.
Затворена тема
Страница 22 от 102 ПървиПърви ... 121819202122232425263272 ... ПоследнаПърви
Резултати от 526 до 550 от общо 2539
    Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    1во желание:португалска филология/скандинавистика
    Не помисляй, че се заяждам, но какво мислиш да правиш после с тези специалности?

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    виждам го като адвокат
    само че го виждам грешно, щото очевидно няма как да стане с тая история (тука ако някой ще ми се обяснява как мога да си налегна парцалите и да вляза-ЗНАМ, НО...не мога, или не искам по-скоро..историята ме отвращава)

по принцип се виждам най-много след адвокатстването като нещо в друга страна след магистър
    и тази страна ми се струва, че ще е при другата част от семейството ми-в Португалия..

леприконче, една колежка на баща ми е с английска филология+бизнес администрация и взима по 2К (частно естествено)
    така че може по-натам да запиша и друго нещо, примерно бизнес администрация, икономика, нещо такова, но в друго уни
    което за студентка в София е много трудно,а ако едното го уча задочно ще ме изхвърлят на първия семестър
    а и дори да отида с еразъм в португалия, там да работя като учител никак няма да ми е зле да ти кажа честно Д:
    разбира се, това засега е само в главата ми, ама да се надяваме, че ще успея да вляза и да се реализирам (:
    .
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Град
    Heaven
    сори за двойният пост
    имам спешен въпрос
    някой ще ходи ли в модна къща софия в младост скоро??
    и друго:за проектите си по свят и личност, как намирате спонсори?!
    или изобщо, план-бюджета какъв ви е?

Супер фен Аватара на Wwwooow
    Град
    В театъра
    Започнахте ли да учите за матурите и на коя повече наблягате и за коя повече се притеснявате ?
    В мойта сцена на живота,
    вече ще си публика,
    и от ъгъла ще гледаш,
    как ще блестяя..

И аплодират ме, по име викат ме.

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...

Град
    Long Beach, California
    за проектите си по свят и личност, как намирате спонсори?!
    или изобщо, план-бюджета какъв ви е?
    С една фр мислим да правим нещо доброволческо- не знаем още дали за животни, или за хора.. още нищо не сме подхванали, а трябва...

Искам отново да се оплача, че изобщо не ми стига времето за нищо, лудвам в тоя 12ти клас

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Wwwooow Виж мнението
    Започнахте ли да учите за матурите и на коя повече наблягате и за коя повече се притеснявате ?
    Спуквам се от учене по БЕЛ, защото миналогодишната учителка беше изкуфяла бабичка, с която нищо не правихме... Елин Пелин, Димчо Дебелянов, Яворов, Пенчо Славейков - едно огромно бяло петно. Повърхностни знания от Ботев и Вазов.
    Сега ни подхвана друга учителка, съдира ни задниците просто... а успоредно с това уча и нещата от миналата година.

Другата ще е по немски, ама не се притеснявам за нея (още).

Град
    Long Beach, California
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Спуквам се от учене по БЕЛ
    защото от Славейков, Дебелянов и фейлетоните на Алеко нищо не помня и не знам

same here, DaF-а пО ме притеснява..

Голям фен Аватара на x7aZzy
    То няма и за какво да се притесняваш.
    По немски беше елементарна. Чак се разочаровах.
    Нооо нищо не може да се сравнява с помията, която уж трябваше да е матура по БЕЛ. Смях.

едит: Като стана въпрос за DaF - след три седмици ще се явявам за ниво С2. Не познавам формата, но едва ли се различава от DSD.
    Нали?
    Последно редактирано от x7aZzy : 11-22-2012 на 18:38

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Град
    Long Beach, California
    Цитирай Първоначално написано от x7aZzy Виж мнението
    Като стана въпрос за DaF - след три седмици ще се явявам за ниво С2. Не познавам формата, но едва ли се различава от DSD.
    Нали?
    Ами даф-а има Говорене (което е шибано, защото има 7 задачи за говорене, някои от които са да сравняваш едни гадни графики), слушане, четене и писане
    Учителката ми по немски ми каза, че когато го държиш в Германия са по-снизходителни, защото знаят, че си чужденец, докато в България много се филмират и късат наред с няк`ви 4ки и 3ки

