.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Бягане сутрин,вечер...

Може ли да ми разясните това, нали когато бягам изгарям мазнини и калории ? Когато бягам сутрин на гладно и не съм ял се изгарят повече мазнини ами калориите ?!? И когато бягам вечер изгарям повече калории, щото естествено съм ял, а мазнини не изгарям ли ?!? И нали е важно да бягам на гладно, няма значение в колко часа, щото ставам към 12 и още нещо тия калории дето не съм ги изразходил през деня кво става с тях, превръщат се в мазнини ?

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    гори се най-вече с Hiit кардио. И след сън е най-добре, защото нямаш почти никакъв гликоген в мускулите, и за да имаш енергия да бягаш гориш мазнини. Лесно е.

Мега фен Аватара на Chacho
    Май не ти е много ясно какво са калории и какво са мазнини. Мазнините СА калории. За да бягаш ти е нужна енергия. Тая енергия може да я получиш от различни източници - можеш да преработиш мазнини, въглехидрати, протеини, други вещества до енергия, която да ти е гориво за някаква физическа дейност. Калориите измерват енергия. 2 кила въглехидрати и 1 кило мазнини ще ти дадат горе-долу едно и също количество енергия, тоест са едно и също количество калории. Калориите, както и джаулите са мерна единица за енергия. Провери учебника по физика.

Другото, което трябва да знаеш, е че мазнините ще ги гориш след въглехидратите. Мазнините са ти складове за енергия. Когато се храниш, имаш пресни въглехидрати, които трябва да изгориш първо, за да бръкнеш в складовете и да започнеш да топиш мазнини. Ако не изгориш въглехидратите, те се натрупват като мазнини отново и повишаваш запаса.

Сутрин, след като се наспиш, запасите (гликогеновите депа) са общо взето празни, нямаш пресни въгл. и много бързо започваш да топиш мазнини. На теория би трябвало да гориш сутрин повече. Но пък от друга страна ще имаш енергия за по-малко бягане. И все пак най-вероятно ще дадеш по-добри резултати сутрин след сън (не е важен часа, а дали ще си ял след събуждане).
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

това за енергията не е вярно,аз от година си бягам и правя интервали тренировки на гладно и дори се чувствам по-добре,а пък и тренировките са с кратка продължителност,под 40 мин,ако е по- продължителна тренировка бързо води до хипоглекимия (ниска кръвна захар).
    ribok ако ще гориш мазнини и аз ти препоръчвам ХИЙТ бягането,при тази система се изгарят най-много мазнини за сметка на мускула

Аз пък редовно правя над 40-минутни тренировки и не съм имал никакви оплаквания, не съм и доближавал хипогликемия. Дори не съм имал апетит само за сладко след кардиото.

Второ, HIIT е с едно от най-лошите съотношения на изгорени мазнини за сметка на мускули. Дори анаеробната му част не компенсира интензивността му. Колкото по-ниско интензивно е, толкова по-голям процент от изгорените калории са мазнини.

Главното предимство на ХИИТ е, че гориш повече калории за по-малко време. Другата е, че тренираш по-малко време. Общо взето това е, що се касае до топене.

Така като гледам, другите аспекти на кардиото не вълнуват автора, затоав няма да ги коментирам.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

имам на предвид малко трудно е да си представя да тренираш сутрин на гладно повече от 40 мин.
    за второто не съм съгласна, при по продължителните тренировки с аеробен характер се изгаря и мускул например аеробика,продължително бягане 50-60 мин...
    http://www.bb-team.org/articles/1408...lni-trenirovki
    чети по внимателно

На първо място се стимулират промени в митохондриите, които произвеждат енергия в клетката. При тези тренировки митохондриите са стимулирани да изгарят първо мазнините за енергия, дори по време на ниско- и средноинтензивните тренировки.

Това не е вярно. Темата за изгарянето на мазнини пред въглехидрати и протеини се коментира както в ХИИТ, така и в много други теми (НВД-ВМ например). Ако обаче се разровиш за изследванията и поговориш с медицински лица, ще ти обяснят, че е невъзможно. Дори миналата седмица разговарях с един авер от МУ и ми чете лекция 1 час, че това няма как да се случи.

Второ, ХИИТ не са изцяло анаеробни тренировки, тоест имат и анаеробен характер. Високоинтензивен аеробен, ако трябва да сме точни. Тъй като за такива тренировки е непосилно тялото да бърка единствено в мазнинните резерви се горят и много други вещества. За разлика от нискоинтензивните като джогингът или колоезденето, процентът при ХИИТ на немазнинните източници на енергия е много по-голям. При 500 изгорени калории, джогингът ще е изгорил много по-малко мускул, отколкото една ХИИТ тренировка или просто интензивна аеробна. Вярно, ХИИТ-ът е анаеробен и би трябвало да стимулира растежът на мускулите, но това не компенсира аеробната му част. Та дори изцяло анаеробните тренировки, като тези с тежестите трудно се борят срещу системно и качествено кардио. Има много изследвания, можеш да се разровиш, ако искаш.

Да не говорим, че откъм издръжливост при ХИИТ по-лесно се удря плато, отколкото при нискоинтензивните.

Ползите на ХИИТ обаче идват при ускореното възстановяване, скоростната издръжливост, бързото сваляне на килограми, отчасти и за развиване на скорост, сила, дори рефлекси.

В статията е спомената темата за бързите и бавните влакна, но е несериозно да се разчита на резултати в тази област при ХИИТ тренировки. Има си специфични методи, повечето от които включват тежести.

Чел съм внимателно и доста, и повярвай ми, ХИИТ не е най-добрият начин да запазиш мускулите си. И, ако човек има притеснения за тях заради кардиото, трябва да обърне внимание на фитнес тренировките и храненето си.

Супер фен Аватара на TheNormalGuy
    Чачо как стоят нещата когато тренираме HIIT, и сме в положителен калориен баланс ?

Ами аз искам да попитам още нещо... Кога има опастност да станат стрии?

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението

Второ, ХИИТ не са изцяло анаеробни тренировки, тоест имат и анаеробен характер.
    тука не успях да те разбера но за другото съм съгласна,не съм казала че при ХИЙТ не се изгарят и мускули,изгаря се но е сравнително малък процента,сравнение с други.,а и ХИЙт не се ограничава само с бягане,имам много други които включват и силови упражнения с тежест примерни сайтове ... http://www.bodyrock.tv/ и http://www.myomytv.com/

Цитирай Първоначално написано от ribok Виж мнението
    Ами аз искам да попитам още нещо... Кога има опастност да станат стрии?
    опасност от стрии им когато рязко се покачва или се сваля тегло

на обяд като е топло да се потиш

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си