- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12-ти клас (абитуриенти) -2012/2013
PinkPan7her поздравления за разсъжденията. Друго нямам какво да кажа.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Съгласна съм за историята. Не знам за вас,но на мен това ми е най-приятният предмет. Явно лесно запомням дати , събития , личности и тн. Но винаги ми е било приятно, може би защото отначало ни подхванаха много свестни учители,които ни учиха,наистина, не просто си изпяваха материала. Г-жата ми от 5ти до 8 клас беше уникална,след това ни подхвана сегашняи ми г-н ,който пък така разказва,че можеш да се спукаш от смях,въпреки че контролните му са мамата си трака.
До голяма степен е и до учител, по география никога не съм имала учител,който да преподава като хора, поне в началото, последните 2 години ни сложиха 2 , които са супер точни,ама отначало изпуснах нишката и сега да не я виждам .
Философския цикъл -същата работа. Абсолютен неприятник.Никой не може да го понася, а при него кажеш ли друго мнение, различно от неговото си глупак,смотаняк и нищо неразбиращ индивид.
maDamn
Да бе, има логика. Казах си вече. Това си е мое светоусещане. Аз обичам хора, които са си природно надарени и не им трябват толкова много усилия. Харесвам хора с хубави мигли, хубави кожи, хубави фигури и т.н. Не ме кефи ако не можеш нещо (да го можеш като хората), да се напъваш. Не ме кефи ако имаш кофти мигли, да буфташ спирала до неузнаваемост в/у тях, защото резултатът не е красив, точно както и при интелектуалните дейности.
Смятам, че при недостатъчен капацитет в нещо, напъвайки се, пак няма да достигнеш някакъв връх. Така се раждат болните амбиции на хората, а и 'бедствия' от социално, икономическо, културно и какво ли още не естество, предизвикани именно от хора, които са си повярвали твърде много, самозабравили са се и по случайност са получили мъничко власт, за да осъществят 'плановете' си.
П.П. Само да вметна, че големите умове, освен усилия (естествено за нещо на такова супранационално ниво се искат и усилия) са имали заложени качествата, за да могат да направят това, което са дали на човечеството.
Последно редактирано от therichbitch : 02-02-2013 на 21:44
Капацитетът се наваксва с къртовски труд, много търпение и старание.
Теб в какво не те бива? Примиряваш ли се с това?
И какво значи "капацитет" всъщност. Кой определя дали аз съм добра или не по математика? Факт е, че най-редовно забравям или просто не научавам теореми, поради което съм трагична в стереометрията - просто не виждам нещата. Обаче кой казва, че ако седна и си науча теоремите, няма да съм спец?
Но не е само до научаване на теореми. Просто се иска засилено логическо мислене. Това не се научава.
Давам и аз пример от личния репертоар. Ние стереометрия не сме учили. Знам основните неща , имам пространствено мислене, но не си направих труда да разглеждам типови задачи и теореми. На изпита, след като излязох, всички разправяха как са решили задачата с някаква теорема. Аз, докато бях вътре, видях едни неща, че са равни, но половин час висях да го доказвам (с въпросната теорема се доказва). Но аз не я знаех и в крайна сметка така завъртях задачата, че си построих една пирамида ли кво беше и го доказах.
Изводът от пост-а ми е, не че съм математически гений, а чисто и просто, че специално математиката и физиката искат основно мислене и не толкова учене.
Не мога да пея. Припявам си у нас на песните, които харесвам, но не кандидатствах в музикалната академия.
Говоря от позицията на човек, завършил смея да твърдя най-добрата математическа в България, може би единствено НПМГ може да е конкуренция, и ти казвам, че математиката НЕ се случва от воле, колкото и да ти идва отвътре.
100 пъти ти обясних, че не е до учене, а до трениране! Имаше една патка, която ни преподаваше в 9 клас, даде ни едни и същи задачи с различни цифри, вероятно трябваше да ги учим наизуст. Така НЕ се преподава.
Може ли да престанем с глупавата безполезна тема, която отворихме?
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Аз мислех, че се намира в София (и не е НПМГ), пуу каква съм заблудена.
Пак се изхвърляш. Видях в съседната тема за математиката какво са те научли в най- добрата гимназия.
Преставам със спора. Вски съди по себе си. На едни им трябва упражняване, на други не. Fair enough.
Не можеш да сравняваш математиката и пеенето. Ти можеш да се научиш да пееш правилно, но гласът ти никога няма да стане приятен за слушане. Математиката колкото и да ти върви, не я ли упражняваш, доникъде няма я докараш. И съответно, дори да не ти върви кой знае колко, с решаване на задачи винаги уляга.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
СМГ не е толкова добраА в съседната тема не съм писала от много време.
След като математиката не ти е в кръвта, не можеш да ме разбереш, така че да престанем със спора. Не е "на едни им трябва упражнение , на други не". На всички им трябва, колкото и да им идва отвътре. Не съм говорила за наизустяване на основни задачи, а за решаване на различни типове задачи. Не можеш да изкараш 6.00 на матурата ей така с два часа седмично математика и писане на домашни тук-таме, какъвто и гений да си.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Без класификации, моля. ДОказала съм пред когото трябва колко ми е в кръвта, не си инстанция, пред която да се обяснявам. Но е адски нагло да дрънкаш глупости, които не са верни там, където се обсъждат задачи (нищо, че е било отдавна) и да стоиш и да ми разправяш колко на мен ми е в кръвта математиката.
И да, МОЖЕШ, да изкараш, колко пъти да ти го повторя. Това, че вашият гениален клас не е 'тренирал' достатъчно (нали с трениране ставаше, вярно), не значи, че другите не могат. И в момента визирах хора от езикови, а тези "зле-тата" от СМГ сигурно имат 7и половина на тая мършава матура.
Е, ти сама си го каза!Да не спорим безпредметно. Излагаме се.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
За изпитите след 7-ми клас се спуках от решаване и имах 5,87,а никак не съм математическо чудо...
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Еми именно. Ама АКО ти се отдава, влагаш и усилия. Не става на един гол талант да разчиташ.
После споделете мнения от Интеграл точно ако някой работи с тях, че ме интересува.Благодаря.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
На мен ми превеждаха и легализираха дипломата за средно като кандидатствах в университет. Цената беше добра и си свършиха работата в срокове.
Другите документи за унито си подготвях сама, без агенции, но от познати, които са ползвали Интеграл, знам, че взимали доста солено.
А имаш ли впечатления за бригади как работят?
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ще ти бъда много благодарна.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Violenza ,извинявай ,явно съм пропуснала, но къде и какво учиш?
Аз на 2ри кръг отивам,ама така не ми се занимава, пълен фарс е, миналата година на льольовците,които си натискаха дупетата до 4тия час им бяха поправили думи на диктовката. Бяха ги тикнали напред...много яко. Пак нямаха и толкова точици колкото мен. Доста е и субективно,защото преподавателката чете адски добре с хубаво произношение ,отчетливо и ясно,но след това са си помогнали на техните ученици,тъй като бяхме в у-ще,където масата от 2рия кръг бяха именно от там. Не ме е и яд толкова,че не се класирах за 3тия,малко точки са ми трябвали ,ама както и да е...
Та ,Иве , да не ти пука.
Последно редактирано от granger : 02-03-2013 на 14:00
maDamn
Последно редактирано от kalpazanka : 08-19-2014 на 08:40
матура по математика=самоубийство, ако не си в математическа гимназия...до последно щях да държа матура по мат, ма като засякох за колко време решавам 1 матура и че мога да зацикля на някоя задача и да се осера, предпочетох историята като много по-приятна за матура. и без тва последните 3 години имам по 3(10 кл),5(11 кл) и пак 3(12 кл) часа история. математика от 9ти и 10ти имам само по 3, а в 11кл и 12 само по 2часа. после ще ходя на изпити по математика пък където ме прибераткато гледам сега как хора, завършили ФМИ са безработни и няма работа за тях се демотивирам...
Плами, наща по физика каза , че тая астрофизика била мега трудна и нямало смисъл да я учиме, при положение , че само на 1 място се учили тия работи и никой няма да кандидатства с физика, където и да било.
От всяко уни има завършили безработни.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Направо се учудвам колко много сме от форума, които ще сме на 13.02 на DaF-а. Успех на всички!
Иначе някой, който е запознат с матурата по немски, би ли обяснил на последната задача за Leseverstehen с отворените отговори какви са точно изискванията за отговора. Изисква ли се да препредам частта от текста, в която се съдържа отговорът на поставения въпрос, с мои думи (т.нар. Umschreibung), или просто преписвам директно пасажа? Защото като сравнявам примерните отговори на тази задача на матури от минали години, веднъж като правилни отговори са посочени директни цитати от текста, друг път думи от текста, които очевидно съвпадат за отговори, биват преформулирани.
Като цяло е много лесна матурата, някъде околo B2 я оценям, но на самия формат му нямам много доверие, имайки предвид, че е изготвян от българи.
Последно редактирано от princo90 : 02-03-2013 на 17:11
Макс, нас ни измъчи просто по физика. По принцип помня лесно ,ама тоя материал е адски много. Тетрадка 100 листа , голям формат я изписахме за по-малко от срок,като като имаме 2 часа един след друг пишем като за световно , по 3,4 листа откарваме, не ме питай в какво състояние ми е ръката. С мъка си научих уроците, а накрая за оформянето щото бях 6,5,5,6 и се колебаеше бях научила целия дял +радиация,което е повече от 10 урока , които са по 1-2 листа, не страници, голям формат...простоооо някакъв клинч беше.
maDamn
охоу, бая трудно е при вас... ние радиоактивността и там атомната физика я минахме мн набързо. не виждам защо толкова държат на физиката в 12 клас при вас , при положение, че никой няма да държи матура ( нали? ) с колко часа бяхте на седмица вие? ние сме само с 3![]()
с 4 ,ама ни се води профилиращ предмет. Никой няма да държи,има вероятност 2ма математици, 3ма англичани , всичко останало история и география,като тея по математика си се колебаят още.
Физиката при нас е ...не знам, ужасна.Г-на хем знае,че ни е профилиращ не по наш избор , а отгоре ни го треснаха, ами и дава ебаси уроците,ама те са си такива просто. Той си се старае да ги сбие максимално,ама все пак и той трябва да си върши работата.
maDamn