- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12-ти клас (абитуриенти) -2012/2013
Парадокс, ти какво очакваше? Съвсем незаяждайки те питам,да не си помислиш нещо
Открай време се знае,че са моткала, 14 дни поне не мърдаха предни години.
maDamn
Днес е 15-ти ден,но все тая...
Днеска матурата мина прекрасно,въпросите бяха средна хубост,само на два си нацелвах отговорите.Предполгам,че и запетаите съм оплескала,както винаги.41 въпрос ми беше за Индже - нравствената промяна в разказа.Написах 3 листа есе и сега чакам.Предполагам,че ще е над 5,50,ама точно колко, ще ви информирам в петък!
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
поне казах.
надявам се скоро да ви излязат резултатите.
Ние утре и вдругиден ще правим пробни по БЕЛ , а в четвъртък по избираем/АЕ/ за мен.
maDamn
И аз се надявам,ама сега разбрах,че днес са излезли оценките по математика,а изпитът им беше на 24 март.Ей на тва се дразня,вярно,че едно е да се проверяват задачи,но все пак трябва да са заспали тез проверяващи...И сляп по-бързо щеше да ги провери!
А и по философия са излезли,изпитът пак беше на 24.
Последно редактирано от pifiella : 04-01-2013 на 15:11
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Съжалейшън.
Аз сега си преговарям произведенията...ама тоя Славейков ме убива.
maDamn
^^ честно казано си мислех, че днес ще излязат
А някоя от вас ходила ли до СУ и разните му химически и физически факултети? Нали уж първо там ще изнесат резултатите... но 100% трябва да ги качат и в нета, все пак има хора от другия край на България, които не могат всяка седмица да се разкарват
3 листа е много, внимавай.
Имам шестици и на двете класни по БЕЛ. Едната беше "Да направиш себап" за "Песента на колелетата", другата - "Трагичната цена на отрицанието" за "Железният светилник" - беше за откъса, в който Аврам Немтур вече е получил удар и Ния се връща да го гледа, там, дето се пули като тъпанар и обяснява нещо. Много кофти тема, с клизми я писах и за мое най-искрено учудване си имам шестицата.
Записах се за БЧК днес, дадоха ми чак другия вторник, което значи, че ще ходя самичка да се оправям с КАТ, дамн.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Локуми*.
Иначе това за дадена тема в откъс много ме притеснява, т.к. засега не съм чела Пелин и Йовков. И част от стихотворенията, но те са лесни, защото са дадени. Не съм чела и "Тютюн", ама уотевър.
Малко почивка тия дни уж щях да си направя, но реших да си отида на даскало в четвъртък и петък (лични причини) и няма да ходя в понеделник и вторник сигурно. :3
Абе, супер ни е. Днес пичовете са имали само два часа, другите дни пак се очертават по толкоз.
Ти на откъсчето, което ще ви дадат ли разчиташ?Елин Пелин и Йовков се четат адски леко, защото са приятни. Тютюн е страхотен роман, но обемист. Аз мисля, че в 12 клас по това време вече бях прочела всичко и ги минавах пак... Опитай да ги прочетеш. Все пак трябва да пишеш и по останалата част от романа, която не е включена в откъса (ако това се падне) иначе губиш пак някакви точки.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Само аз ли не обичам да разтягам локуми . По скоро гледам да съм кратка
Пиша си по датски и правя презентация обаче доста ме мързи .![]()
Откъсът не ти решава нищо. Ако не го свържеш с други части на романа, е просто нелепо и посредствено. Не си представям дори как няма да правя аналогии. Че то... нищо няма да знам иначе :д
Започнах "Тютюн", доста ми харесва, ама един съученик си поиска книгата... ГРР!
Много е хубава.Трудно ми е да кажа кой повече ми хареса, "тютюн" или " Железния светилник" , но и двата си заслужават четенето.
maDamn
Аз попринцип пиша много, 5 листа интерпретация заковавам всеки път,но пиша ЕДРО!
Прочетете и "Осъдени души",любима ми е!
Последно редактирано от pifiella : 04-02-2013 на 09:44
абе, не е точно така. те не ви изпитват върху съдържанието на този или онзи роман/разказ/стих/етц (т.е. преразказ:Д), а проверяват уменията за целенасочено, адекватно, систематизирано критическо писане върху текст. в случая, този текст бива предоставен на вниманието на всички (матурата не е безумният изпит по БЕЛ в СУ, където трябва да зубриш цитати и прочее ненужности, но да не задълбавам нататък, че е съвсем друга тема), както е и редно. не виждам голямата философия;
//е, да, разбира се, самостоятелното мислене не е толерирано (навсякъде) в рамките на нашата образователна система. съответно - масата ученици, кандидат-студенти, а по-късно и студенти не могат да се изразяват в подобна кратка, минималистична дори и по същество форма. действително това е проблемът. затова присъства в матурата този компонент, не за да осъществи ревизия на прочетеното, както си мислят някои.;
Доста добре знам, че не изпитват върху преразказ.
Но хайде направи ми ЛИС върху онзи откъс на "Железният светилник", в който Аврам Немтур получава удар и Ния се връща да го гледа. Много ми е интересно как ще го направиш, ако не си запозната с романа. Няма такъв филм. Няма как да проследиш образа в развитие и да напишеш теза КАКВО, аджеба, изплаща Аврам Немтур.
Да знаеш цитати далеч не е ненужно.
Днес на пробната бяха дали възможно най-елементарната тема. Ама толкова не ми се пишеше. Пиша ситно и изкарах 2 страници и малко,ама поне беше сбито и смислено.
"Бай Ганьо - сблъсък между европейското и българското". Даже останах МНОГО разочарована,че не ни предизвикаха с нещо по-трудно.
ПП: "Осъдени души" е неповторима.
maDamn
Пф, райско.
На нас - "Стихии" -Проблемът за (безграничната? /не съм сигурна/ ) сила на модерната личност
1 страница с много мъки, но и без това от Смирненски натам ги махнах всичките
А това за романите-познавам хора, които не са ги чели и изкарват 6-ици върху откъсите само. До настройка е.
Да знаеш основните неща-да си чел резюмета, героите да знаеш, основните моменти-пак е достатъчно за хубава оценка и съчинение.
(Пример: Надето, забравих й никът тук, учи журналистика в СУ вече и мисля, че не ги беше чела тези романи)
Двете части ли започна да четеш или едната?
Тютюн ми хареса повече от Светилника, въпреки че и Светилника е добър, но Тютюн страшно много ми допадна. Филмът, от друга страна, е отвратителен.
Blab това дали познаваш останалата част на романа ти носи/отнема точки.Цитатите не са ненужни и никога не са били. Аз на матурата помня, че сама си измислих притча
много добре ми се получи
pifiella прекалено много е
granger всеки път ще ти казвам, че аватарът ти уникално много ме радва :Д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Шестици в училище ли?
Не знам за вас, ама нашата пише двойка при непрочетено произведение. Следи тезите с орлов поглед, никакъв шанс за шестица нямаш, ако работата ти не е наистина е много, ама много добра.
А на матурата... толкова зависи какво ти се е паднало и кой ти го проверява, че...
Джоли, започнах тази, която е без добавената героиня. Едно романче е. 570 страници май беше.
Не знам как са казали, че няма политика, то е бъкано с нея о.О
Едната част значи. Да, и аз нея четох. Другата е около 300 страници комунизъм в повече. Има политика, няма комунизъм.В нея комунистите са обрисувани като някакви селяндури, които нямат бегла представа как да правят въстание и да управляват държавата, като някакви отшелници или наркозависими в днешно време - нещо подобно
Затова са го накарали да го промени и мисля, че вторият роман няма общо с първия, но не съм сигурна.
Не съм чела втория.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more