- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12-ти клас (абитуриенти) -2012/2013
Ама ще ти е яко като не ставате всяка сутрин от април-май месец нататък. Направо не мога да си представя вече да ставам в 6 всяка Божа сутрин
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
В моя университет лекциите могат да са ти когато им скимне. Тоя семестър ставах всеки ден в 6;00 и стоях всеки ден до 7 вечерта, но за сметка на това петък ми е изцяло свободен. Но така не ми оставаше време буквално за нищо, надявам се след ваканцията да е различно.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Обнадеждена съм за програмата си в университета в Германия. Мога да си я направя както си искам... и понеделникът (понеже е гаден ден :д) може да си го оставя свободен, йей :д
Ние си правим редовно. По история и английски г/д всяка седмица.А по БЕЛ,когато имаме 2 часа правим 1 матура нормално ( въпросите + темата)
Като сливаме междучасието. Г/д се насъбират около 2 астрономически часа и на мен ми е достатъчно , просто темите си ги структурирам за отрицателно време, а въпросите не са от най-трудните по принцип.
maDamn
Четири страници тема плюс тест за два часа? Сериозно?
Ние по БЕЛ си правим всяка седмица, по немски ще почваме възможно най-скоро.
Четири страници тема- никъде не ни е задължила да го правим в пълен обем. Все пак са 2 часа,ама поне упражнявам скоростно писане.
Последно редактирано от granger : 01-02-2013 на 17:29
maDamn
Моята пробна матура по БЕЛ е февруари месец.![]()
Хахахах, да бе ,защо ?![]()
Тя госпожата даже ни каза на какво на наблегнем,та знаем горе долу върху какво ще е.![]()
Максималният обем не е 4 стр. (на редовната матура). Ако някой е по- словохотлив, може и повече.
При нас беше 2-4 страници, което както каза моята учителка значи ОКОЛО 3. Когато ти кажат 4 и ти напишеш 6 това не се гледа като бонус, а като невъзможност да влизаш в някакви поставени задачи, за което съответно ти се отнемат точки.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
На нас ни иска 4 страници, а аз пиша доооста ситничко :д
Няколко, засега Манхайм най-много ми е на сърце.
Не съм съгласна. Имаме поети и писатели, които са били пълни с идеи и са ги въплътили доста успешно в произведенията си. За някои от тях е смешно да се искат едни пикливи 4 страници..
Нас ни бяха наплашили, че ще ни дадат само 2 листа, т.е. няма къде да ходиш- пишеш не повече от 4 стр. Е, дадоха ни 3 или 4 листа. Еми употребих си ги меко казано успешно, нищо не са ми смъквали.
Това, че щом е дълго са локуми и глупости, е клише.
Хубаво. Аз ти казвам, че после като ти разбият точките от писането има 2 или 4 точки специално по този параграф - влизане в зададения обем. И ти го казва човек с пълните точки и без едно задраскано по есето.
Ако ти кажат половин страничка - половин ще пишеш. Резюмето примерно е точно изкуството да кажеш много с малко думи. Както и късият разказ. Ако искаш питай учителката си, но би трябвало да ти каже същото.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Не знам дали е така, но би трябвало да се отнемат точки за малко обем или за свръхобем, както е при сертификатите на Кеймбридж например.
Винаги съм намирала хваленето с обем за нещо смешно. Аз пиша 4 страници ситно и стриктно по темата. Съученичка написва същото нещо за 6 страници и половина, защото пише с доста едри букви - такъв й е почеркът. Да слагат едно ограничение за думи +/- 50 и готово.
Браво, сега искам да се замислиш кой е единственият случай, при който мога да заявя толкова сигурно, че не взимат точки за обем, въпреки че съм надвишила 4те страници. (ако все още не си се - случаят е 100/100)
И го написах като съвет, за да не се стресират хората толкова много покрай матурите, защото като цяло са елементарни.
PinkPan7her, може твоята съученичка да е казала същото като теб, но може да има хора, които имат повече да кажат и тогава пак е по темата, без излишни локуми. А ако пишеш толкова дребно, и твоето е "свръхобем".
Те затова дават от-до. На мен никога не са ми правили забележка за малък или голям текст, но се старая да си ги правя на средата на ограничението. Или просто толкова ми се получават![]()
ВЪОБЩЕ не съм казала да се стресират, не са нещо сложно матурите.
Имахме една откачена учителка по английски, която ни даваше да пишем 100 думи есе - ако напишеш 101 или 99 - една единица надолу, 102 или 98 - две единици надолуИ те така. Всеки луд с номера си ;д
therichbitch ти кога си държала матура?![]()
Последно редактирано от JoLLiE92 : 01-02-2013 на 21:35
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Би трябвало да имате строг лимит от думи. Примерно минимум 800 думи и максимум 1000. Няма значение кой пише ситно и кой голямо, кой написал 4 страници и кой 6 и половина, единственото, което има значение е да сте спазили горе посоченият лимит. Ако напишете есе под минимума ви отнемат точки. Същото важи и за това, ако напишете есе над максимума.
Колкото до това, че има повече да се каже - точно това е целта на лимита. Той ви кара да изберете най-важното и да го напишете с определен брой думи. Навсякъде би трябвало да е така. В чужбина поне е.
да ви разреша споровете:
Както на матурата по БЕЛ, така и на други матури или изпити , включващи съчинения има ограничения:по езиците (с английски съм запозната конкретно) има ограничение на думите , по литература-на страниците-до 4
и както по БЕЛ, така и по всичко останало с ограничения се взимат точки, ако превишиш лимита на страниците (напишеш 5-6-7, вместо 4 или 500 думи вместо 350)
случвало ми се е на олимпиада да не мина на следващ кръг точно заради тия думички , защото бях по прекалила с 200..от тогава-седни, брой си и да не ти пука![]()