- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12-ти клас (абитуриенти) -2012/2013
Започнахте ли да учите за матурите и на коя повече наблягате и за коя повече се притеснявате ?
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
И аплодират ме, по име викат ме.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...
Спуквам се от учене по БЕЛ, защото миналогодишната учителка беше изкуфяла бабичка, с която нищо не правихме... Елин Пелин, Димчо Дебелянов, Яворов, Пенчо Славейков - едно огромно бяло петно. Повърхностни знания от Ботев и Вазов.
Сега ни подхвана друга учителка, съдира ни задниците просто... а успоредно с това уча и нещата от миналата година.
Другата ще е по немски, ама не се притеснявам за нея (още).
То няма и за какво да се притесняваш.
По немски беше елементарна. Чак се разочаровах.
Нооо нищо не може да се сравнява с помията, която уж трябваше да е матура по БЕЛ. Смях.
едит: Като стана въпрос за DaF - след три седмици ще се явявам за ниво С2. Не познавам формата, но едва ли се различава от DSD.
Нали?
Последно редактирано от x7aZzy : 11-22-2012 на 18:38
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
Ами даф-а има Говорене (което е шибано, защото има 7 задачи за говорене, някои от които са да сравняваш едни гадни графики), слушане, четене и писане
Учителката ми по немски ми каза, че когато го държиш в Германия са по-снизходителни, защото знаят, че си чужденец, докато в България много се филмират и късат наред с няк`ви 4ки и 3ки
Говоренето не ми е проблем. Повече ме притеснява Wortschatz-а (трябва да уча някакви незначителни думички - например как е "ръкавица с два пръста" или "пощенска доставка на разноски на подателя"), но се надявам да изкарам, защото ми трябват кредитите. И все пак щом съм се захванала, ще го изкарам. Дали ще ми трябва е друг въпрос.
Иначе може би си прав - по-снизходителни са. Аз си спомням, когато държах DSD супер ме гърчеха, а сега чак ми е кеф да ходя на курса. Разтоварващо ми действа.
Благодаря за инфото и сори, че ви наспамих темата.
Това са точки, които трябва да събера по време на следването. И изкарването на курс, който няма нищо общо със специалността, носи такива кредити.
Аз избрах да си доразвия нивото на езика (разбирай да изкарам С2 - почти майчин език). Има и супер много други квалификации, които можех да избера, но не знам защо си помислих, че това ще ми е полезно. Но пък нищо не губя.
Мале,като ви чета тука всички се спуквате от учене,а аз съм го ударил на спокойствие!
По Биология уча чат-пат 'щото ше ми е втора матура и т'ва е.
Егати бележкаря долен дет' съм :\
ходя си на уроци по БЕЛ, уча повече по Български, правя тестове за ЮЗУ-то и научавам нови думи :Д
чета много малко по литература, защото не ми е интересно
уча и по английски със скоростта на костенурка
за 2-3 седмици съм минала прилагателни, съществителни, наречия и простите времена...
но сега събота и неделя ще седна да погледна нещо, че не знам вече ..
Аз се отказвам от уроците по БЕЛ. За два астрономически часа решавам 2-3 теста, през това време тя ми говори някакви си нейни неща или се занимава с котките си , после на бързо ми обяснява грешките и айде 25 лв.
Тестовете ,които ми дава ,мога да си ги купя от втора ръка и да си ги решавам сама. Пък и за тези уроци трябва да ходя чак до Орландовци,което ми е на майната си и пътувам един час.
Просто не ми харесва...готина е като човек,но не чувствам вътрешно,че си заслужава парите.
Искам да решавам тестовете с нея,да ме пита защо мисля,че това е вярно или грешно, да ми дава домашни и докато правя единия тест,тя да ми проверява това,което ми е дала за домашно.
Не върви да и кажа как трябва да ми преподава, пък и не ми е удобно,защото тръгнах при нея с (уж) връзки . Била много добра и еди си кой ходил при нея ...
Спомням си като ходех на математика в 10 и 11 клас със какво желание ходех. Вярно 30 лв на ходене беше,но пък от 3 и 4 в даскало стигнах до 5 и 6 .
Сега имам два варианта -или да се върна при математичката (за да си вдигна успеха в училище и щото все пак имам 2ри модул математика за УНСС) , или да тръгна на английски ,но за второто още не знам коя е , по колко взима и тн .
Иначе напоследък много се зарибих да решавам тестове по английски в нас . Гадното е че след един тест и вече се чувствам изморена,не знам защо така става. Накупила съм си още тестове и по български и си нося в училище по предметите,в които нищо не правим,да си решавам.
Аз не възнамерявам да ходя на уроци по БЕЛ, независимо от факта, че учителката, която ми преподаваше до тази година (включително и 11 клас), не си вършеше работата въобще и литературата от миналата година ми е мъгла.
ще си наваксам.
Мен матурата по БЕЛ не ме притеснява толкова господина ми си върши работата доста добре и с един стабилен преговор ,мисля че ще се справя,но другата матура ми е проблема,сън не мога да спя още от сега,а всички около мен са толкова спокойни все едно нищо не предстои..... Хора според вас Математика или Биология ?? Кое се учи по-бързо,защото няма време ...решавам задачи по математика от време навреме,накупих си всички учебници от 9до 12 и само мен чакат ама половината неща са ми мъгла.....
Последно редактирано от Wwwooow : 11-24-2012 на 15:55
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
И аплодират ме, по име викат ме.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...
^математика се учи по-бързо. Биологията си тряя яко зубрене.
Аз втора матура ще държа по химия, защото са елементарни и оценката ще ми е тамън за медицинска. Там ще кандидатствам за медицина. Всичките ми приятели ходят на някакви уроци по химия и биология и се чувствам като изпаднал германец, но винаги съм се справяла без уроци. И сега се моля да стане така. Много ни наплашиха с изпитите...,но имаме желязна подготовка в училище.
I'm inside! Open your eyes! I'm you! Sad but true!!!
Според мен по биология е по-лесно. Там е само тест. Преди някъде 3 години познавах едни от спортното, тогава бяхаа 12 клас. Представи си тъпи футболисти, които не знаят какво се учи в даскало... явиха се повечето на матура по биология и учудващо изкараха добри резултати.
Матурата по математика е трудна, ако не си добър по математика и не ги чаткаш нещата.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Ох , стига сте обяснявали колко малоумно-елементарни са матурите. На един човек може да му е лесно,а на друг не . Вие казвате ,че са много лесни според вашите възможности,но на други хора може да им е много по-трудно ученето и изкарването на хубава оценка не,че не могат,но им отнема повече време.
Та според мен за математиката се изисква по-специфично мислене. Ако искаш просто да минеш няма толкова значение ,каква матура ще изкараш,но ако искаш висока оценка...тогава си помисли добре.За математиката ,ако не ти се отдава много,много , то по-добре започни частни уроци. Биологията можеш и сам/а да си готвиш у вас със много тестве и четене .
^^Нали се сещате, че матурите са направени така, че всеки да може да ги вземе поне с 3.
Това не ги прави елементарни . Можеш лесно да минеш 3 ,но ако искаш 5.90 - 6.00 , то трябва да си се потрудиш и няма начин някой да ме убеди в противното .![]()