.
Затворена тема
Страница 20 от 102 ПървиПърви ... 101617181920212223243070 ... ПоследнаПърви
Резултати от 476 до 500 от общо 2539
    Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Цитирай Първоначално написано от sunman Виж мнението
    А има ли значение матурата, така и така ще ми е английски ?
    Има,ако искаш.
    Английска филология
    Изпит с коефициент 3(Английски език); ИЛИ Матура с коефициент 2(Английски език)
    От сайта го копирах.
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Strelec Виж мнението
    но сега съм доста разочарован
    ужасната преподавателка
    лекции редовно всяка седмица при български преподаватели на англиийски,а за немските групи идва един немец пенсионер в началото на семестъра за две седмици,изнася целия материал накуп
    Прочитайки това съм убедена, че взимам правилно решение.

За град не съм се насочила, засега проучвам Манхайм, Кьолн, Франкфурт ам Майн, Берлин (Хумболт и Свободния) и Виена, но съм в много начален етап. По агенции ще тръгнем януари-февруари с нашите...

Цитирай Първоначално написано от violette94 Виж мнението
    Искам да попитам има ли някой, който вече е ходил на предварителния изпит в УНСС? Ако има нека да каже как е минало :P
    Дааааааа! Аз ходих на 3-ти модул литература:
    Първа предварителна сесия - ЕлЕПИ (октомври 2012): Изпитни оценки:
    ЕПИ - Български език и литература (модул 1+2+3)
    5.08
    ЕПИ - БЕЛ (модул 1 + 3)
    5.30

Не са ми много хубави оценките, но като за предварителен, според мен, са перфектни, поне за моите знания. Някой друг ходил ли е? Ако е ходил, нека пише...

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Аз ще ходя на 28 януари.
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

[QUOTE=therichbitch;10483097]Скъсали са те от математика?! Не си добре, честно ти казвам. Това, което се предава, е 1/5 от това, което се учи във ФМИ. И все пак аз винаги съм се чудила защо хора, които грам не схващат математика, а пък на всичкото отгоре и 2 изречения не могат да вържат на езика, без да направят 15 грешки, кандидатстват с ... език и математика , изненада.

Като съдя по коментара ти си изключитерно плиткоумна и ограничена,изобщо не ми дреме какво се учи във ФМИ,аз съм влязъл,за да уча икономика,управление,марке тинг,финанси и дисциплини с такава насоченост,а не нонстоп математика. Тази математика после за никъде няма да ни трябва,а например вместо нея може да увеличат хорариума на часовете по информационни,откъдето ще придобием много повече знания,които ще са ни от полза в бъдеще.Освен това съм бил в математическа гимназия и съм доста добър по математика просто обучението е трагично,като се започне от това,че имаме само лекции и нямаме упражнения като останалите и се стигне до преподавателката,която нахвърля куп неща без да обяснява и после очаква да знаем всичко,така че недей да правиш такива идиотски изводи кой колко знаел и какво можел..По немски и английски имам сертификати за C1,така че не знам кой не може да върже 2 изречения,но определено не съм аз,не се фукам просто казвам,че изпитът е труден особено граматиката и преводът,щом аз и мои познати на матурата имахме 6,00 ,а на изпита оценките ни варираха 4,70 до 5 . Иначе за изпита по английски,който се интересуваше тук можеш да намериш повече инфо http://uni-sofia.bg/index.php/bul/pr...anglijski_ezik

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Прочитайки това съм убедена, че взимам правилно решение.

За град не съм се насочила, засега проучвам Манхайм, Кьолн, Франкфурт ам Майн, Берлин (Хумболт и Свободния) и Виена, но съм в много начален етап. По агенции ще тръгнем януари-февруари с нашите...
    Брр, не отивай във Виенския или в Берлин (освен ако не искаш да си клатиш краката 5г. де)

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    а пък аз се отказах от правото :3
    и ще уча португалска филология/скандинавистика/китаистика/японистика/кореистика
    или нещо с изпит по английски в ЮЗУ (не знам какво ще е)
    засега си се готвя за изпита в СУ по АЕ
    ако има явявали се или идеи кога са им предварителните, кажете, моля (:
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

[QUOTE=bloodyF;10485596]а пък аз се отказах от правото :3
    или нещо с изпит по английски в ЮЗУ (не знам какво ще е)

В СУ все още не се знаят датите за предварителните изпити, но казаха, че първите ще са може би към 17-ти март, като ще има изпити всяка събота и неделя... Тоест горе-долу края на март - началото на април.

В СУ няма предварителни изпити по езиците!

Извинявам се тогава, аз няма да се явявам на АЕ, а на литература и история, затова предполагах, че всички са така

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Ех как пък са се насъбрали само ученолюбиви отличници в тази тема хахахах

Айде отивам да спя ,че стана 100 часа ,а утре трябва да ставам ранооо .

Между другото по Нова тв дават интересен филм хъхъ

Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Брр, не отивай във Виенския или в Берлин (освен ако не искаш да си клатиш краката 5г. де)
    Това пък откъде си го измисли?

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    ееееееееее не не не не не
    не може да бъде

сериозно ли?
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    ееееееееее не не не не не
    не може да бъде

сериозно ли?
    Да, аз сега проверих и видях, че миналата година е имало само по един изпит по езиците, значи няма предварителни...
    http://www.uni-sofia.bg/index.php/bu.../prilozhenie_1 - ето

А някой да е ходил на предварителния в НБУ (10.11.2012)?

Голям фен Аватара на sunman
    Град
    Гоце Делчев
    Тва им е тъпото, че няма предварителни за АЕ !!
    Rock n Roll!!!!!!!!!

anonymous708973
    Guest
    Интересно откъде си с такива впечатления. Виенският факултет по BW (това, което ме интересува) е на първо място по изследователска дейност в цялото немскоговорещо пространство (което е различно от преподаване и техническа подготовка и други неща, но пак е съществено- показва какви са професорите и преподавателите, които работят там.

Блъди, много неориентирано ми изглежда. По какъв начин си виждаш бъдещето?

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Може ли един въпрос, само аз ли лудвам от контролни, доклади, презентации и т.н. и не ми стига времето за нищо?

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Интересно откъде си с такива впечатления. Виенският факултет по BW (това, което ме интересува) е на първо място по изследователска дейност в цялото немскоговорещо пространство (което е различно от преподаване и техническа подготовка и други неща, но пак е съществено- показва какви са професорите и преподавателите, които работят там.
    И за двата съм с такива впечатления, защото ми е ясно какво трябва да се учи по BWL и колко изпита имаш, а там уж избираш, избираш предмети и накрая оставаш с 2 изпита на кръст поо германистика и търговско право (примерно). А впечатленията ми са от хора, които учат там. Това са хора, които познавам от години и далеч не блестят с умствен капацитет, а там се справят добре. (Ще спестя евентуална дискусия за това дали пък преди просто не са учили достатъчно, та затова така. Не е това случаят). Това пък ми говори за трудността на изпитите им. Беше просто полезен (от моя гледна точка) съвет. Но пък и в двата има доста българи, което е плюс (пак от моя гледна точка).

Просто не го виждам като предизвикателство, следователно мнението ми за въпросните уни-та пада главоломно.

Малко офф: Разправяли са ми как някои като чуят, че си от Бг и просто се завъртат на другата страна и започват да те подминават. Има споразумения, които ти осигуряват предимства от сорта на намалени на някакви си разходи, ако след като завършиш, напуснеш Германия.

П.П. Не знам кое визираш като неориентираност (на блъди), но ти самата до преди няколко седмици не беше ли на същото дередже? А преди няколко месеца искаше да запишеш психология..