Цитирай Първоначално написано от ParadOx Виж мнението
    Ами даф-а има Говорене (което е шибано, защото има 7 задачи за говорене, някои от които са да сравняваш едни гадни графики), слушане, четене и писане
    Учителката ми по немски ми каза, че когато го държиш в Германия са по-снизходителни, защото знаят, че си чужденец, докато в България много се филмират и късат наред с няк`ви 4ки и 3ки
    Говоренето не ми е проблем. Повече ме притеснява Wortschatz-а (трябва да уча някакви незначителни думички - например как е "ръкавица с два пръста" или "пощенска доставка на разноски на подателя"), но се надявам да изкарам, защото ми трябват кредитите. И все пак щом съм се захванала, ще го изкарам. Дали ще ми трябва е друг въпрос.
    Иначе може би си прав - по-снизходителни са. Аз си спомням, когато държах DSD супер ме гърчеха, а сега чак ми е кеф да ходя на курса. Разтоварващо ми действа.
    Благодаря за инфото и сори, че ви наспамих темата.

Супер фен Аватара на scrooper
    Цитирай Първоначално написано от x7aZzy Виж мнението
    Говоренето не ми е проблем. Повече ме притеснява Wortschatz-а (трябва да уча някакви незначителни думички - например как е "ръкавица с два пръста" или "пощенска доставка на разноски на подателя"), но се надявам да изкарам, защото ми трябват кредитите.
    Какви кредити?
    always late but worth the wait!

Цитирай Първоначално написано от scrooper Виж мнението
    Какви кредити?
    Това са точки, които трябва да събера по време на следването. И изкарването на курс, който няма нищо общо със специалността, носи такива кредити.
    Аз избрах да си доразвия нивото на езика (разбирай да изкарам С2 - почти майчин език). Има и супер много други квалификации, които можех да избера, но не знам защо си помислих, че това ще ми е полезно. Но пък нищо не губя.

Супер фен Аватара на UNITED2
    Град
    Памплона
    Мале,като ви чета тука всички се спуквате от учене,а аз съм го ударил на спокойствие!
    По Биология уча чат-пат 'щото ше ми е втора матура и т'ва е.
    Егати бележкаря долен дет' съм :\

Град
    Heaven
    ходя си на уроци по БЕЛ, уча повече по Български, правя тестове за ЮЗУ-то и научавам нови думи :Д
    чета много малко по литература, защото не ми е интересно
    уча и по английски със скоростта на костенурка
    за 2-3 седмици съм минала прилагателни, съществителни, наречия и простите времена...
    но сега събота и неделя ще седна да погледна нещо, че не знам вече ..

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Аз се отказвам от уроците по БЕЛ. За два астрономически часа решавам 2-3 теста, през това време тя ми говори някакви си нейни неща или се занимава с котките си , после на бързо ми обяснява грешките и айде 25 лв.
    Тестовете ,които ми дава ,мога да си ги купя от втора ръка и да си ги решавам сама. Пък и за тези уроци трябва да ходя чак до Орландовци,което ми е на майната си и пътувам един час.
    Просто не ми харесва...готина е като човек,но не чувствам вътрешно,че си заслужава парите.
    Искам да решавам тестовете с нея,да ме пита защо мисля,че това е вярно или грешно, да ми дава домашни и докато правя единия тест,тя да ми проверява това,което ми е дала за домашно.
    Не върви да и кажа как трябва да ми преподава, пък и не ми е удобно,защото тръгнах при нея с (уж) връзки . Била много добра и еди си кой ходил при нея ...

Спомням си като ходех на математика в 10 и 11 клас със какво желание ходех. Вярно 30 лв на ходене беше,но пък от 3 и 4 в даскало стигнах до 5 и 6 .

Сега имам два варианта -или да се върна при математичката (за да си вдигна успеха в училище и щото все пак имам 2ри модул математика за УНСС) , или да тръгна на английски ,но за второто още не знам коя е , по колко взима и тн .

Иначе напоследък много се зарибих да решавам тестове по английски в нас . Гадното е че след един тест и вече се чувствам изморена,не знам защо така става. Накупила съм си още тестове и по български и си нося в училище по предметите,в които нищо не правим,да си решавам.

anonymous708973
    Guest
    Аз не възнамерявам да ходя на уроци по БЕЛ, независимо от факта, че учителката, която ми преподаваше до тази година (включително и 11 клас), не си вършеше работата въобще и литературата от миналата година ми е мъгла.
    ще си наваксам.

Супер фен Аватара на Wwwooow
    Град
    В театъра
    Мен матурата по БЕЛ не ме притеснява толкова господина ми си върши работата доста добре и с един стабилен преговор ,мисля че ще се справя,но другата матура ми е проблема,сън не мога да спя още от сега,а всички около мен са толкова спокойни все едно нищо не предстои..... Хора според вас Математика или Биология ?? Кое се учи по-бързо,защото няма време ... решавам задачи по математика от време навреме,накупих си всички учебници от 9до 12 и само мен чакат ама половината неща са ми мъгла.....
    Последно редактирано от Wwwooow : 11-24-2012 на 15:55
    В мойта сцена на живота,
    вече ще си публика,
    и от ъгъла ще гледаш,
    как ще блестяя..

И аплодират ме, по име викат ме.

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...

Голям фен Аватара на bitchwolf
    Град
    Sofia
    ^математика се учи по-бързо. Биологията си тряя яко зубрене.
    Аз втора матура ще държа по химия, защото са елементарни и оценката ще ми е тамън за медицинска. Там ще кандидатствам за медицина. Всичките ми приятели ходят на някакви уроци по химия и биология и се чувствам като изпаднал германец, но винаги съм се справяла без уроци. И сега се моля да стане така. Много ни наплашиха с изпитите...,но имаме желязна подготовка в училище.
    I'm inside! Open your eyes! I'm you! Sad but true!!!

Цитирай Първоначално написано от Wwwooow Виж мнението
    Мен матурата по БЕЛ не ме притеснява толкова господина ми си върши работата доста добре и с един стабилен преговор ,мисля че ще се справя,но другата матура ми е проблема,сън не мога да спя още от сега,а всички около мен са толкова спокойни все едно нищо не предстои..... Хора според вас Математика или Биология ?? Кое се учи по-бързо,защото няма време ... решавам задачи по математика от време навреме,накупих си всички учебници от 9до 12 и само мен чакат ама половината неща са ми мъгла.....
    Според мен по биология е по-лесно. Там е само тест. Преди някъде 3 години познавах едни от спортното, тогава бяхаа 12 клас. Представи си тъпи футболисти, които не знаят какво се учи в даскало... явиха се повечето на матура по биология и учудващо изкараха добри резултати.
    Матурата по математика е трудна, ако не си добър по математика и не ги чаткаш нещата.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Град
    Ох , стига сте обяснявали колко малоумно-елементарни са матурите. На един човек може да му е лесно,а на друг не . Вие казвате ,че са много лесни според вашите възможности,но на други хора може да им е много по-трудно ученето и изкарването на хубава оценка не,че не могат,но им отнема повече време.

Та според мен за математиката се изисква по-специфично мислене. Ако искаш просто да минеш няма толкова значение ,каква матура ще изкараш,но ако искаш висока оценка...тогава си помисли добре.За математиката ,ако не ти се отдава много,много , то по-добре започни частни уроци. Биологията можеш и сам/а да си готвиш у вас със много тестве и четене .

^^Нали се сещате, че матурите са направени така, че всеки да може да ги вземе поне с 3.

Град
    Това не ги прави елементарни . Можеш лесно да минеш 3 ,но ако искаш 5.90 - 6.00 , то трябва да си се потрудиш и няма начин някой да ме убеди в противното .

Цитирай Първоначално написано от SuNsEt Виж мнението
    Това не ги прави елементарни . Можеш лесно да минеш 3 ,но ако искаш 5.90 - 6.00 , то трябва да си се потрудиш и няма начин някой да ме убеди в противното .
    Принципно ако искаш висока оценка, да трябва да се потрудиш, но много зависи и какво ти се отдава. И все пак- не с толкова трудни, колкото ги изкарват даскалите. Говорят "учете, че матурата е страшна", ама всъщност не е толкова...

Супер фен Аватара на UNITED2
    Град
    Памплона
    Да си в 12 клас е тъпо

Град
    Long Beach, California
    Цитирай Първоначално написано от UNITED2 Виж мнението
    Да си в 12 клас е тъпо
    Адски! Поне вече за бала си оправих всичко

Правила за публикуване