- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12-ти клас (абитуриенти) -2012/2013
С различна тежест са според мен.
Нащо класно по БЕЛ е чак на 18 декември. Иначе и ние вчера имахме уж бомба в даскало . Някво много кофти се получава при нас,понеже тоя по математика вече няколко седмици го няма ,а нямаме никаква оценка по предмета от началото на годината. В останалите часове е скука... Да идва по-бързо ваканцията,че да си правя тестовете и презентациите на спокойствие,че така все имам по някое домашно от днес за утре и се дразня.
Имам 5 на класното по БЕЛ. Ще умра от ярост, честно ви казвам. Темата беше "Мотивът за насилието в 11. част на поемата "Септември". Бях чела адски много - това в тетрадката плюс 2 помагала. Направо си пеех. И петица. Все още не знам защо, но с една съученичка, която също се спуква от четене по литература и също ХАРЕСВА даскалката, смятаме, че на въпросната даскалка просто не й е приятно да четем от други източници освен от тетрадката.
Преди време писа на една мадама 5 на устно, която също беше чела от едно помагало. А 6 писа на една, дето едвам си каза лафа - верни неща, ама с 2 изречения, мъкнеше й думите с ченгел от устата.
Разочарована съм. Аз от помагала няма да спра да чета, защото много ми помагат. Знанията са ми важни, ама и оценката ми трябва, по дяволите.
П.С. Като обем е повече от идеално, няма глупости, има ясно формулиран увод и теза, написано е доста грамотно.
^^ За съжаление много даскали са така, искат да чуят каквото са говорили.. дори да са глупости...
Сега като се замисля никога не съм ги чела тия помагала... само ги купувах и събираха прах.. някои са много скучни.![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Аз принципно съм при много добра даскалка. Доста е трудно при нея,но до сега от 8 до 11 клас за края на годината все имах 6ци (единствена от целия клас),НО тази година ,каквото и да се мъча не мога и не мога да изкарам повече от 5 при нея.На няколко пъти ми се случва да имам с 1 или 2 точки по-малко за шестица . И аз така се спуквах да уча от началото на годината ,обаче съм ги навъртяла бая петици вече.Тя сама си признава,че нарочно ни дава по-трудни неща и някои хора от класа са съгласни.Според мен не е особено редно,щото тези оценки ни трябват за дипломата и е супер тъпо да си разваляме успеха по тоя начин. Окей,нека ни дава трудни контролни,но поне да не пише оценката в дневника или да ги дава за упражнение,а тя в обикновените часове ни дава нещо горе -долу трудно и на контролното изпрасква егати теста и после ... к*рец. За това вече тотално се убедих,че поне ако продължавам да уча по тоя предмет,то ще е за знания и за матура/приемен изпит. Дразня И се на глупостите ,но няма начин... Пък ,ако ще и 5 за срока да ми остави,не ме интересува.Втория срок ще се постарая максимално,ако и тогава не стане- майната му. Ако трябва да избирам за кое от двете да имам по-висока оценка,дали за дипломата или за матурата , ще кажа второто...
абее тая Стереометрия много гадна беееееееееееееееее![]()
Разгеле ,че я минахме.
Хора,бе,моля Ви? В какви училища учите? Моите учители мило и драго дават да си напишем собственото мнение,да не им копираме думите.Забелязала съм,обачееееее, че има и такива,които искат именно да чуят собствените си думи и се радвам ,че вече не ми преподават,защото много ядове са си изяли от мен.
maDamn
само информативно горе долу до къде сте по литература? Ние свършихме Далчев ( който е пълен сдуханяк ) и от новата седмица сме на единствената женска - Багриана...мисля,че малко изоставаме, тъй като даскала го нямаше цяяяяла седмицааа УРАА...беше суперрррр без гадната литератураааааа![]()
Имам 2 учителки една за ЗП и една ЗИП
още дъвчем Константинов по ЗИП и Дебелянов по ЗП
maDamn
Ние от сряда започваме Багряна, а за Далчев нямам думи.
Къщи, болници, прозорци, врати, трагизъм, диаболизъм, а не мерси! Не искам повече.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
мда много е кофти. адски депресираща личност. ако зависеше от мене щях да го махна от учебната програма (и Яворооов) странно защо сте още на Дебелянов..? той не е ли за 11 клас? пък и какъв е смисълът от ЗИП-а , ако не можете да си вземете авторите за матурата? О.о
Авторите за матура са от 11 и 12 клас,затова ги учим успоредно
maDamn
въпрос на ЛИЧНО МНЕНИЕ. това е единствения автор досега, който ми се стори най-отвеян някви вакханки, маски, любовни драми - пълни бози...![]()
Аз в сряда имам тест и ЛИС общо 90 минути,но мисля,че ще ми стигне времето за 30 въпроса тест и още час за ЛИС-а. По принцип час ми стига да го напиша,все пак ще си структурирам нещичко по произведението,въпреки че може да ми плесне всякаква тема.
А Яворов ми е най-приятен за писане по принцип.Песничка е ,както каза,ама виж Гео Милев и Септември ми е адски ужасТно!
maDamn
Ох,най-сетне ми дадоха интервюто по тв..аман,голямо чакане беше..наистина лееееко съм се изложила..нищо,свърши то вече...Ако някой иска да ми види училището да пише,ще пусна клип..
Не бързай като караш!
2-3 минути закъснение са нищо пред живота ти и живота на спътниците ти в колата!
http://www.youtube.com/watch?v=pwVF-txtUyM
http://www.ekip7.bg/index.php?option...=8080&Itemid=1 Почивай в мир,Миме!
Същото. Никак не ме кефи. Още не съм седнала да го уча като хората, ама... стискам палци да не се падне Далчев на матурата.
Ботев, всъщност, е доста лесен. Бая символика, тоест - бая за писане. За Яворов нищо не мога да кажа, знам само "Две души", въпреки че сме се води, че сме го взели.
Имам устен изпит по немски утре. Чувствам се добре подготвена, само ще си прегледам папката, че кой знае германката и нашата даскалка какво ще питат.
Успех утре.
Аз на матурата не искам да се пада само Гео Милев. Не смятам ,че се надценявам ,но квото и да ми дадат, все нещо не изкопча, ама тва нещо "Септември" ,мъка ми е и тва е. Просто забивам като го видя.
На матура най-яко ,ако се падне я Алеко, я Яворов,Йовков е добър Вариант ,Ботев също, даже Ботев най-пич ми се чини.
maDamn
Интересно....Аз като казвам,че нашата вече си е отишла от разумният свят...Според МОМН 12 КЛАС ПИШАТ ЛИС +30 ВЪПРОСА ЗА 45МИН според нея...Така си направихме входното и правим всяка седмица така на всеки едни автор.Само за "Септември" не правихме слава богу,че щеше да ме хвърли в джаза...Повече от 5т от 8т на есе не пише.Най-интересното е обаче,че жената освен,че вече си е изперкала и пише 2-ки ако види нещо взаимствано от нета и намерихме 1 към 1 плановете в сайт на унимерситет.Да не говорим,че няма смисъл какво диктува-бърка редовете оплита си езика,при нея индиец и индианец е едно и сащо види ли началото на думата и после си доизмисля.
Наистина не е в час за 45 минути няма как да се направи всичко, аре за час астрономически,бива,ама 45 минути,ебаси...
Аз си твърдя ,че Алеко е пич и ,ако ми се падне на матура ще вдигна купон.Просто е уникален ,любим ми е и го чета с интерес.
maDamn
Фейлетоните именно са най-приятни за писане, за мен ,дори повече от Бай Ганя.
По стил толкова много ми напомня на Оскар Уайлд и осмиването на политическия елит ,че няма накъде.
maDamn