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Някой наясно ли е каква диплома ми трябва за Виенския и по-точно Publizistik?

anonymous708973
    Guest
    И за двата съм с такива впечатления, защото ми е ясно какво трябва да се учи по BWL и колко изпита имаш, а там уж избираш, избираш предмети и накрая оставаш с 2 изпита на кръст поо германистика и търговско право (примерно). А впечатленията ми са от хора, които учат там. Това са хора, които познавам от години и далеч не блестят с умствен капацитет, а там се справят добре. (Ще спестя евентуална дискусия за това дали пък преди просто не са учили достатъчно, та затова така. Не е това случаят). Това пък ми говори за трудността на изпитите им. Беше просто полезен (от моя гледна точка) съвет. Но пък и в двата има доста българи, което е плюс (пак от моя гледна точка).

Просто не го виждам като предизвикателство, следователно мнението ми за въпросните уни-та пада главоломно.

Малко офф: Разправяли са ми как някои като чуят, че си от Бг и просто се завъртат на другата страна и започват да те подминават. Има споразумения, които ти осигуряват предимства от сорта на намалени на някакви си разходи, ако след като завършиш, напуснеш Германия.

П.П. Не знам кое визираш като неориентираност (на блъди), но ти самата до преди няколко седмици не беше ли на същото дередже? А преди няколко месеца искаше да запишеш психология..
    Видяла ли си програмата на Кьолнския, че там от първи семестър избираш предмети... Където и да уча там, ще е в пъти по-голямо предизвикателство от същото тук, защото там наистина ти спукват задника от учене.

Не, не съм била. Аз знам какво искам, не знаех къде. Психологията беше резервен вариант.

Град
    Sofia
    Ами всъщност преди точно 3 месеца я гледах от до. Но аз за Кьолн не говоря, хубав е. Но другите 2, които споменах, остават в съзнанието ми под всякаква критика.

Спукват ти гъза от учене е малко прекалено. Просто системата им е различна. Учат по- малко предмети, по- тясно специализирани са. (а не като тук, ние във всичко трябва да сме големите специалисти и накрая не се знае) и изпитите им са нацвъкани в една седмица, да кажем. От там идва напрежението.

И, да, не можеш така лесно да преспиваш по изпити и да си правиш докладчетата от wikipedia, в един от споменатите от теб си имат драконови мерки дори за тези, които не са посещавали и въпреки това са се сдобили с лекцията. За преписване да не говорим.

Ноо, да, каквото и да избереш от тези, ще ти даде "по- добър професионален старт", независимо дали си го усвоила или не. Това си е доказала се практика.

anonymous708973
    Guest
    в един от споменатите от теб си имат драконови мерки дори за тези, които не са посещавали и въпреки това са се сдобили с лекцията. За преписване да не говорим.
    Кой?
    Добре де, ако съм отсъствала и съм си преписала лекцията от някого, кое е нередното? В реда на нещата си е. Интересно те откъде знаят, че аз имам лекцията :д
    Не ми се струва, че учат по-малко предмети. Оформят се по 6 на семестър май-май.

Супер фен Аватара на LeprikonA
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    а пък аз се отказах от правото :3
    А какво планираш за след университета? Никога не са ми били особено ясни хората, които завършват специалност език, какво аджеба правят после освен да станат преводачи.
    Никакви лоши чувства не вкарвам, просто наистина не ми е ясно.
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от LeprikonA Виж мнението
    А какво планираш за след университета? Никога не са ми били особено ясни хората, които завършват специалност език, какво аджеба правят после освен да станат преводачи.
    Никакви лоши чувства не вкарвам, просто наистина не ми е ясно.
    Зависи как си подредиш картите.
    Баща ми е с второ висше турска фиология. С този език, както и други, стана дипломат и излезе в Турция на мандат.
    Иначе, и на мен са ми непонятни тез хора. Аз мислех/мисля да запиша МИО със скандинавистика в Шотландия, ама поне МИО-то присъства...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си