- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- фитнес или бягане в парка
искам да ви попитам понеже се колебая дали да ходя на фитнес или по добре да тичам в парка ?![]()
Пържоли или ключодържател?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
ама тя понеже е момиче и ако просто иска да поддържа форма без да има определени цели, защо не и само бягане
Tо дори и да иска да отслабне фитнеса не и е толкова нужен, а и е момиче. Повече бягане и добро хранене и е бомба![]()
Най-добре според мен е отслабване със стягане за да не се отпуснеш.
Еми понеже сега съм на едни лекарства и ще изчакам да ги изпия,защото трябва много да се съобразявам с тях и мисля средата на август като ги изпия да си направя пак хранителен режим и фитнес или бягане за стягане и поддържане на форма./от понеделник си забраних да ям сладко, тестено, сладоледи и газирани напитки/ и да видим дали ще има някаква полза)
Искам да ви попитам и още нещо понеже на всякъде чувам различни мнения ... Според вас преди тренировка /60-90мин/ хубаво ли е да се яде и КАКВО /тези които смятат,че е необходимо казват въглехидрати... какво например/ . Преди време фитнес инструктора ми беше казал преди фитнес/рано сутрин/ яж всичко въглехидратно, което ти се яде, а в форумите чета "тичай или ходи на фитнес на гладно"
Последно редактирано от disislava.kirova1991 : 08-01-2012 на 09:44
Принципно във фитнеса се тренира на празен стомах, НО 1 час преди залата можеш да хапнеш некое бананче примерно . Като цяло прости въглехидрати , без храни като ориз, картофи , макарони или хляб
зависи какво целиш. Аз лично не съм фен на фитнес залите по начало, разбира се, бих ти препоръчал да бягаш. Но пак казвам, зависи какви цели си имаш![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Аз ти препоръчвам бягане-70%, но и фитнес-30% не е зле относно диети те не гледай, някакви дълги списъци, ами прости седни и напише това което обикновено хапваш и започни да изключваш неща, който знаеш че и без тях можеш, както си направила със сладките неща, газираните напитки и в.ч... както по горе е написал "Кенпачи" без хляб, макарони..![]()
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
3. Въглехидратите трябва да ви дадат достатъчно енергия, но не бива да затормозяват храносмилането ви. По време на тренировката стомахът трябва да е почти празен, иначе в него могат лесно да започнат гнилостни процеси и отделяне на токсини. Както показва практиката, най-добри източници на въглехидрати преди тренировъчния процес се явяват белият ориз, бананите, ябълките, печените картофи или гейнер без подсладители.
това е за храна преди тренировка
източник: http://www.home-bodybuilder.com
Според мен си направи график и примерно : Пон:Парк Вт:Фитнес Ср:Парк Чет:Почивка Петък:Фитнес Аз съм момиче и спазвам този график и има доста голям ефект !![]()
Момиче по-добре бягаи аз съм лекоатлет/спринтьор няма лошо аз хем в фитнеса хем бягам бягаи оформяш се заякват ти краката отслабваш маика ми бяга и на диета ако искаш да сваляш кг луда работа бягаи по 30-40 мин кросче леко музичкатадано с нещо да съм ти помогнал например сутрента по хладината бягаш вечерта или на обед фитнес поне да има 2 часа почивка да ти отпочинат краката защото и те се натоварват. А ако имаш ужасно много енергия като малките деца последните 5 минути бягаи колкото можеш спринт
аиде
яко спринтове му е майката с лекото кросче кел файда
спринтове ама и да си загрял и всичко иначе тръгнеш ли тъи да бягаш я скъсаш някои сухожилие или разтегнеш, по-добре кросче и това е за издържливост свалят се мазнини,, закоравяваш, и се стягаш,! иначе спринта бягаш например колкото можеш спринт спринг кажи речи 200м-300м-400м максимално и след това си умрял. апак ако си толкова нахъсам бягаи 800м на макс ама направо да крещиш и да бягаш :Д няма смисал тия спринтове. освен ако не си спортист бягаи кросче и след това фитнесче или ако те домързи 1 ден бягане 1 ден вдигане фитнес. .
Да не мислиш, че спринтьорите само спринтират?
В момента интервалните тренировки са много модерни, но май покрай цялата галимация прибързано отхвърляте кроса/джогинга.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Крос аз не харесвам дълги растояния ще тръгнеш като маратонеца 40км а са 40 годишни 50кг.. на мен въобще не ми харесва кроса не е ли на спринта да тръгнеш на дадени метри и да го изядеши след това да направиш това
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз лично бих избрала тичането.По-приятно ми е. Пък и си навън,на чист въздух.
Женско съм ;]