.
Затворена тема
Страница 83 от 102 ПървиПърви ... 337379808182838485868793 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 051 до 2 075 от общо 2539
    Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Парадокс, ти какво очакваше? Съвсем незаяждайки те питам,да не си помислиш нещо
    Открай време се знае,че са моткала, 14 дни поне не мърдаха предни години.
    maDamn

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Парадокс, ти какво очакваше? Съвсем незаяждайки те питам,да не си помислиш нещо
    Открай време се знае,че са моткала, 14 дни поне не мърдаха предни години.
    Днес е 15-ти ден,но все тая...
    Днеска матурата мина прекрасно,въпросите бяха средна хубост,само на два си нацелвах отговорите.Предполгам,че и запетаите съм оплескала,както винаги. 41 въпрос ми беше за Индже - нравствената промяна в разказа.Написах 3 листа есе и сега чакам.Предполагам,че ще е над 5,50,ама точно колко, ще ви информирам в петък!
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Град
    Beyond reality
    поне казах.
    надявам се скоро да ви излязат резултатите.
    Ние утре и вдругиден ще правим пробни по БЕЛ , а в четвъртък по избираем/АЕ/ за мен.
    maDamn

Град
    Шоколадовия град
    И аз се надявам,ама сега разбрах,че днес са излезли оценките по математика,а изпитът им беше на 24 март.Ей на тва се дразня,вярно,че едно е да се проверяват задачи,но все пак трябва да са заспали тез проверяващи...И сляп по-бързо щеше да ги провери!
    А и по философия са излезли,изпитът пак беше на 24.
    Последно редактирано от pifiella : 04-01-2013 на 15:11
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Град
    Beyond reality
    Съжалейшън.
    Аз сега си преговарям произведенията...ама тоя Славейков ме убива.
    maDamn

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    ^^ честно казано си мислех, че днес ще излязат

А някоя от вас ходила ли до СУ и разните му химически и физически факултети? Нали уж първо там ще изнесат резултатите... но 100% трябва да ги качат и в нета, все пак има хора от другия край на България, които не могат всяка седмица да се разкарват

Град
    Шоколадовия град
    Цитирай Първоначално написано от ParadOx Виж мнението
    ^^ честно казано си мислех, че днес ще излязат

А някоя от вас ходила ли до СУ и разните му химически и физически факултети? Нали уж първо там ще изнесат резултатите... но 100% трябва да ги качат и в нета, все пак има хора от другия край на България, които не могат всяка седмица да се разкарват
    Днеска нямаше нищо пред Химическия,там ги изнасят,но след 2-3 часа ще са качени в нета.Няма да има ощетени,поне в това отношение!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от pifiella Виж мнението
    .Написах 3 листа есе и сега чакам.
    3 листа е много, внимавай.

Имам шестици и на двете класни по БЕЛ. Едната беше "Да направиш себап" за "Песента на колелетата", другата - "Трагичната цена на отрицанието" за "Железният светилник" - беше за откъса, в който Аврам Немтур вече е получил удар и Ния се връща да го гледа, там, дето се пули като тъпанар и обяснява нещо. Много кофти тема, с клизми я писах и за мое най-искрено учудване си имам шестицата.

Записах се за БЧК днес, дадоха ми чак другия вторник, което значи, че ще ходя самичка да се оправям с КАТ, дамн.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    3 листа е много, внимавай.
    Сто пъти казах и аз, че като казват 2-4 страници, 3 листа не значи повече, а значи единствено, че не умееш да си подреждаш мисълта и да извличаш най-важното, като губиш 2 точки за това, че си извън зададения обем... Ама кой да чуе
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Сто пъти казах и аз, че като казват 2-4 страници, 3 листа не значи повече, а значи единствено, че не умееш да си подреждаш мисълта и да извличаш най-важното, като губиш 2 точки за това, че си извън зададения обем... Ама кой да чуе
    Напълно съм съгласна. Границите не са сложени случайно. Иначе лукуми да си разтягаме можем до утре, ама това не показва никакъв скил.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Локуми*.

Иначе това за дадена тема в откъс много ме притеснява, т.к. засега не съм чела Пелин и Йовков. И част от стихотворенията, но те са лесни, защото са дадени. Не съм чела и "Тютюн", ама уотевър.

Малко почивка тия дни уж щях да си направя, но реших да си отида на даскало в четвъртък и петък (лични причини) и няма да ходя в понеделник и вторник сигурно. :3
    Абе, супер ни е. Днес пичовете са имали само два часа, другите дни пак се очертават по толкоз.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Иначе това за дадена тема в откъс много ме притеснява, т.к. засега не съм чела Пелин и Йовков. И част от стихотворенията, но те са лесни, защото са дадени. Не съм чела и "Тютюн", ама уотевър.
    Ти на откъсчето, което ще ви дадат ли разчиташ? Елин Пелин и Йовков се четат адски леко, защото са приятни. Тютюн е страхотен роман, но обемист. Аз мисля, че в 12 клас по това време вече бях прочела всичко и ги минавах пак... Опитай да ги прочетеш. Все пак трябва да пишеш и по останалата част от романа, която не е включена в откъса (ако това се падне) иначе губиш пак някакви точки.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Само аз ли не обичам да разтягам локуми . По скоро гледам да съм кратка
    Пиша си по датски и правя презентация обаче доста ме мързи .

anonymous708973
    Guest
    Откъсът не ти решава нищо. Ако не го свържеш с други части на романа, е просто нелепо и посредствено. Не си представям дори как няма да правя аналогии. Че то... нищо няма да знам иначе :д

Започнах "Тютюн", доста ми харесва, ама един съученик си поиска книгата... ГРР!

