- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12-ти клас (абитуриенти) -2012/2013
Пф аз вече не знам къде се намирам.Готвя се по 3 предмета, като най-гадният е история, защото ще държа матура.И суперрррр много се притеснявам за нея!
Добре си им е на другите 1 седмица ваканция , ние тая седмица ще си учим както винаги. Днес съм доволна,че успях да се подготвя за утре . И най-вече да науча за урока въпреки празника днеска.
Днес имахме пробна матура по бел, темата на 41-ви въпрос беше "Безсмъртието на жената" в стихотворението "Вечната" на Елисавета Багряна. Идея си нямам милите момчета как са се справилиКолкото до мен, писах разни локуми, разтягах, пък ще видим. Иначе теста ни беше доста труден. Тя ни и предупреди де, че ще възможно най-труден, за да ни се стори самата матура лесна
![]()
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
granger Да католичка съм . И благодаря
Не знам днеска добре мина даже се учудвам, чу свършихме толкова рано. Не правихме пробна тъй като нашата по беЛ я няма но за сметка на това по немски добре ни дойде теста
. Имам да уча за урок и есе да пиша, а да не говорим за презентацията . А кога ще уча не знам като от 1 съм на работа до 10 .
Aз даже си направих труда на отида на даскало, ама впоследствие установих, че е напълно безсмислено. Първоначално бяхме десетина човека, като тая бройка постепенно намаляваше, накрая всички останали си заминахме след 3-тия час.
Нито едно класно не сме направили все още. Праснали ги в средата на април всичките, когато повечето от нас ни вълнуват кандидатстудентски изпити.
Само положителни отзиви чувам за "Железният светилник", крайно време е и аз да я прочета тая книга.![]()
You are broken, I can fix you...
На мен Железният светилник ми беше трудна за четене доста . Хареса ми , но ми трябваше досат време за да я прочета
Иначе аз ще ходя обаче само за пробната после си имам други планове![]()
Днес като начало на тази "невероятна" седмица се успах... после цял ден велика тъпня....
а и да не забравя да отбележа- СУ на сапун!!! Писна ми да ги чакам тея
Парадокс, ти какво очакваше? Съвсем незаяждайки те питам,да не си помислиш нещо
Открай време се знае,че са моткала, 14 дни поне не мърдаха предни години.
maDamn
Днес е 15-ти ден,но все тая...
Днеска матурата мина прекрасно,въпросите бяха средна хубост,само на два си нацелвах отговорите.Предполгам,че и запетаите съм оплескала,както винаги.41 въпрос ми беше за Индже - нравствената промяна в разказа.Написах 3 листа есе и сега чакам.Предполагам,че ще е над 5,50,ама точно колко, ще ви информирам в петък!
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
3 листа е много, внимавай.
Имам шестици и на двете класни по БЕЛ. Едната беше "Да направиш себап" за "Песента на колелетата", другата - "Трагичната цена на отрицанието" за "Железният светилник" - беше за откъса, в който Аврам Немтур вече е получил удар и Ния се връща да го гледа, там, дето се пули като тъпанар и обяснява нещо. Много кофти тема, с клизми я писах и за мое най-искрено учудване си имам шестицата.
Записах се за БЧК днес, дадоха ми чак другия вторник, което значи, че ще ходя самичка да се оправям с КАТ, дамн.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
поне казах.
надявам се скоро да ви излязат резултатите.
Ние утре и вдругиден ще правим пробни по БЕЛ , а в четвъртък по избираем/АЕ/ за мен.
maDamn
И аз се надявам,ама сега разбрах,че днес са излезли оценките по математика,а изпитът им беше на 24 март.Ей на тва се дразня,вярно,че едно е да се проверяват задачи,но все пак трябва да са заспали тез проверяващи...И сляп по-бързо щеше да ги провери!
А и по философия са излезли,изпитът пак беше на 24.
Последно редактирано от pifiella : 04-01-2013 на 15:11
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Съжалейшън.
Аз сега си преговарям произведенията...ама тоя Славейков ме убива.
maDamn
^^ честно казано си мислех, че днес ще излязат
А някоя от вас ходила ли до СУ и разните му химически и физически факултети? Нали уж първо там ще изнесат резултатите... но 100% трябва да ги качат и в нета, все пак има хора от другия край на България, които не могат всяка седмица да се разкарват
Локуми*.
Иначе това за дадена тема в откъс много ме притеснява, т.к. засега не съм чела Пелин и Йовков. И част от стихотворенията, но те са лесни, защото са дадени. Не съм чела и "Тютюн", ама уотевър.
Малко почивка тия дни уж щях да си направя, но реших да си отида на даскало в четвъртък и петък (лични причини) и няма да ходя в понеделник и вторник сигурно. :3
Абе, супер ни е. Днес пичовете са имали само два часа, другите дни пак се очертават по толкоз.
Ти на откъсчето, което ще ви дадат ли разчиташ?Елин Пелин и Йовков се четат адски леко, защото са приятни. Тютюн е страхотен роман, но обемист. Аз мисля, че в 12 клас по това време вече бях прочела всичко и ги минавах пак... Опитай да ги прочетеш. Все пак трябва да пишеш и по останалата част от романа, която не е включена в откъса (ако това се падне) иначе губиш пак някакви точки.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Само аз ли не обичам да разтягам локуми . По скоро гледам да съм кратка
Пиша си по датски и правя презентация обаче доста ме мързи .![]()
Откъсът не ти решава нищо. Ако не го свържеш с други части на романа, е просто нелепо и посредствено. Не си представям дори как няма да правя аналогии. Че то... нищо няма да знам иначе :д
Започнах "Тютюн", доста ми харесва, ама един съученик си поиска книгата... ГРР!
абе, не е точно така. те не ви изпитват върху съдържанието на този или онзи роман/разказ/стих/етц (т.е. преразказ:Д), а проверяват уменията за целенасочено, адекватно, систематизирано критическо писане върху текст. в случая, този текст бива предоставен на вниманието на всички (матурата не е безумният изпит по БЕЛ в СУ, където трябва да зубриш цитати и прочее ненужности, но да не задълбавам нататък, че е съвсем друга тема), както е и редно. не виждам голямата философия;
//е, да, разбира се, самостоятелното мислене не е толерирано (навсякъде) в рамките на нашата образователна система. съответно - масата ученици, кандидат-студенти, а по-късно и студенти не могат да се изразяват в подобна кратка, минималистична дори и по същество форма. действително това е проблемът. затова присъства в матурата този компонент, не за да осъществи ревизия на прочетеното, както си мислят някои.;
Двете части ли започна да четеш или едната?
Тютюн ми хареса повече от Светилника, въпреки че и Светилника е добър, но Тютюн страшно много ми допадна. Филмът, от друга страна, е отвратителен.
Blab това дали познаваш останалата част на романа ти носи/отнема точки.Цитатите не са ненужни и никога не са били. Аз на матурата помня, че сама си измислих притча
много добре ми се получи
pifiella прекалено много е
granger всеки път ще ти казвам, че аватарът ти уникално много ме радва :Д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Много е хубава.Трудно ми е да кажа кой повече ми хареса, "тютюн" или " Железния светилник" , но и двата си заслужават четенето.
maDamn