- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Здравни осигуровки след 12 клас?
Завърших 12 клас и ми предстои да се запиша в уни.Добре обаче днеска се сетих,че класната нещо разправяше,че ще ни се наложи няколко месеца да си плащаме осигуровките.Разрових се из Google и се оказа,че наистина е така,но никъде не се каза за кои/колко месеца ще трябва да си ги платя.Навсякъде пише различни неща...Някой който си ги е платил вече или миналата година ги е плащал?
Нещата,които губим винаги намират начин да се върнат при нас,дори не винаги да е както очакваме.
Отиваш в НАП и питаш.
Най-добре е да попиташ, но вероятно здравното ти осигуряване е прекъснато за месеците след последния учебен месец в училище и преди първият учебен в университета. Ако не се лъжа здравно осигурителен статус можеше да се провери и на WEB страницата на НОИ по ЕГН.
Май бяха за 3 месеца, но кои три конкретно....
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
За 3 месеца е, да. По 16 лева на месец мисля, че бяха. Ходиш в НОИ и си ги внасяш.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Намираш си работа и ти го плащат
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Ох така скука ме е обзела,че ако мога да си намеря работа за лятото...Няма и да се замисля
Баща ми не е в БГ и си ги плаща сам.Веднъж бях с него да ги платим и чакахме 3 часа.Ако трябва да чакам 1 час,за да ми кажат колко месеца трябва да плащам...Няма да издържа...Иначе онлайн си проверих пише,че не съм с прекъснати осигуровки,а класна ми каза,че за юни училището не ги е платило...Тука нещо ми се губи.Как хем съм с непрекъснати хем не са ги платили?
Да и аз нещо такова разбрах (3 месеца по 16.80).Кои са тези 3 месеца знаете ли?Защото аз ги броя 4 (юни,юли,август,септеври)...У нито почва на 1-ви октомври...
Нещата,които губим винаги намират начин да се върнат при нас,дори не винаги да е както очакваме.
Опаааааа, мойто уни почна септември, може затова да съм платила за 3 месеца...
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
^ Не мисля, аз започвах октомври, а също ни искаха за 3 месеца. Мисля, че се водят юни, юли и август, но не съм сигурна.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Оказа се,че искат за 3 месеца (общо 50,40лв).Платих ги,че да не ги мисля и тях![]()
а някой може ли да каже за кои точно месеци трябва да се платят тия вноски? Ясно е, че е за 3 месеца, но кои точно?
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ...
мерсиии аз така предположих
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ...