.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Домашни рецепти САМО за МАЗНА кожа и Мазна коса!

Понеже имаше много други теми за домашни рецепти,но бяха толкова много и то за различни типове кожа..някой дори не бяха упоменати типовете кожа..Затова реших да направя тема за мазна кожа и мазна коса..

Ето и моите предложения(личен опит):

Пилинг маска за мазна кожа :

2 суп лъжици кафе(няма зн дали варено,или не),
    3 суп лъжици пяна за бръснене,
    1ч.лъжичка сода
    половин лимон
    1/4 аспирин

Слага се содата и се добавя лимона,бърка се докато се махне пяната.Добавя се пяната за бръснене и се бърка докато не стане еднородна смес..след това се добавя кафето и аспирина..кожата се навляжнява с вода и се нанася малка част от маската с въртеливи движения..След това се измива обилно с вода.Ако имате чуствителна кожа не слагайте аспирина и нанесете крем след това..маската премахва излишната мазнина,черните точки и пъпките.Прави се веднъж в седмицата..(аз лично я правя през ден,но на мен нищо не ми изсушава кожата,тъй че не ми е проблем..вие си преценете сами)

Който има да публикува нещо,или да пита-тук

Голям фен Аватара на mimsSss96
    Една проста и лесна рецепта, извадена от арсенала за красота на нашите баби, е да изплакнете косата с хладка вода, към която сте прибавили ябълков оцет (на 1 л вода – 1 с.л. оцет). Това възвръща естествения й блясък и намалява омазняването
    صرف خدا ہی میرے بارے میں فیصلہ کر سکتے ہیں

майка ми го правеше това като бях малка..като се къпя ще пробвам

Цитирай Първоначално написано от mimsSss96 Виж мнението
    Една проста и лесна рецепта, извадена от арсенала за красота на нашите баби, е да изплакнете косата с хладка вода, към която сте прибавили ябълков оцет (на 1 л вода – 1 с.л. оцет). Това възвръща естествения й блясък и намалява омазняването
    Пробвала съм го, при мен нямаше ефект.

Голям фен Аватара на mimsSss96
    Трябва постоянство
    صرف خدا ہی میرے بارے میں فیصلہ کر سکتے ہیں

Супер фен Аватара на brutaLxxbunny
    Хумата е магичната съставка и за мазна кожа, и за мазна коса.

*Смесват се морска сол и мед в еднородна смес. Размазва се по лицето с кръговидни движения и се стои около 10-20 минути, след което се измива.* - много е добро, но не помня от къде съм го взела.
    Бях хиляди пъти Жулиета.
    Само че накрая не умирах.
    Милост ли?Проклятие е,Боже,
    че след любовта оставаш жива

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си