приемат в Германия, защото сътворих едни простотии в училище и ще ми се отрази на досието, което пък го гледат доста. Накрая ще запиша една психология в СУ и това ще е. По едно време исках това да следвам.

Мамка му. Пълна каша ми е.
    dilemma solved.
    От догодина германците ще имат в наличност депресирано българче, учещо BWL.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ^Защо депресирано?

Супер фен Аватара на scrooper
    dilemma solved.
    От догодина германците ще имат в наличност депресирано българче, учещо BWL.
    Добър избор.
    always late but worth the wait!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    ^Защо депресирано?
    Защото не мисля, че ще съм щастлива там. Отивам единствено заради по-добрия старт в професионалния ми живот.

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    PinkPan7her Към кой град си се насочила?

Не знам как е в УНСС,но в СУ определено специалността стопанско управление не е това,което изглежда.Имах много големи очаквания,но сега съм доста разочарован.Ще ви скъсат от математика,все едно сте във ФМИ или в ТУ,а това,че е на немски и ужасната преподавателка правят ситуацията още по-отчайваща...Препоръчвам ти да запишеш с английски,в пъти по-добре е,математиката им е на български,при мн.свестна преподавателка,а и по-другите дисциплини като микроикономика например ще имаш лекции редовно всяка седмица при български преподаватели на англиийски,а за немските групи идва един немец пенсионер в началото на семестъра за две седмици,изнася целия материал накуп,като обяснява само някакви глупави графики без никаква теория и в края на семестъра като си забравила всичко(ако изобщо сте запомнила нещо) ще трябва наново да учиш всичко самостоятелно от учебник,защото лекциите са били безмислени и не са те научили на нищо.А що се отнася до бала-и в икономиката и в стопанското управление в СУ има доста незаети места,трябва да изкараш поне 3ка по математика и езика и си вътре ,така че не бери грижа за математиката изпита е лесен,наблегни на езика,там изпитите са доста тегави,поне на ниво C1

Голям фен Аватара на sunman
    Град
    Гоце Делчев
    Цитирай Първоначално написано от Strelec Виж мнението
    Не знам как е в УНСС,но в СУ определено специалността стопанско управление не е това,което изглежда.Имах много големи очаквания,но сега съм доста разочарован.Ще ви скъсат от математика,все едно сте във ФМИ или в ТУ,а това,че е на немски и ужасната преподавателка правят ситуацията още по-отчайваща...Препоръчвам ти да запишеш с английски,в пъти по-добре е,математиката им е на български,при мн.свестна преподавателка,а и по-другите дисциплини като микроикономика например ще имаш лекции редовно всяка седмица при български преподаватели на англиийски,а за немските групи идва един немец пенсионер в началото на семестъра за две седмици,изнася целия материал накуп,като обяснява само някакви глупави графики без никаква теория и в края на семестъра като си забравила всичко(ако изобщо сте запомнила нещо) ще трябва наново да учиш всичко самостоятелно от учебник,защото лекциите са били безмислени и не са те научили на нищо.А що се отнася до бала-и в икономиката и в стопанското управление в СУ има доста незаети места,трябва да изкараш поне 3ка по математика и езика и си вътре ,така че не бери грижа за математиката изпита е лесен,наблегни на езика,там изпитите са доста тегави,поне на ниво C1
    Аз съм решил да кандидатствам в СУ с английска филология, може ли малко инфо да дадеш относно изпита, ако знаеш нещо!! Мерси предварително !
    Rock n Roll!!!!!!!!!

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от Strelec Виж мнението
    Скъсали са те от математика?! Не си добре, честно ти казвам. Това, което се предава, е 1/5 от това, което се учи във ФМИ. И все пак аз винаги съм се чудила защо хора, които грам не схващат математика, а пък на всичкото отгоре и 2 изречения не могат да вържат на езика, без да направят 15 грешки, кандидатстват с ... език и математика , изненада.

При германците има много графики, да. Но, по дяволите, как ще изразиш най- добре търсенето и предлагането и съответните промени, ако не с графика.
    Изпитите не са тегави, просто оценяването е странно, разбирай по- строго.

Английска филология се кандидатства с английски. Изпитът с всяка година, като че ли, става по- лесничък. Има едни книжки с примерни изпити (предназначени точно за този изпит), можеш да си ги купиш. Доколкото помня, има reading-20 или 30 мин, диктовка- чете се 2 пъти(хубаво е да си седнал напред, за да чуваш), едно упражнение да избереш най- подходящата дума и есе (моето беше нещо от сорта, че най- добрите гилми са тези, които те караш да се смееш)
    Последно редактирано от therichbitch : 11-10-2012 на 10:15

Голям фен Аватара на sunman
    Град
    Гоце Делчев

Английска филология се кандидатства с английски. Изпитът с всяка година, като че ли, става по- лесничък. Има едни книжки с примерни изпити (предназначени точно за този изпит), можеш да си ги купиш. Доколкото помня, има reading-20 или 30 мин, диктовка- чете се 2 пъти(хубаво е да си седнал напред, за да чуваш), едно упражнение да избереш най- подходящата дума и есе (моето беше нещо от сорта, че най- добрите гилми са тези, които те караш да се смееш)
    А има ли значение матурата, така и така ще ми е английски ?
    Rock n Roll!!!!!!!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си