- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Нещо от рода на депресия ?
Здравейте . Аз съм момче на 14 . Както всички деца на мойта възраст имам приятели , забавлявам се спортувам . Откакто съм във ваканция следобедите скучая , започнах да гледам филми от рода на америкайски пай , роад трип, проектът Х и подобни тиин филми . И страшно ми се прииска да живея в САЩ . не знам какво да правя искам го страшно много . Но не знам какво да правя . Дда кажа на неще ? Баща ми наскоро стана прокурор а майка ми е даскал ... най вероятно ещ ми се исмеят ... Но просто виждам че живота е много по- добър ... И просто не знам кво да правя ... Моля кажете квото ви е на ума ...
И аз имах една такава мечта за кариера в щатите. Щом го искаш наистина просто следвай мечтите си.
Ще ти отговоря аз защо САЩ е по-добро място от БГ.
Там мияч на чинии изкарва по 8 долара на час. 8х8= 64 долара на ден като се има на предвид, че може да си хванеш още 1 работа и да съчетаеш двете. В америка е много красиво, това е причина и аз да искам да живея там. Хората са по добронамерени от българите и всичко е по-добро. Всичко там е на друго ниво, пък и Хавайте са ни близко![]()
^Не е зле да спреш с идеализирането, иначе... ако толкова ви се ходи в Америка, измислете как да отидете да учите там. На 14 имаш премного време да се подготвяш, стига наистина да го искаш.
Прочети книгата на Георги Вуков - Пътят към Харвард , вдъхновяваща история на млад българин, който е приет в Харвард на пълна стипендия и успешно е завършил университета. Можеш да се пробваш и ти за Америка, не е казано, че задължително в Харвард, но пък книгата ще ти е от полза, тя е и нещо като практически наръчник за кандидатстване в американските вузове.
Друг е въпросът, че по филмчетата не е като реалността, а и ако имаш депресия, породена от скука, не е казано, че точно САЩ ще ти я излекува...
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Не че нещо ама Хаваи въобще не е близо до Европа:
Плюс това 8 долара на час наистина са много за българския стандарт, но в САЩ наемите са изключително скъпи и с тези 8 на час си за никъде. Може и да си хванеш и друга работа да кажем евентуално, но това живот ли е? Ако си на бригада за 3-4 месеца, тогава става, ама иначе не. Иначе хората наистина са по-добронамерени от личен опит, но ако наистина имаш намерение да идваш тук те сеъветвам много добре да разучиш, защото иначе ще си много разочарована.
Не знам просто много го искам, съвсем друго е отколкото в БГ ... Така го искам че не мога да го опиша. Съвсем други са колежите там, спорт,реализация имаш огромен избор пък и живота е приятен
хавайте са в американе че нещо и наемите са скъпи да, но ако отидеш примерно с още 1 човек и си вземете под наем нещо заедно.. няма да ви е толкова скъпо, за 5 дена най-мн си изкарал наемаа а останалите дни в месеца работиш за себе си.
Разучила съм остават ми 2 години и заминавам да живея в Америка.
Да, Хаваите са част от САЩ но са острови и явно не си погледнал картата, която пуснах. Иначе вие и 20 човека може да се наврете в една стая и да си изкарваш наема за 5 часа, но пак питам това живот ли е? Иначе ако си нелегален забрави да получаваш 8 на час за миене на чинии и лошо а ако си легален и целта ти е да миеш чинии и да се буташ с други пак лошо.
САЩ ти дава много възможности. Няма лошо като си новодошъл или имаш финансови проблеми примерно да работиш нещо каквото и да е за да припечелиш. Но да тръгваш с мисълта, че с 8 долара на час ще си живееш живота е леко смешно. Ти сега в САЩ ли си, защото аз съм и ти го казвам сериозно. По принцип е възможно да оцелееш, но не бих го препоръчала.
Не съм в Сащ в момента. Истината е, че не може да се живее с 8 долара на час, но като за начало е добре. Всичко се подрежда по-късно с малко късмет. Разбира се 1во на бригада е добре, ако имаш роднини там има кои да ти помогне като за начало.
И след бригадата какво? Сериозно ти казвам ако мислиш да оставаш нелегално ще направиш най-голямата грешка в живота си! Така си затваряш всички врати за евентуално развитие и ще работиш найягадната работа за стотинки и ще те третират като боклук, но ти ще седиш на тая работа, защото друга не можеш да намериш. И ако майка ти се разболее в България трябва да избираш или да я видиш и да не можеш да се връщаш в САЩ повече или да не я видиш повече (това е хипотетично разбира се, на никой не го пожелавам). Та много сериозно обмисли какво искаш на направиш с живота си преди да си направила грешка.
Няма да е нелегално. Нямам намерение да живея нелегално, ако отида в Америка то ще е с цел да живея добре. Ще си намеря добра работа и така..
![]()
не знам човек още не съм тръгнала, че да говоря за виза, но когато му дойде времето ще помисля над това![]()
Помисли добре, защото наистина без зелена карта е много трудно. Дори и ако дойдеш като студентка ти пак нямаш право на работа, ама не е толкова проблем. Ама няма да можеш да работиш по 40 часа със сигурност, защото си нямаш и на идея за какви домашни става дума. Аз по едно време докато бях студентка работих по 30 часа на седмица и почти не съм спала... иначе 20 часа е добре. Сега ти видях сметката за работата на 8 часа и това грубо след такси прави 200 долара на седмица и трябва да си в някое мазе в гетото, за да можеш да плащаш толкова.
както казах няма да бъда самаще бъда с друг човек,с които ще си живеем заедно. Друго е 2ма човека. Ако работим и 2 ще бъде много по-добре. Може ли да попитам от кога си в Америка и какво работиш в момента. Какво си следвала ?
Тези неща страшно романтично си ги представяте, но без образование и с едни мечти, като отидете там и не познавате никого, а трябва да се грижите за жилище, сметки, храна, обличане съвсем друга песен ще пеете. Единственият вариант е: мега здравото учене, кандидатстване за уни/гимназия по някоя от многото програми и заминаване със солидната финансова помощ на вашите. Колко мои приятели заминаха след 12 клас на различни места не е истина. До един са теглили кредити и са минали колко частни уроци...
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
знам, че няма да е лесно, хубавите неща не стават лесновсичко се изгражда с доста усилия, търпение, време
и финанси, нашите ще помогнат разбира се
но от там нататък се оправяме сами
ти си колкото мен :Р Иначе и аз преди няколко години много исках да отида там...След това нещата се промениха и сега свиря на инструмент,пък за да се реализирам с него най-добрта държава за това е Австрия...Така и ти трябва да помислиш коя държава ще ти е по-добра за реализиране и да знаеш какво ще искаш да работиш там и да научиш езика и разбиранията на хората там, защото ще е много различно (дане говорим, че в САЩ има най-различни хора с нй-разлищни произходи и е бъкано с различни култури, да не говорим за лоши хора и сяк'ви неприятноти, все пак има прекалено нмого хора, за да са мили всичките - не гледай по филмите), така че не е само това дали е красиво и т.н. Помисли за себе си дали няма да ти липсват близките - все пак ни дели цял океан с тях :–) Иначе има и много добри качества и просто говори с вашите ...(аз сега искам да замина в Англия, пък щото има хубави момчета хД Т'ва в реда на шегата)
xaxa да не е достатъчно.
Глупаво е да се влияеш от американските филми и заради тях да искаш да ходиш в америка. Животът не е като по филмите! Самите американци ще ти го кажат- дори партитата им не са като тези от филмите. Значи, излез от филма. Вече не е модерно да си американец. Иначе, ако ще ходиш, направи го с цел добро образование и работа, и забрави за бозите от американски пай.
always late but worth the wait!
Следвай мечтите си и направи всичко възможно, след време, когато имаш възможност да живееш там - да го направиш. Принципно всичко си зависи от теб.
П.П: Не вярвам родителите ти да се изсмеят.