.
Затворена тема
Страница 78 от 102 ПървиПърви ... 286874757677787980818288 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 926 до 1 950 от общо 2539
    anonymous708973
    Guest
    Бих оценила всяко нещо добре, независимо от тезата и дали аз съм съгласна с нея, ако изпълнява следните критерии, които се подразбират от всеки интелигентен човек, а именно:
    - добра аргументация
    - грамотност
    - линкове/диалогични връзки/аналогии с широка гама от събития, личности, явления.
    - оригиналност

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    аз пък ще ти кажа от личните си наблюдения.
    следя факултета от 2008-ма. масово се приемат неграмотни клишета. това представляват и масата кандидатстващи, всъщност, което прави развръзката съвсем естествена. проблемите с влизането във фжмк са общоизвестни. това са липсата на ясни (и общи) критерии за оценяване на работите, свободната (т.е. неструктурирана) рамка на устния изпит и субективната игра на лотария - в купчинката на кои 2-ма души ще се падне работата ти.
    това не го говоря наизуст. минала съм през всичко това, както и доста мои приятели и познати. от всичките страни на процедурата.
    ти сама прецени как ще оцениш едно есе (от факултета не са на 1 мнение дори за формата, която искат!), да речем фокусирано върху културната политика (когато заглавната тема го позволява), когато си спортен журналист, медиен експерт, книгоиздател, културен журналист, историк, политолог, етц... когато нямаш графичка с критерии, а само себе си, интересите и настроението си... и, евентуално, някаква съвест.

//инак е много лесно да си чешаме клавиатурите и да сме много сигурни в каквото-и-да-е;
    Ех, май няма какво да добавя.

Хуабовото в цялата работа е, че не ти е нужно ФЖМК, за да пробиеш в журналистиката. Така или иначе вътре не те научават на почти нищо. (без да се засягат учещите там, разбира се)
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Според мен, за да станеш журналист съвсем спокойно можеш да завършиш една българска/чужда филология, политология и т.н. Всеки мисли, че българската филология те прави директно учител, а всъщност е много по-добре, отколкото да учиш история на журналистиката и други такива не толкова нужни предмети

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Бих оценила всяко нещо добре, независимо от тезата и дали аз съм съгласна с нея, ако изпълнява следните критерии, които се подразбират от всеки интелигентен човек, а именно:
    - добра аргументация
    - грамотност
    - линкове/диалогични връзки/аналогии с широка гама от събития, личности, явления.
    - оригиналност
    Тъй като хора с високи оценки отговаряха само на втория критерии, се оказва, че далеч не е толкова изрядно оценяването, колкото предполагаш.

С думи прости, влизаха тия, които си пишеха напудрените космополитански статии. А тези, които в продължение на 3-4 години са следели всички събития по медиите, всяка седмица са избирали водещите новини и са писали теми на тях, оценявали са ги действащи редактори на вестници, прокарвали са по някоя своя статия за местната преса, имали са отлична езикова култура, оригиналността им се е изразявала в навръзването на проблема с обществени личности и събития баризано на информацията излизаща от медиите, анализирали са материалите на водещи журналисти структурно, стилистично, етично, ценностно, напасвайки стила си по този на професионалистите, се връщаха от изпита с плачевни оценки.

И да, един умен и възпитан човек бива оценен справедливо в крайна сметка. Затова си ги и оцениха с прилична работа.

И както казва парадокса, филологиите са едно чудесно място за "производство" на журналисти. Масово главни редактори стават именно хора с такава специалност. Тва го повтарям от време оно.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

О, определено оценяването на писмени творби не е на ниво. Журналистите въобще не са критерий за грамотност. Една добре оценена творба трябва да бъде наистина оригинална,а не разтягане на локуми, които да харесат на консомолската лелка, която проверява "произведението на изкуството". Според търсенето и предлагането - некадърни проверяващи, некадърни пишещи. Никога не ми се е случвало да търся есе по някаква тема в интернет за училище и да намеря нещо, което да ми хареса и да не си задам въпроса "Кой малоумник, за Бога, е писал тая простотия?"
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Джоли, не ми се обиждай,ама това коНсомолска ми извади очите. КоМсомол е.
    Иначе след изцепката по история г-на ми каза: Само ти си ми надежда и пръв лъч светлина
    maDamn

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Никога не ми се е случвало да търся есе по някаква тема в интернет за училище и да намеря нещо, което да ми хареса и да не си задам въпроса "Кой малоумник, за Бога, е писал тая простотия?"
    Мани, мани...

Чачо, наистина ми е трудно да повярвам, че човек, следил новините и т.н., ще направи гаф и/ли няма да го оценят. Може би, защото познавам момчето, което беше с най-високия бал по първо желание книгоиздаване. Е, това е един от най-начетените хора, които познавам.

И за мен да се учи журналистика е загуба на време. То е призвание, не диплома.

Чачо, наистина ми е трудно да повярвам, че човек, следил новините и т.н., ще направи гаф и/ли няма да го оценят. Може би, защото познавам момчето, което беше с най-високия бал по първо желание книгоиздаване. Е, това е един от най-начетените хора, които познавам. .
    Тва коя година е било? Че едно от нашите момичета имаше 6.00 и бяха само тя и едно момче. Тва на КСК2010. Току виж познаваме първенците на годината

Иначе не искам да те оставям с впечатлението, че покрай мен всички добри са ги прецакали и са им абсолютно скапани критериите във факултета. Повечето добри получават добри оценки. Някои ги порязват. Лошото е, че влизат много идиоти, на които от далече си им личи, че нямат грам дарба.

Като ти дадат тема "топло", да пишеш за топлите взаимоотношения между момчетата и момичетата, и че любовта е смисъла на живота на изпит по журналистика е меко казано смешно. Есето пълно с клишета, без грам да касае темите на деня и накрая 4.60 ли, та повече ли беше.

Друго си е да минеш през Tоплофикация, газовата криза, затвора, политиката, глобалното затопляне и да завършиш работата с топлата атмосфера по баловете, където случайно отвън лежи не толкова топлото тяло на удушена от съученички абитуриентка. ^^

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Като ти дадат тема "топло", да пишеш за топлите взаимоотношения между момчетата и момичетата, и че любовта е смисъла на живота на изпит по журналистика е меко казано смешно. Есето пълно с клишета, без грам да касае темите на деня и накрая 4.60 ли, та повече ли беше.

Друго си е да минеш през Tоплофикация, газовата криза, затвора, политиката, глобалното затопляне и да завършиш работата с топлата атмосфера по баловете, където случайно отвън лежи не толкова топлото тяло на удушена от съученички абитуриентка. ^^
    Точно щото повечето пишат буквално за топло, журито не е впечатлено от оригиналност.

Аз имах предвид КСК 2011. Мисля, че влезе в 5.75, но изобщо не помня темата.

Град
    Beyond reality
    Моля Ви, мили другарчета. Моя "гениална" съученичка , на тема "робството в България след 1945 година (историческо есе) , беше писала тъкмо буквално за робство. Ама буквално, откъде го е намерила,как си го беше съчинила, такава звучна 2ка и завъртя думи нямам да опиша.
    maDamn

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Големи идиоти има.
    Мои съученички ходиха на някакъв предварител изпит в Благоевград и са писали есе на елементарна тема,ама наистина елементарна. Нещо от рода на "Не хапи ръката,която те храни" и трите имат 2.
    Не е било само есе, а и тест по бел за откриване на правописни грешки. Колко трябва да си неориентиран,че да не можеш да изкараш 3 на нещо такова.
    А най-лошото е,че те ще влязат все някъде,ще са студентки...
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Град
    Beyond reality
    Естествено, не знам плюс ли е, или минус, ние сме слаб набор откъм бройка. Малко сме сравнение с предишни години и още повече куцо, кьораво и сакато ще влезе в Унитата.
    maDamn

Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Джоли, не ми се обиждай,ама това коНсомолска ми извади очите. КоМсомол е.
    Иначе след изцепката по история г-на ми каза: Само ти си ми надежда и пръв лъч светлина
    знам, аз така му викам, защото ми звучи още по-селско
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Естествено, не знам плюс ли е, или минус, ние сме слаб набор откъм бройка. Малко сме сравнение с предишни години и още повече куцо, кьораво и сакато ще влезе в Унитата.
    Как ще сме малко?
    94 кандидатствахме в гимназия 72 000, а 95 - само 28 000.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    96 бяха май още по-малко :Д

Град
    Beyond reality
    Как ще сме малко?
    94 кандидатствахме в гимназия 72 000, а 95 - само 28 000.
    Нах...по-малко сме от предните набори. И тези до 96 също са по-малко от нас...
    На тази предварителна са били едни 300-400 по-малко от миналогодишната.
    maDamn

Град
    Шоколадовия град
    Събуждам се преди малко и с ужас установявам,че е 9 часа,а аз спя.Тичам да си мия зъбите,минавам покрай прозореца и с още по-голям ужас виждам,че има сняг,и то много сняг.И сега си лежа,много ми е студено и няма да ходя никъде.
    При вас има ли сняг?
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

В един разговор на едно от междучасията миналата седмица дочух, че двама мои съученика, които през изминалите 5 години са докосвали учебник или тетрадка да учат САМО когато ги заплашат, че ще им оставят двойка за срока (годината), ще ходят да учат в УНСС и се надяват да имат диплома поне 4.00. Не знам дали критериите в университетите ли са паднали или те са станали по-умни.

Пифелия, при нас вали много дъжд.

Град
    Шоколадовия град
    Е в УНСС си е чист късмет.Казвам го от личен януарски опит.
    При мен нямаше как да се преписва,защото беше електронен.Но миналата седмица ходиха доста хора и всички имат между 5,30 и 5.60.И като ги питам, колко задачи решихте, получам отговор "Пф..аз не съм решавам.Едно момиче пред мен ги беше решило и аз ги преписах"
    Ако твоите познати имат късмет,като моите - ще влязат без проблем.

Обикновено половината от моето училище влизат там. Говоря с една приятелка, която учи там, и тя ми казва: "Еми то половината икономика е в УНСС."

Аз да се похваля. Отидох за първите 2 часа само на училище и по двата имам отлична оценка. По свят и личност на презентация. И по Осигурително счетоводство на контролното.

Цитирай Първоначално написано от DukeSolinus Виж мнението
    В един разговор на едно от междучасията миналата седмица дочух, че двама мои съученика, които през изминалите 5 години са докосвали учебник или тетрадка да учат САМО когато ги заплашат, че ще им оставят двойка за срока (годината), ще ходят да учат в УНСС и се надяват да имат диплома поне 4.00.
    Модни тенденции.

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Цитирай Първоначално написано от DukeSolinus Виж мнението
    Обикновено половината от моето училище влизат там. Говоря с една приятелка, която учи там, и тя ми казва: "Еми то половината икономика е в УНСС."

Мога да потвърдя
    Весииии

Една Любов, Една Борба, Един Отбор

Град
    Шоколадовия град
    Цитирай Първоначално написано от NqkfaNikakva21 Виж мнението
    Мога да потвърдя
    И аз потвърждавам.Даже при нас повече от половината отивам в УНСС.Нещо като традиция си е...

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    То реално няма как да е другояче.
    Щото 5 години си учил икономика, много малко хора записват друго.
    Пък и къде освен в УНСС или ВИНС-а (или както беше там), на който както му е по-близко и присърце
    Весииии

Една Любов, Една Борба, Един Отбор

Супер фен Аватара на gabi_94
    Някой ще ходи ли на предварителен по БЕЛ в СУ? Аз съм доста изплашена, тъй като не съм подготвена за всички автори.
    If you do not tell the truth about yourself
    you cannot tell it about other people!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си