.
Затворена тема
Страница 33 от 102 ПървиПърви ... 232930313233343536374383 ... ПоследнаПърви
Резултати от 801 до 825 от общо 2539
    Супер фен Аватара на Wednesday666
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Къде?
    Има на едно място в Кюстендил, имат си завод хората, аз моите там ги правих и съм доволна..

Ама сайт ли имат или на място се поръчва?
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Да, имат сайт, но можеш и на място да си ги избереш като модел.
    В завода има и модели, които не са показани в сайта.

Може ли? Сайта, че Кюстендил малко ми е на три дена път с камили ;д
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Може ли? Сайта, че Кюстендил малко ми е на три дена път с камили ;д
    Обувки ли ще си правиш? ..
    http://www.darisshoes.com/ ..

О Дариииис .... Те имаха магазин тук.. Хубави са, да!
    Що да не си правя? Аз каквато съм Кари Брадшоу ;д
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Да, много са хубави и ти позволяват да си избереш сама всички цветове на модела.
    Само ако не се лъжа, поръчката трябва да стане лично.
    Аз от моите съм много доволна, много са сладурски и са удобни.

Като какъв нотариус работи познатата на майка ти? Има нотариус, помощник-нотариус и помощник-нотариус по заместване. Вторият тип може да работи без юридическо образование и като цяло е проста секретарка. Нищо лично (пак) но най-вероятно се е уредила на работа с пари и връзки след като няма образование. Това, че е успяла, не значи че нормален човек би могъл. С публична администрация знаеш ли колко "нормално" е да работи в нотариална кантора. Случва се, но не е нормално. Просто не е. Няма как да учи същите неща каквито се учат в специалност право. Дори като име да са същите, няма да са разгънати по същия начин. Няма и да учи всеки раздел на правото, кодекс и закон, който учат юристите за 6 години. А тя като излезе с образованието за юрист, не излиза директно нотариус. Държат се конкурси, които обикновено стават по втория начин. Майка ми заради това забрани всячески да уча право.
    Само искам да отбележа, че при помощник-нотариусите трябва да си за вършил ПРАВО!!! Помощник-нотариус по заместване трябва също да се завършил ПРАВО, да работиш при НОТАРИУС и да отидеш на изпит, на който ти позволяват да го заместваш 1 година или нещо подобно... Тези глупости, че всеки без образование или с каквото и да е образование може да е помощник-нотариус откъде ги измисли...?!

АЗ ЛИ ГИ ИЗМИСЛИХ?? Момичето каза, че може да си нотариус с Публична администрация. А по мои наблюдения за завършилите право няма достатъчно работа, та сульо и пульо да наемат. Но всичко става с пари и връзки в тази система.
    Знам как се става помощник-нотариус по заместване, говорех за помощник-нотариусът, който няма никакви правомощия, познат и като секретарка. Той може да не е завършил право ПО ПРИНЦИП, но няма да тръгнат да наемат не-юристи.
    Малко четете, бе! Преди да спорите с мнението ми, прочетете го.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Втори пост, сори, но няма нищо общо с горния
    СКАНДАААААААААААЛНАТА РОКЛЯ
    http://www.dressedpassion.com/drehi/...ite-sense.html
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Раздел IV.
    Помощник-нотариус

Компетентност

Чл. 40. (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Помощник-нотариусът може да извършва съгласно указанията на нотариуса всички действия от неговата компетентност, с изключение на:
    1. актовете, с които се учредяват, прехвърлят, изменят или прекратяват вещни права върху недвижими имоти;
    2. актовете, с които се признава правото на собственост или ограничени вещни права върху недвижими имоти;
    3. актовете за нотариално завещание и за отмяна на нотариално завещание;
    4. актовете, с които се учредяват или заличават ипотеки.
    (2) Помощник-нотариусът използва служебния архив и печат на нотариуса, като прибавя към подписа си допълнението "помощник".
    (3) За вреди, настъпили вследствие на виновно неизпълнение на задълженията на помощник-нотариуса, нотариусът отговаря солидарно с него.
    (4) Доколкото липсват особени правила, за помощник-нотариуса се прилагат правилата за нотариус.
    (5) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Отношенията между нотариуса и помощник-нотариуса се уреждат с договор.

Придобиване на правоспособност

Чл. 41. (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Нотариусът може да посочи един помощник-нотариус между лицата, които отговарят на изискванията за нотариус, независимо от тяхната възраст и стаж.
    (2) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Министърът на правосъдието издава заповед за вписване на помощник-нотариуса в регистъра на Нотариалната камара въз основа на писмено заявление от нотариуса, приподписано от кандидата. Към заявлението се прилагат документите по чл. 11, ал. 2. В заявлението може да се посочи и срок.
    (3) Вписването в регистъра на Нотариалната камара се извършва по реда на чл. 14, 15 и 16.

А ето ти и изискванията за нотариус:
    Глава втора.
    НОТАРИУС

Раздел I.
    Придобиване на правоспособност на нотариус

Изисквания

Чл. 8. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2012 г.) Правоспособност на нотариус може да придобие дееспособно физическо лице на възраст до 60 години, което е български гражданин, гражданин на държава - членка на Европейския съюз, на държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария и отговаря на следните изисквания:
    1. има висше юридическо образование;
    2. (изм. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) придобило е юридическа правоспособност по Закона за съдебната власт;
    3. (изм. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) има тригодишен стаж;
    4. не е осъждано на лишаване от свобода за умишлено престъпление, независимо че е реабилитирано;
    5. не е лишено от правоспособност на нотариус;
    6. не е лишено от правото да упражнява адвокатска професия или търговска дейност;
    7. не е в производство по несъстоятелност, не е невъзстановен в правата си несъстоятелен или не е осъждано за банкрут;
    8. вписано е в регистъра по чл. 5.
    (2) (Доп. - ДВ, бр. 29 от 2004 г., доп. - ДВ, бр. 43 от 2005 г., в сила от 01.09.2005 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2006 г., в сила от 12.05.2006 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 82 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г., доп. - ДВ, бр. 95 от 2012 г.) За стаж по ал. 1, т. 3 се зачита прослуженото време като съдия, прокурор, следовател, адвокат, арбитър, младши съдия, младши прокурор, младши следовател, съдебен помощник във Върховния касационен съд или Върховния административен съд, прокурорски помощник във Върховната касационна прокуратура или Върховната административна прокуратура, съдия-изпълнител, държавен съдебен изпълнител, частен съдебен изпълнител, помощник-частен съдебен изпълнител, нотариус, съдия по вписванията, помощник-нотариус, научен работник по правни науки, съдебен инспектор, експерт по законодателството или в органите на съдебната власт, юрисконсулт, правен съветник или експерт по правни въпроси в държавно или общинско управление, лице, което работи на длъжност "разследващ полицай с висше юридическо образование" в системата на Министерството на вътрешните работи, разследващ полицай с висше юридическо образование в Министерството на отбраната или разследващ митнически инспектор в Агенция "Митници", както и стажът по чл. 164, ал. 9 от Закона за съдебната власт.
    (3) (Нова - ДВ, бр. 95 от 2012 г.) За стаж по ал. 1, т. 3 се зачита и тригодишният стаж, който се счита за юридически стаж съгласно законодателството на държавата - членка на Европейския съюз, на държавата - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, на чиято територия този стаж е придобит.

А ето ти и помощник нотариус по заместване:

Раздел VI.
    Заместване на нотариус

Заместване на нотариус от помощник-нотариус. Придобиване на правоспособност за заместване (Загл. доп. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.)

Чл. 46. (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Когато нотариусът отсъства или не е в състояние да изпълнява функциите си, той може да бъде заместван от помощник-нотариус, който има стажа по чл. 8, ал. 1, т. 3 и е положил изпит. В този случай помощник-нотариусът самостоятелно извършва всички действия от компетентността на нотариуса, като прибавя към подписа си и допълнението "по заместване".
    (2) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 32 от 2011 г.) Нотариусът и кандидатът за помощник-нотариус по заместване подават писмено заявление до министъра на правосъдието, като към заявлението, когато е за първо вписване прилагат документите по чл. 11, ал. 2, а за последващо вписване прилагат същите документи и заповедта по ал. 5, изречение първо. В заявлението се посочва срокът на заместването, който не може да бъде по-дълъг от две години, считано от вписването в регистъра.
    (3) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 32 от 2011 г.) Кандидатът за помощник-нотариус по заместване полага изпит само за първия заявен срок за заместване при условия и по ред, определени с наредба на министъра на правосъдието след съгласуване със Съвета на нотариусите.
    (4) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Изпитът по ал. 3 се провежда от комисия в състав: представител на Министерството на правосъдието, определен от министъра на правосъдието, един нотариус и един инспектор-нотариус, определени от Съвета на нотариусите.
    (5) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 32 от 2011 г.) Комисията по ал. 4 представя протокола с резултата от изпита на министъра на правосъдието, който в 7-дневен срок издава заповед за вписване в регистъра на Нотариалната камара. Заповедта за последващо вписване се издава в 7-дневен срок от подаване на заявлението по ал. 2.
    (6) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 30 от 2006 г., в сила от 12.07.2006 г.) Заповедта по ал. 5 се обявява на кандидата и на Съвета на нотариусите и може да се обжалва по реда на Административнопроцесуалн ия кодекс.
    (7) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Заместването по ал. 1 се вписва в регистъра на Нотариалната камара, като се прилагат съответно чл. 41 и 42.
    ( (Нова - ДВ, бр. 41 от 2006 г., в сила от 19.05.2006 г.) Министерството на правосъдието събира държавна такса за изпита по ал. 3 в размер, определен с тарифа, одобрена от Министерския съвет.

Секретарката няма нищо общо нито с нотариусите, нито с помощник-нотариусите, нито със заместник помощник-нотариусите... И следващият път ти чети преди да спориш... Толкова ли е трудно, вместо да слушате хората какво говорят, да отворите и да прочетете, просто за да сте сигурни, за да може да защитите мнението си???!

Говорила съм с майка ми по въпроса и знам, че нейна позната е помощник-нотариус без заместване и няма висше юридическо образование. Което (отново) НЕ Е нормално. Такава хубава тема, да не я осираме с безсмислени спорове, моля
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Еми аз ти казвам, баща ми е нотариус от 2000 година, мама от 2003 - 2004 е помощник нотариус при него, и двамата имат образование, пратих ти и закона, това, че може тази жена да работи, например като секретарка при нотариус, не означава, че е ПОМОЩНИК-НОТАРИУС, другият вариант и да правят някакви схеми, измишлиотини, но не ми се вярва, все тая.... И аз съм на мнение, че няма смисъл да спорим, но все пак, ако ще казваме някои неща, нека защитаваме мнението си... Приятна вечер

АЗ ЛИ ГИ ИЗМИСЛИХ?? Момичето каза, че може да си нотариус с Публична администрация. А по мои наблюдения за завършилите право няма достатъчно работа, та сульо и пульо да наемат. Но всичко става с пари и връзки в тази система.
    Казах, че има възможност да се учи магистър право след завършен бакалавър публична. И съм чувала за подобно нещо, не съм казала, че всеки така ще се уреди.

Цитирай Първоначално написано от Wednesday666 Виж мнението
    Казах, че има възможност да се учи магистър право след завършен бакалавър публична. И съм чувала за подобно нещо, не съм казала, че всеки така ще се уреди.
    Абе .. да си спорят без да четат мненията Колкото искат. Както казах не сме дошли да спорим тук. И Btw ти отговорих ;д
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Абе .. да си спорят без да четат мненията Колкото искат. Както казах не сме дошли да спорим тук. И Btw ти отговорих ;д
    То е много лесно да скачаш ей така, като си нямаш друга работа просто.
    Ей сега ще видя ;д ..

С правото, когато и да го учиш излизаш степен МАГИСТЪР. А момичето обясняваше, че от други специалности ти зачитат някои изпити... това е така... Лека вечер от мен

Майка ми учи първо педагогика , после право. Двете имат доста общи изпити в началото, не са и признали НИТО ЕДИН!
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    За прическа мислили ли сте ? Пусната/вдигната...някакви интересни работи ?

Аз изобщо не съм мислила,нямам ни най-малка представа с каква прическа ще съм.Ще се радвам да ми дадете няколко предложения,може да си харесам.....

Голям фен Аватара на fakesmiles
    Първо трябва да помислиш какво позволява твоята коса и как ти се харесваш най-много.Тъпо е да отидеш на бала си с някаква екстравагантна прическа,с която би се чувствала неудобно.Разбира се,ако ти харесва вниманието върху теб,можеш да експериментираш с какви ли не чудеса по главата си,ако не - заложи на нещо традиционно като нисък/висок кок или накъдрена по някакъв начин коса или пък нещо с плитки

Косата е едно от нещата които харесвам най-много във външния си вид ,не бих експериментирала с нея по какъвто и да било повод!

Голям фен Аватара на fakesmiles
    Избрала ли си си вече рокля? Все пак прическата е хубаво да се съчетава с модела и стила на роклята

Да.Може да се каже.Харесала съм си само 1 рокля, с много як гръб и затова мисля,че ще е добре да съм с някакъв кок,за да може за се вижда по-добре роклята..... :ДД

Има едни опашки, които са като с пръчка. Където е ластика стърчи коса назад и от някъде по-назад пада. ;д изключително неясно го казах, някой знае ли за какво говоря и как се казва?
    все едно както е ей това така назад, само че по-тънко и на края следва опашка
    Последно редактирано от JoLLiE92 : 12-28-2012 на 16:29
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми