- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Насилието .. или една малко по - сериозна тема.
Човек трябва да приема и последствията. Наистина трябва да имаш желязна воля и да си много силна, за да се откъснеш от това. Защото да се махнеш, определено не е само да си събереш багажа и да се изнесеш. Да не говорим, че делата са толкова дълги и мъчителни.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Не, не трябва да си много силен. Трябва да имаш елементарно самоуважение и чувство за самосъхранение.
Everything changes, but beauty remains ...
Аз съм убедена, че ще го напусна. Много други неща бих преглътнала, но насилие - в никакъв случай, при никакви обстоятелства.
Нашите се разведоха когато бях на 5 някъде. Майка ми ми е казвала, че баща ми й е удрял точно 2 пъти по един шамар и на втория тя е решила да го напусне. Аз бих го направила още на първия. Знам, че не ме лъже, но аз самата просто не виждам баща си в тази светлина, защото като баща той винаги е бил много добър. В момента с него сме в прекрасни отношения, адски близки сме си, от моите приятелки не познавам нито една толкова близка с баща си. Наистина ми е абсолютно невъзможно да си представя, че би направил подобно нещо. Той е кротък, интелигентен мъж, адски либерален като родител, улегнал, винаги ме е подкрепял и винаги е готов да обърне внимание на проблемите ми. Но явно на младини е бил съвсем различен човек, а той тогава наистина е бил адски млад - на 23-4. Много ги обичам и двамата, но никога не съм съжалявала, че са се развели. Това е било правилното решение.
За мен това е непростимо. Надявам се да не изпадам в такова положение, но конкретно за този случай съм убедена в реакцията си.
И да, насилието ражда само и единствено насилие, както споменаха по-горе. И да не сте го разбрали сега, ще стане след време.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Предпочитам да съм сама, да рева с кофа сладолед и да мисля за самоубийство, отколкото да съм с някъв мъж и той да ме е удрял дори веднъж. Ебати унижението, честно. Няма да се променям и да спре да ми знае устата, и да съм послушна & stuff.
Просто забрави.
И аз съм била удряна от баща си и то неведнъж, и е имало и гадни боища, и това е най-унизителното нещо изобщо. Никой няма право да ме удря.
Да, знам, че с'я много си вярвам, и уж като се оженя, друга песен ще пея, но .. това е толкова балканско. Да си удряш женага, пък било и един път. Да се налагаш със сила. Грозно, противно.
Не искам никога да ставам досаден циник, живеещ в грозния, сив, реален свят, където и аз като теб ще пиша: "Кво си вярвате толкова".
Напротив, призовавам всички да си вярват, и да постъпват извън тертипа на типичното балканско семейство, където жената поне веднъж е яла шамар, ама не й пука и/или е простила. Ебати. Пожелавам си и силна воля да бъда различна и един ден да мога да се позная в думите си от този пост.
Насилието ме ужасява. И не само то, ами и мисълта някой да ми скача на фасона. Винаги ще си го имам о.О На който не му изнася да си върви, вместо да ме удря.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Да, ако татито изпляска зарязваме го, ок. Макар половината и повече твърдящи упорито, че няма да останат, най - вероятно утре ще са част от статистиката. Когато живота те постави на колене, когато наистина видиш, че не можеш да си храниш детето, а не можеш просто да го зарежеш, защото и него го чака същото като теб... тогава се разбиват твърдите убеждения. И не, не казвам, че бих стояла да ме трошат за закуска, обяд и вечеря. Но ако братът/синът е насилникът... тогава сценарият е малко по - различен. Тогава не можеш да се изнесеш. Родителите ги дърпа чувството за дълг... А агресията можеш да я тушираш със сила само до един момент, после разцвета на родители преминава и просто се усеща как го чакат едни старини, в които вероятно ще бъде бит...
не съм бил жена, няма и да го направя. Колкото и да ми е идвало да разнеса някоя из София и да я накова по дърветата, винаги съм се сдържал. Грозно е, глупаво е, против насилието в какъвто и да било вид съм![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Нормално е, след като няма от какво да се страхуват и им е дадена свободата да го мислят.
Това не ги прави лигави. А и от кога във възпитанието се включва побой, за да се изгражда силна личност (не лигава)?
Аз не виждам нищо градивно в два шамара, какво остава за възпитание.
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
Побоят и малтретирането не показват сила, дори напротив. Не го оправдавам по никакъв повод и при никакъв претекст.
Жена ти ти изневерява - напусни я.
Много ѝ знае устата - не ѝ обръщай внимание.
Но да ѝ посягаш само означава да признаеш, че умствено и психически си по-слаб от нея.
Разбирам жените, които биха го изтърпяли - те са слаби същества, без амбиция и без перспектива. Само на елементарно ниво може да се разсъждава "Той е баща на децата ми и какво ще правя без него".
Когато двама човека се съберат и решат да създадат семейство, те трябва да са подготвени, че не винаги ще се разбират перфектно. Но да се прибягва до побой, заплахи или всякакъв вид малтретиране от която и да е страна, е малоумно.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ами преценявайте с какви хора се събирате бе
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Причини ?
Причини бол. Не можете да намерите откъде идва агресията в днешното общество, в сегашното положение в България ли ?!
Причина има на всеки ъгъл, всеки ден, по всяко време от денонощието.
Причина е магазинерката, която ще те погледне накриво и ще си промърмори нещо под носа.
Причина е шофьора на маршрутката, който ще псува като каруцар, че може и да те насмете, че си заел цели 20 кв.см. площ и няма място за още трима от тебе.
Причина е шефът на работа, който отново иска да се свърши 10 тона работа за 3 минути.
Причина е преподавателят от гимназиалните години, да, точно тоя злобар по химия, който нарочно изпитваше само теб и ти пишеше двойки през час...
Всички тези неща се натрупват, и в един момент стават прекалено много, и трябва някъде да излязат. Често това става върху най-близките ни хора, защото... са най-близо до нас. А че това ги наранява не се и замисляме...
Аз не бих ударил жена. Имал съм желанието, заклевам се, бил съм груб, например, но не съм удрял, и не бих удрял. Че аз какъвто съм голям, ако ударя един шамар на някое дребно момиче, ще и разкача челюстта... И какво после ? Никога повече няма да ме погледне...
Хора, не изливайте помията си върху най-близките.
Аз не можах да разбера,защо изместихте темата към редовни побои и малтретиране,след като в нея ставаше дума за един,единствен шамар (а не бой)?!
И що ли си мисля,че не разсъждавате реално?Нещо не ми се вярва,че всяка би си хванала багажа и детето заради един шамар,още по-малко щом до преди дадената случка нещата са били идеални.Разбира се,няма перфектни неща,но едва ли двама души биха се държали коренно различно пред други хора - като са сред хора всичко им е перфектно,а когато са сами не могат да се траят
А и стига с тези глупости,че щом веднъж се е случило то ще се повториБаща ми ме е удрял един,единствен път за 21 години.Случило се е веднъж,но никога не се е повторило ...
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
^ Къде видя в темата да става дума за един, единствен шамар?
Точно обратното, мила моя, става дума за системно малтретиране.
И филма е затова, филма който инспирира авторката да напише тази тема. Във филма не става дума за един единствен шамар.
Хммм,ами явно аз не съм вникнала добре в темата - извинявам се![]()
Нещо бях останала с впечатлението,че става дума за единичен случай.Явно като съм я чела нещо друго ми е било в главата![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Абе и един шамар не е малка работа. Как мъжът ми ще си позволява да ме удря? Да не ме е правил той? Да не съм му някаква лична вещ?
Вероятно няма да го напусна след един шамар, но ще си имам едно на ум.
Аз на неудряни деца съм се дразнила единствено, защото по някакъв начин съм им завиждала, че аз съм била удряна, а те не.
Много се дразня, като чуя някой да каже, че боят възпитавал, или изграждал личности. "Боят изгражда, а не разгражда."
Какво изгражда? Една озлобена и страхлива личност. Възпитава те в какво? В уважение ли? Не, в страх.
По-добре да си лигав и да имаш силна връзка с ваш'те, отколкото от малък да се е налагало да мислиш сериозно и да са ти изтрили усмивката от лицето, и детството ти да е минало няк'во тъпо, но пък иначе не си лигав.
Много по-щастливи са тия лигави хора, дето с гордост казват, че родителите им по никакъв повод не са им ударили дори шамар, а другите, които по някакъв повод са претърпявали нещо гадно просто тайно им завиждат, защото се чувстват ощетени, защото са преживяли горчилка, които другите не са. И затова автоматично другите стават "лигави". Щото ни се ще и те да са видяли твърда ръка и някви такива.
Hayashi, това са просто размишления, не визирам теб, понеже никъде в поста си не си казала, че "боят изгражда". Просто обичам да анализирам и използвам и тая тема, за да го правя.
Последно редактирано от jghgh : 07-20-2012 на 11:57
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
ударят ли те веднъж, няма да е за последно.
jghgh, абе и аз съм яла някой друг шамар от мама и тати, щото много ми знае устата. И през дупето са ме удряли и през лицето са ме шамаросвали. Но не мога да кажа, че съм яла бой като малка.
Да. Аз съм яла баш 2 шамара в живота ми от мама. Последния беше точно на място, точно на време, напълно си го заслужавах, дойде ми като просветление и ме изкара със свръхзвуков старт от тъмните дебри на пубертета ми. Никога не бих се разсърдила за това, нито пък бих седнала да я изкарвам лош родител. Просто не е.
Съгласна съм, че по-голямата част от житейските уроци могат да ти се набият и без сопата. Все пак.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Е, да, ама когато по петите ти ходи едно сополиво хлапе и мрънка и си навива на своето, може да изкара и най-стабилния човек извън нерви. И хоп - е го е шамара
Аз съм яла повече от 2 в живота си, като последният също беше през пубертета и то на центъра на града. Така ме изплющя, че свят ми се зави и повече не посмях да ходя по петите ѝ и да мрънкам.
Да, то има някаква тънка граница. Примерно, едно е да те изкарат из нерви и да е някакво инцидентно и след това да сте си в нормални отношения (така е било при мен). Друго е да има и психически тормоз. Майката на едно момиченце, което познавам посредством приятели, крещи по нея като изоглавена целодневно. Не я бие (или поне не мисля така), но според мен е 80 пъти по-лошо това... крещене, обиди и закани.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Айде, айде.
Трябва ти и покрив над главата и прилични пари, с които да се храниш и да си плащаш сметките. Да приемем, че си на 30 години, мъжът ти те бие, изнасяш се. Хубаво, то е лесно да си стегнеш багажа, ама къде ще отидеш. Имаш 1 000 лв заплата, да речем. При мама ли ще се върнеш? Окей, ама това ще е жена на около 55 години, ако не и повече. Тя ли ще те храни? Не. Ще трябва и ти да даваш пари за храна, ток, вода... Да не говорим колко сложно ще стане, ако се намеси и факторът "дете".
Това е от мен. По същината на темата в момента не ми се пише в момента.
Значи дай да оставим да ни бият, че да ни плащат сметките? Как пък не.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Общо взето почти няма причина, поради която бих посегнал на жена. Най-много да й плесна един шамар, ако тя ми налети на сериозен бой, за да се осъзнае къде се намира.
И не мога да разбера хора, които търпят насилие. Може да те плесне родител с възпитателна цел, но когато преминава в побой или когато мъжът ти ти посяга, не виждам никаква причина да търпиш. Съгласявам се с Лейдито, че винаги има начин да си решиш проблема. Предполага се, че не зависиш от човека до себе си и можеш да се справиш и без него.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.