Град
    Beyond reality
    Много е хубава.Трудно ми е да кажа кой повече ми хареса, "тютюн" или " Железния светилник" , но и двата си заслужават четенето.
    maDamn

Град
    Шоколадовия град
    Аз попринцип пиша много, 5 листа интерпретация заковавам всеки път,но пиша ЕДРО!
    Прочетете и "Осъдени души",любима ми е!
    Последно редактирано от pifiella : 04-02-2013 на 09:44

Мега фен Аватара на Blab
    Откъсът не ти решава нищо. Ако не го свържеш с други части на романа, е просто нелепо и посредствено. Не си представям дори как няма да правя аналогии.
    абе, не е точно така. те не ви изпитват върху съдържанието на този или онзи роман/разказ/стих/етц (т.е. преразказ:Д), а проверяват уменията за целенасочено, адекватно, систематизирано критическо писане върху текст. в случая, този текст бива предоставен на вниманието на всички (матурата не е безумният изпит по БЕЛ в СУ, където трябва да зубриш цитати и прочее ненужности, но да не задълбавам нататък, че е съвсем друга тема), както е и редно. не виждам голямата философия;
    //е, да, разбира се, самостоятелното мислене не е толерирано (навсякъде) в рамките на нашата образователна система. съответно - масата ученици, кандидат-студенти, а по-късно и студенти не могат да се изразяват в подобна кратка, минималистична дори и по същество форма. действително това е проблемът. затова присъства в матурата този компонент, не за да осъществи ревизия на прочетеното, както си мислят някои.;

anonymous708973
    Guest
    Доста добре знам, че не изпитват върху преразказ.
    Но хайде направи ми ЛИС върху онзи откъс на "Железният светилник", в който Аврам Немтур получава удар и Ния се връща да го гледа. Много ми е интересно как ще го направиш, ако не си запозната с романа. Няма такъв филм. Няма как да проследиш образа в развитие и да напишеш теза КАКВО, аджеба, изплаща Аврам Немтур.

Да знаеш цитати далеч не е ненужно.

Град
    Beyond reality
    Днес на пробната бяха дали възможно най-елементарната тема. Ама толкова не ми се пишеше. Пиша ситно и изкарах 2 страници и малко,ама поне беше сбито и смислено.
    "Бай Ганьо - сблъсък между европейското и българското". Даже останах МНОГО разочарована,че не ни предизвикаха с нещо по-трудно.

ПП: "Осъдени души" е неповторима.
    maDamn

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Пф, райско.

На нас - "Стихии" -Проблемът за (безграничната? /не съм сигурна/ ) сила на модерната личност

1 страница с много мъки, но и без това от Смирненски натам ги махнах всичките

А това за романите-познавам хора, които не са ги чели и изкарват 6-ици върху откъсите само. До настройка е.
    Да знаеш основните неща-да си чел резюмета, героите да знаеш, основните моменти-пак е достатъчно за хубава оценка и съчинение.

(Пример: Надето, забравих й никът тук, учи журналистика в СУ вече и мисля, че не ги беше чела тези романи)
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Супер фен Аватара на scrooper
    Пф, райско.

На нас - "Стихии" -Проблемът за (безграничната? /не съм сигурна/ ) сила на модерната личност

1 страница с много мъки, но и без това от Смирненски натам ги махнах всичките
    1 страница си писала ли :О
    always late but worth the wait!

Град
    Шоколадовия град
    (Пример: Надето, забравих й никът тук, учи журналистика в СУ вече и мисля, че не ги беше чела тези романи)

Нещо Мерлин/Марлин ли беше?

Откъсът не ти решава нищо. Ако не го свържеш с други части на романа, е просто нелепо и посредствено. Не си представям дори как няма да правя аналогии. Че то... нищо няма да знам иначе :д

Започнах "Тютюн", доста ми харесва, ама един съученик си поиска книгата... ГРР!
    Двете части ли започна да четеш или едната?
    Тютюн ми хареса повече от Светилника, въпреки че и Светилника е добър, но Тютюн страшно много ми допадна. Филмът, от друга страна, е отвратителен.
    Blab това дали познаваш останалата част на романа ти носи/отнема точки. Цитатите не са ненужни и никога не са били. Аз на матурата помня, че сама си измислих притча много добре ми се получи
    pifiella прекалено много е
    granger всеки път ще ти казвам, че аватарът ти уникално много ме радва :Д
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

anonymous708973
    Guest
    Шестици в училище ли?
    Не знам за вас, ама нашата пише двойка при непрочетено произведение. Следи тезите с орлов поглед, никакъв шанс за шестица нямаш, ако работата ти не е наистина е много, ама много добра.

А на матурата... толкова зависи какво ти се е паднало и кой ти го проверява, че...

Джоли, започнах тази, която е без добавената героиня. Едно романче е. 570 страници май беше.
    Не знам как са казали, че няма политика, то е бъкано с нея о.О

Едната част значи. Да, и аз нея четох. Другата е около 300 страници комунизъм в повече. Има политика, няма комунизъм. В нея комунистите са обрисувани като някакви селяндури, които нямат бегла представа как да правят въстание и да управляват държавата, като някакви отшелници или наркозависими в днешно време - нещо подобно Затова са го накарали да го промени и мисля, че вторият роман няма общо с първия, но не съм сигурна. Не съм чела втория.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове