- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12-ти клас (абитуриенти) -2012/2013
Някой? Тоя някой е даскалка по БЕЛ, завършила филология. Не знам дали имаш представа това каква основа ти дава на езика като цяло и нямам предвид само български. Поне майка ми веднага се сеща за латински корени, за конкретна морфема и т.н.
Тва пък да напиша обеЗСпокоен :Д :Д Не знам колко пияна трябва да съм, за да го объркам с телефона, ама на ръка... никога.
Ами,Инка, тука не става въпрос за теб. Става въпрос ,че някои хора са способни да го объркат,даааже и трезвени.
И да ,майка ми е филолог, знам каква основа дава на езика.
На всеки се случва да бърка. Прекалено изхвърляне беше тва с речника. Може просто да и каже насаме кво- що.
Пак казвам, на матура тъй или иначе няма как да се случи,защото има двама проверяващи.
+ Парадкос имаше едно такова -не знам, не мога и не искам се пишат отделно , за разлика от неграмотенМного ме изкефи. Беше залепено в кабинета ни по БЕЛ.
maDamn
Не е изхвърляне. Аз съм чувствителна на тази тема. В 5-ти или 6-ти клас даскалката беше обяснила пред целия клас как аз съм глупава, защото й казах, че се пише детайл и ... другата дума я забравих. Тя твърдеше, че се пише детаИл. Майка ми побесня заради начина, по който ме е унижила, и на следващия ден ме изпрати с речника.
Изобщо не е изхвърляне. Ще й поправя матура с грешка?!
Вярно , че се е държала зле с теб, но случая е различен. Едва ли я е унижила пред класа. Иначе като се посъветва с други учители ще си поправи грешката.
Анархи , мда 2ма са проверяващите,ако има разлика повече от 0.5 ли нещо от сорта минава и през трети проверяващ. Майка ми беше проверяващ преди 3 години по английски и нямаше много фрапиращи разлики,но се е случвало да минава и през 3ти човек. Тосе проверява по шаблон, така че рядко би станала грешка.
maDamn
Ти да объркаш нещо?
Учителите са хора и на тях им се случва да грешат. Силно ме съмнява учителка с поне 10-15 години стаж да не знае как се пише елементарна дума. Няма смисъл от речници, други хора и пр. Пиф, просто я попитай , кажи й, че си я намерила в речника и така. Но не да я унижаваш пред целия клас, защото всички 18-годишни момченца почват с глупостите (поне в моя клас), а отиди при нея и й кажи.
Това е моят съвет.
Аз на матурата по английски имам около 5.30 май. Не си спомням с точност.
1/6 на първия лисънинг (крайно разочароващо) и 1-2 грешки по теста, но това, което ми направи впечатление беше есето.
Идеално есе, харесвам го доста, имам 2 грешки (объркала съм situated с placed и един предлог).
Имам 20 точки...
Това е лично отношение специално при моята ''любима'' госпожа.
С @XTREMEFREERIDE се е получило същото . (В един клас сме)
Просто искрено се радвам, че това проклето същество няма да проверява истинските матури.
Не може човек с 10 грешки да има 26 точки, човек с 15-23 и аз с 2-20. Просто е невъзможно.
Но както и да е, няма значение, продължавам напред да си решавам тестове и да пиша есета и така.
А по български, нда, няма скоро да ги видим тия матури.
Днес иначе не сме на училище40-годишнина на училището , голям празник!!
Но пък аз трябва да се снимам за дипломата, после съм на урок, на мач да съпортвам мъжо и после на тържество, по случай 40-годишнината , така че предпочитам да си бях отишла на училище....гр..![]()